Ryanair už nějaký ten pátek záměrně rozsazuje cestující na stejné rezervaci. Nejprve jdou na dračku prostřední sedačky, což je takový Černý Petr, pak následují sedadla do uličky, mezitím se samozřejmě náhodně přidělují i sedačky u okýnek. Je to každopádně taková nechtěná loterie. V nejlepším případě sedíte od sebe jen pět řad, v tom nejhorším třeba třicet. Pro mě je to absolutně nemorální praktika, která nutí téměř každého připlácet za výběr sedadel, pokud chtějí za každou cenu sedět vedle sebe. Poradím malý a funkční trik, který ale lze aplikovat jen za určitých podmínek: V době online check-inu musí být k dispozici maximálně 25 zakoupitelných míst + ta vaše.  Check-in provádějte nejlépe v noci před odletem, kdy je malá pravděpodobnost, že se bude na stejný let checkovat někdo jiný, a je na 99 % zřejmé, že už se nikdo další checkovat nebude, že jsou volná jenom vaše a neprodaná místa. V momentě, kdy bude možné splnit předchozí podmínky, se dejte do práce. Provádějte vše z praktických důvodů na desktopu. Zahajte nákup letenek na témže letu. Pokud letíte dva a v momentě nákupu bude volných 20 letenek, vyberte 18 cestujících. Po výběru letu a při pokračování na další krok, tj. výběr sedadel, vyberte všechna sedadla, která nechcete, až do momentu, kdy na seat planu budou neoznačena jen ta dvě sedadla, která byste chtěli dostat přidělena při online check-inu. Musíte tlačítkem Potvrdit pokračovat dále. Od tohoto okamžiku je 18 "nechtěných" sedaček v rezervačním systému na 10 minut zablokovaných a nehrozí tak, že byste některou z nich dostali při check-inu.  Dejte se do checkování na svůj let, nejlépe na jiném browseru nebo v dalším anonymním okně, případně na jiném zařízení. Pokud všechno půjde hladce, během check-inu uvidíte k dispozici jen zbývající sedadla, které jste si při fakeovém nákupu letenek nechali pro sebe :-)Nevýhodou někdy bývá to, že z dvaceti volných míst nejsou žádná vedle sebe, ale pořád je menší zlo sedět ve dvou řadách za sebou nebo vedle sebe, než v předu a vzadu!  .

Ryanair - kterak zadarmo sedět vedle sebe

Založil ve fóru Letecké společnosti

mikir: v rezervaci míst ostatním tím nebrání. Př. pokud je k dispozici  posledních 10 letenek, které vyblokuje, a 50 lidí s letenkama nemá ještě vybráno sedadlo (checknuto), tak on nebude vybírat ze 2 míst, které zbydou, ale ze všech 50, stejně jako ostatní. To je ta podmínka, že všichni už musí mít přidělená místa, aby to fungovalo.

0 Citovat

A je košer rozhazovat nesmyslně lidi po letadle? 

0 Citovat

Ondrej Majer  nezda se ti ze places  na spatnem hrobe ? Ze jsi si kupoval Maroko na posledni chvili  prece neni  chyba spolecnosti . s batohy a kufry je to vzdycky o lidech , mam zkusenost , ze jsou letiste . kde to moc neresi  a letiste  kde  proste potrebuji nekteri lide dokazovat svou nadvladu nad  ostatnimi a zbytecne buzeruji kvuli par centimetrum , taky je to pak ale i o bezohlednosti nekterych cestujich  , kdyz by si kazdy ukladal sve zavazadlo, tak jak ma  a to mensi si dal pod nohy,  tak  nebude tak  casty problem ,. je to stejne jako na security , jsou dana pravidla co nemas mit  v prirucnim zavazadle  a lide donekonecna budou tahat  ty zakazane veci a pak zdrzovat a vece omilane losy ? to vazne nechapu , nikdy me nikdo z losem v Ryanairu neotravoval , naopak kdyz jsem ho chtel, musel jsem mit ty 2 eura pripravene ,jinak prosli  a nestIhnul bych to koupit , aby me nekdo budil je  uplny nesmysl

0 Citovat

mirjur  ale branis  i sam sobe, treba jsem vybral misto , ale seknul se mi pc , tak jsem delal celou rezervaci znovu  a misto  , ktere jsem vybral predtim bylo  obsazeno   ( pozdeji se uvolni )

Lukas   k0ser to neni  s tim souhlasim ,ovsem taky je to trosku o tom .ze nektere veci  proste nejde podle pravidel  ( myslim ted vseobecne  ) dat do ceny , kdyby dali  povine mistenky jako jsou v nekterych vlacich  a zvedli cenu  o  tu sumu , tak maji klid
0 Citovat

Jak uvedeno výše, má to mouchy :-)

0 Citovat

Ondřej Majer napsal(a):

Když cestuji ve dvou, zase dělám to, že když mám kabinové zavazadlo těžší (a to někdy mám klidně o 5kg), tak přítelkyně je někde s kufříky, já se odbavím, pak jsem u kufříků já a odbaví se přítelkyně, vezmem kufříky a jdeme ke gatu, tam už je neváží. To praktikuji skoro u všech aerolinií, mám menší kufřík, takže do klece se vejde, ale vozím si v něm noťák, foťák a další poměrně těžké věci.


Podobne to praktikujeme pri cestach z HongKongu, kdy vezeme spoustu tezkych katalogu z nekolika veletrhu a na zdejsim letisti prirucaky s oblibou u checkinu vazi, jenze tady je jeste oznacuji vysackou "approved cabin baggage". Takze staci kdyz se prirucak vyprazdni za rohem, nekdo tam pocka, a po checkinu se zase naplni a vystridame se. Druha, elegantnejsi moznost, dana tim, ze nektere aerolinky umoznuji k prirucaku jeste notebook zvlast - ten se nevazi. Staci sikovny obal na notebook a hned se k nemu vejde i 10kg katalogu :)

Chapu, ze je tro trochu "socka" pristup, ale kdyz jsem treba u Emirates checkoval ceny za dalsi zavazadlo, prislo mi to naprosto premrstene - uz nevim kolik, nejde mi to ted najit, ale tusim ze to nebylo o moc mene, nez cena cele letenky.
0 Citovat

Jak málo stačí ke štěstí...

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Zajimave, ale neni jednodussi nekoho pekne poprosit a vymenit se? V Ryanairu jsou ta skatulata vzdycky tak velka, ze se mi jeste nestalo, ze by nekdo nebyl ochotny nam vyhovet :) 


Aneb ze svýho problému udělat problém někoho jinýho... :-)

0 Citovat

Taky se asi nebude chtít někomu od okýnka nebo z uličky na prostřední sedačku.  Nám se na dvou letech stalo, že jsme všichni 4 měli měli sřed..

0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):


Aneb ze svýho problému udělat problém někoho jinýho... :-)


Mozna tak Ty :) Je to o komunikaci. Jestli to neovladas, chapu, ze to tak dopada.

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Chapu, ze je tro trochu "socka" pristup, ale kdyz jsem treba u Emirates checkoval ceny za dalsi zavazadlo, prislo mi to naprosto premrstene - uz nevim kolik, nejde mi to ted najit, ale tusim ze to nebylo o moc mene, nez cena cele letenky.

Tak snad neexistují jen Emirates...

0 Citovat

Ryanairem jsem letěla asi 2x v životě a tohle bych vůbec neřešila. Je to od té společnosti taková sympatická snaha jak ti umožnit se seznámit s novými lidmi.

0 Citovat

Sarah napsal(a):


Mozna tak Ty :) Je to o komunikaci. Jestli to neovladas, chapu, ze to tak dopada.


Naprosto souhlasím,  je to o komunikaci - s letištním personálem, pokud není možný si místa zarezervovat předem :-)

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Tak snad neexistují jen Emirates...

To sice ne, ale jen Emirates na teto trase maji v Economy v cene 30kg odbaveny kufr (i kdyz uz ne v tom nejnizsim tarifu) a rozumnou trasu s pomerne kratkym prestupem cca v pulce cesty (a pro me jakozto kuraka jsou v Dubaji kurarny :) )
0 Citovat

fintu uz asi prokoukli, vzhledem k tomu ze nam pri odbaveni bylo prideleno sedadlo, ktere se pri nakupu letenek tvarilo jako obsazene

0 Citovat

Ještě na přelomu února a března to šlo.


0 Citovat

Beru zpět, to místo bylo v exit row (přestože jsem nechal volné obyčejné) a ty mě vůbec nenapadlo řešit, takže nevím jestli opravdu bylo obsazené. 

0 Citovat

https://www.novinky.cz/cestovani...vacku.html


tihle  to nepotrebovali  -) a pak pry cestovani Ryanairem neni  na urovni  -) technoparty  zadarmo 

0 Citovat

Funguje stále a bez problému.

0 Citovat

Je možné, že 2 dny před odletem už lze rezervovat max 3 místa? Více než 3 místa mi to nedovolí a pokud zadám 3 místa, vyberu sedačky a potvrdím a otevřu jiný prohlížeč tak mi to zase dovolí  3 místa

0 Citovat

Vyblokovaní sedadel dnes vyzkoušeno při OLCI i u Wizzu, sice trošku více klikání, ale nakonec se vyplatilo. 

0 Citovat

Vyblokovanie u RYR stale bez problemov funguje.

Vyskusane prave teraz.

0