Ahoj, nemáte někdo zkušenosti se zrušením letu kvůli bezp. situaci v cílové destinaci? Letíme začátkem července do Nikaragui přes Panamu. Vzhledem k bezp. situaci v Nikaragui v posledních dnech budeme muset asi změnit destinaci, začíná to tam být hodně hustý (stávky, barikády, plno mrtvých a stupňuje se to). Máme letenku přes Go To Gate, změna není možná. Jen se chci zeptat, jestli už někdo něco podobnýho řešil.  .

Zrušení letu z důvodu bezpečnostní situace

Založila ve fóru Letiště

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti se zrušením letu kvůli bezp. situaci v cílové destinaci? Letíme začátkem července do Nikaragui přes Panamu. Vzhledem k bezp. situaci v Nikaragui v posledních dnech budeme muset asi změnit destinaci, začíná to tam být hodně hustý (stávky, barikády, plno mrtvých a stupňuje se to). Máme letenku přes Go To Gate, změna není možná. Jen se chci zeptat, jestli už někdo něco podobnýho řešil.

0

Poučení pro příště, proč nekupovat u šmejdů...

Obraťte se na aerolinkou se kterou letíme, respektive pod jejímž číslem byla vydána letenka.

Tohle má na svém webu Delta: https://www.delta.com/content/ww...nrest.html

0 Citovat

Teoreticky by to mohlo krýt cestovní pojištění?

0 Citovat

Já bych tomu takovou důležitost nedávala - tam se pořád něco pravidelně děje (sopka, puč, nový diktátor, nepokoje, zemětřesení, sopka, puč, nový diktátor....). Mají tam moc horké hlavy.  Ale jinak je tam krásně.

0 Citovat

Lukáš napsal(a):

Teoreticky by to mohlo krýt cestovní pojištění?

Samozřejmě nekryje a nejen u nás, ale ani třeba pojištění letenky od Hanse Merkur, což byl specializovaný produkt a hojně využíván toto nekryl, tedy storno z důvodů nepokojů v cílové zemi. Také bych to viděl na domluvu s dopravcem...

0 Citovat

Lukáš napsal(a): Teoreticky by to mohlo krýt cestovní pojištění?


Prakticky jsou ale občanské nepokoje vždy mezi výlukami z plnění. 

0 Citovat

Tak jsme se dovolali na linku GoToGate, všechno super a nakonec nám poslali toto, za zrušení části letu si chtějí účtovat pro jednoho!!

Manipulační poplatek – Změna rezervace Platí pro následující cestující:    2 450 Kč
Rezervace sedadel Platí pro následující cestující:Seating     420 Kč
Poplatek letecké společnosti

OK 758U 04JUL 3 PRG-CDG HK1 07:10 09:00 AF 474Q 04JUL 3 CDG-PTY HK1 13:40 17:35 AF 475V 20JUL 5 PTY-CDG*SS1 20:00 13:20 AF5034L 21JUL 6 CDG-PRG*HK1 15:05 16:45     4 671 Kč
Flexibilní letenka Platí pro následující cestující:    3 922,8 Kč
CELKEM    11 463,8 Kč
Přijde vám tohle normální? Já jenom žasnu.

 
0 Citovat

To je úplně normální - tito prodejci se vyplatí pouze v případě, že nepožadujete žádné změny.

0 Citovat

https://www.cestujlevne.com/disk...na-letence

0 Citovat

goldie napsal(a):

Přijde vám tohle normální? 

Nepřijde, respektive to je standardní polatek za změnu letenky. Ale holt když si někdo nedá poradit a nakupuje u šmejdů... 

Zkuste se obrátit na tu aerolinku, kteraá  letenky vystavila.  Jestli to je Air France, tak si moc velké naděje nedělejte, ale za zkoušku nic nedáte. 

0 Citovat

No právě, že máme ke všemu tři letecký společnosti? ČSA, AIR FRANCE  a ta poslední je  COPA AIRLINES. Copa nabízí na jejich stránkách přebukování nebo peníze zpěz bez poplatku, kvůli bezp. situaci, zatím pro letenky do 30.6. my letíme 4.7., tak zo sledujeme.

0 Citovat

Měl jsem podobnou situaci, letenku koupenou přes G2G, dopravce Hainan airlines, v nejnižší bookovací třídě tj. nevratný tarif.

G2G neuměli pomoct, letenka je prostě nevratná..

Pak jsem dohodl u aerolinky zrušení letenky, zkoušel jsem to několikrát, oficiálně by neměli zasahovat do rezervace, kterou spravuje externí OTA, ale v odůvodněných případech to udělat mohou. Volal jsem tam tak dlouho, až jsem narazil na agentku, která mi letenky zrušila, pak jsem u G2G postupoval stejně, jako kdyby byl např. zrušen celý let, tj. full refund. G2G si nechali manipulační poplatek 15€, o ten jsem se hádat nechtěl, ale přes 30.000,-kč za letenky mi poslali zpět.

Pomoci může jakákoliv změna času, zvláště pokud tam máš 3 operující dopravce, šance na nějaký posun je.
Otázka je, kdo je issuing airline, to zjistíš podle prvních 3 čísel e-ticketu. Pokud je to COPA, tak máš skoro vyhráno.

0 Citovat

Já tam byla letos v lednu a neni tam problém po přistání sednout na autobus a za pár hodin jste v Hondurasu nebo Salvadoru. Nebo v nějakém resortu na pobřeží Pacifiku kde bude naprostý klid.

0 Citovat

Podívejte se na číslo letenky..., resp. její první tři čísla.  Jestli číslo začíná 064 pak letenku vydaly ČSA, jestli 057 pak Air France a jestli 230 tak Copa Airlines. Na tu aerolinku se pak musíte obracet. 

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Já tam byla letos v lednu a neni tam problém po přistání sednout na autobus a za pár hodin jste v Hondurasu nebo Salvadoru. Nebo v nějakém resortu na pobřeží Pacifiku kde bude naprostý klid.

Protože když je země hlavou vzhůru, tak všechno ostatní funguje bez problémů... říká to i Anča a Tonča.

0 Citovat

Panikáři všech zemí spojte se!

0 Citovat

U šmejdů je se manipuluje pouze s číslem objednávky a číslem rezervace, obojí jsou jen písmena.

Podle posledních info dnes v Nikaragui celostátní stávka a co se kde píše, tak všude cestou barikády, takže právě se člověk nikam nedostane. Jediné ještě mě napadlo doletět tam, letiště snad bude v poho, přespat tam (přílítáme kolem jedenáctý večer)a vzít letenku hned na ráno San José.
0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Panikáři všech zemí spojte se!

Jasně, správný Čecháček ví všechno nejlépe od kanape, jakákoli pravidla z principu nerespektuje a je mistr světa v libovolné disciplíně. V Tatrách by mohli vykládat.  

0 Citovat

Dovolená by mělo být trochu vzrůšo jinak by to byla nuda. Etkt. Je číslo letenky - je dlouhé, jen čísla a každá osoba má vlastní.

0 Citovat

Než aby jsme otrávený  dřepěli někde na ubytku, protože se nikam nedostanem, tak to radši projedu jinou zemi a tam se někdy vrátim.

0 Citovat

V těchto zemích bývají nepokoje pravidelně. Ale týká se to jen center větších měst. Stávkují hlavně studenti a nikaragujská kavárna. Armáda a policie do nich většinou střílí a protože nejsou až takoví humanisti tak jich pár zabijí. Běžní lidé a venkov nemají na stávky čas protože musí makat.

0 Citovat

Bože, Padrino! 


Vrátila jsem se z Nicaragui minulý týden, netýká se to jen větších měst, a návštěvu rozhodně nedoporučuju. 

0 Citovat

Mě vážně překvapuje, co jste tu někteří v rámci snahy "být za každou cenu vtipný", schopní napsat. 


Měli jsme velké problémy se z té země dostat, nikoho přes ty barikády nepouštějí, prakticky to často ani nejde - jsou tam několikakilometrové kolony kamiónů, stojí napříč silnice, přes ně jsou hozené stromy, mají rozbité kabiny... neprojede tam ani motorka. Spousta věcí se děje jen na lokální úrovni, nedostane se to ani do novin. V Masayi uvízli lidé, když pro ně přiletělo baby letadýlko, vypustili na ně nějaké chemikálie a všichni skončili v nemocnici. V noci slyšíte střelbu, zapalují se domy, neustále jsou demonstrace.. 

Většina protestujících jsou mladí kluci, co nemají rozum, hlídají zátarasy mezi jednotlivými městy a vesnicemi, kontrolují každé auto, nás pustili jen proto, že jsme byli "todos gringos," kontrolovali i sanitky. Nicaragua je skvělá země, ale né teď. 

0 Citovat

@Sarah - Naděžda Konstantinovna to nemyslí zle, je jen ovlivněna svým kamarádem Lvem Davidovičem. Ale Vy jste asi o permanentní revoluci nic nečetla. Proto tam ti kluci blbnou...

0 Citovat

Četla jsem o té situaci dost, s těmi kluky jsem i mluvila :) Informovanost ale neovlivňuje můj názor na mladého kluka s podomácku vyrobenou zbraní.

0