Ahoj,píšu právě z letiště, kde se mi stal takovýto problém... přiletěl jsem letadlem, vyzvedl odbavený kufr a šel pryč z příletové zóny. Později (cca po 2 hodinách) jsem však zjistil, že je kufr v jednom rohu prasklý. Bohužel do příletové zóny jsem se už nebyl schopen dostat a druhý problém je ten, že v době, kdy jsem na to přišel, už byla claim přepážka zavřená a otevírá se až ráno, ale to já už odjíždím pryč, takže to nestihnu na místě nijak vyřídit. Takže přichází v úvahu asi jen mailem to nějak zkusit vyřešit. Navíc let byl operovaný dvěmi společnostmi. Otázka na koho se obrátit, případně, jestli to má vůbec smysl zkoušet. :-( Chybami se člověk učí, příště si kufr pořádně prohlídnu hned. .

Reklamace poškozeného kufru

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj,


píšu právě z letiště, kde se mi stal takovýto problém... přiletěl jsem letadlem, vyzvedl odbavený kufr a šel pryč z příletové zóny. Později (cca po 2 hodinách) jsem však zjistil, že je kufr v jednom rohu prasklý. Bohužel do příletové zóny jsem se už nebyl schopen dostat a druhý problém je ten, že v době, kdy jsem na to přišel, už byla claim přepážka zavřená a otevírá se až ráno, ale to já už odjíždím pryč, takže to nestihnu na místě nijak vyřídit.


Takže přichází v úvahu asi jen mailem to nějak zkusit vyřešit. Navíc let byl operovaný dvěmi společnostmi. Otázka na koho se obrátit, případně, jestli to má vůbec smysl zkoušet. :-(


Chybami se člověk učí, příště si kufr pořádně prohlídnu hned.


0

Zavolejte na handlingovou společnost té aerolinky se kterou jste přiletěl do Prahy a tam to zkuste reklamovat:

https://prg.aero/sites/default/f..._A4_V5.pdf


 

0 Citovat

Já jsem ale přiletěl do Benátek, tzn. mám zkusit handling v Benátkách?!

0 Citovat

LuftJarda napsal(a):

To je zbytečná komplikace - kufr vám může přece prasknout při další cestě (a pak případně při každém dalším letu)...takový správně prasklý kufr to už je kapitál.

Presne, vyzkouseno uspesne u AF


0 Citovat

Olek napsal(a):

Já jsem ale přiletěl do Benátek, tzn. mám zkusit handling v Benátkách?!


Logicky...

0 Citovat

Taky mě to napadlo... asi to tak udělám. :-) Díky za rady.


norbic napsal(a):

Presne, vyzkouseno uspesne u AF


0 Citovat

Možná kupodivu velmi dobrá zkušenost s Dolfi1920. Poškození kufru při letu s CA, nahlášeno a sepsáno v MUC. V pátek zaslaný poštou originál BP a luggage tag + foto poškození na pražskou adresu a včera, tj. ve středu přivezlo DPD nový kufr, téměř identický s tím původním. Pravda dopis jsem musel poslat 2x, protože na www stránkách nemají správnou adresu a napoprvé se vrátil. Ale i tak:-)

0
6 reakcí