Zdravím vás.Chtěl bych poprosit o radu. Chystáme se s manželkou na 3 týdny na Filipíny na přelomu roku. A když si nejdeme přes vyhledávač letenek (Skyscanner), tak nám ukáže cenu kolem 24 tis. za osobu. Když ale nabídku vybereme, tak je tam najedou kolem 30 tis. U jednoho zprostředkovatele bylo vidět, že navýšení bylo způsobeno letištními poplatky. Nevíte někdo oč se jedná ? Proč je tam nejdříve jedna cena a pak je tam najednou jiná (vyšší) ?Děkuji za odpověď. .

Cesta na Filipíny - letištní poplatky

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

9 reakcí

Zdravím vás.

Chtěl bych poprosit o radu. Chystáme se s manželkou na 3 týdny na Filipíny na přelomu roku. A když si nejdeme přes vyhledávač letenek (Skyscanner), tak nám ukáže cenu kolem 24 tis. za osobu. Když ale nabídku vybereme, tak je tam najedou kolem 30 tis. U jednoho zprostředkovatele bylo vidět, že navýšení bylo způsobeno letištními poplatky. Nevíte někdo oč se jedná ? Proč je tam nejdříve jedna cena a pak je tam najednou jiná (vyšší) ?

Děkuji za odpověď.

0

my si tu všecí tykáme. tož skama (odkud) letíš a kam? datumy? 2 dospělí chápu li správně.

0 Citovat

Bez konkrétních údajů o itineráři vám stěží někdo poradí. 

0 Citovat

Změna ceny po výběru nabídky je celkem běžná záležitost. Ať už kvůli tomu, že některé aerolinky nahrávají offline tarify a cena se tak aktualizuje až ve druhém kroku, anebo prostě úmyslně. Některé vyhledávače zkrátka nalákají na klik a výsledek je pak poněkud jiný... S letištními poplatky to opravdu nemá žádnou souvislost, i když tak někteří budou tvrdit.

0 Citovat

V tom případě ještě jednou zdravím holky a kluci :-)

Rádi bychom letěli z Prahy do Manily, odlet z Prahy 22.12. a pak zpátky z Manily 11.1. Jsme 2 dospělí, chceme jen s jedním přestupem a zatím jsme upřednostňovali Turkish Airlines, který nám vyhovují na delší cesty. Ale samozřejmě to není dogma.

Shrnutí:

Počet osob:  2 dospělí

Termín a místo:  Praha - Manila (22.12.-11.1.) - zpáteční letenky

Počet přestupů:  1

Doba letu:  kolem 24 hod

0 Citovat

S letištními poplatky to nemá nic společného.  Důvod popsal Kryštof výše. Ta matematika je jednoduchá: pokud chcete letět poslední víkend před Vánocemi a jen s jedním přestupem, tak holt musíte být připraveni za to zaplatit.

Se dvěma přestupy se to dá kolem 22,000 (ČSA/Cathay).

0 Citovat

tak to se omlouvám, byl jsem si jist, že cenu "dokáži podstřelit". ale vzhledem k vašim pevně daným termínům a rozumnému požadavku na max.jeden přestup toto bohužel nepůjde.

0 Citovat

a proč Manila? Skoro si myslím, že je lepší letět do/z Cebu. Pokud to bude válecí dovolenka, téměř jistě budete z Luzonu přelétat jinam. Ale určitě to máš naštudované kam a jak chcete, takže to ber jako off topic.


0 Citovat

Detailně právě ještě ne, protože jsme nejdříve zvažovali destinaci společně s dostupností letenek a cen. Ale válecí dovolená to určitě nebude, plánujeme poznávat zemi a procestovat ji jak to jen půjde. Na Cebu jsem koukal a vychází podobně jako Manila. Nebo Cebu jsi myslel jen z toho hlediska, že je logisticky strategičtější místo pro další cestování po Filipínách ?

0 Citovat

ano, já na Filpínách nebyl, mám koupené letenky s EVA Air z Vídně do Manily a nazpět z Cebu s čtyřdenním stopoverem na Taiwanu. Taky jsem si koupil letenku s cca 2 hodinovým přestupem na Bohol, která bohužel padne, protože na letišti v Manile se sštěstím stíháš přestup 3 hodiny a více. Já první kupuju letenky a pak na to roubuju itinerář. Je to zhovadilost, ale prostě to tak už dělám 10let a ke spokojenosti. Takže přistanu v Manile a špekuluju co tam. Manila je ztráta času, můžeš se přesunout do Angeles na pánskou jízdu, ale s přítelkyní to nebude to pravé ořechové. Můžeš se cca 8 hodin vláčet na sever na malebné rýžové terasy a ještě kousek dál do míst, kde ještě donedávna pohřbívali své zesnulé v rakvích připevněných na skalách(Sagada).  Z Cebu to máš kousek na Bohol a ostrovy v okolí, na Boracay jistě přes Vánoce nepoletíš, možná dáš přelet na Palawan, kde v pohodě strávíš týden. Kousek pod Cebu máš Oslob. Inspiraci jsem čerpal i zde - http://www.zivotnafilipinach.cz/...za-21-dnu/

. To nejlepší rozuměj to nejprofláknutější
0
9 reakcí