Cest!Hledam multicity LUX-SIN-DPS-DXB-LUX pro dva dospely a rocniho prcka v unoru/breznu 2019 (pomerne fixni datumy kvuli praci) a nemuzu se dostat pod 2k EUR (limit), samozrejme  s dcerou nechceme travit let 67h s deseti prestupama, takze max. 2 prestupy, ne vic nez +-20h, se zavazadly v cene.. jaka je tak normalni cena za tohle, nebo jsem uplne mimo realitu s temi 2k? Popripade kde hledat? Diky,V. .

Levne Multi-city Asie

Založil ve fóru Hledám letenku

18 reakcí

Cest!

Hledam multicity LUX-SIN-DPS-DXB-LUX pro dva dospely a rocniho prcka v unoru/breznu 2019 (pomerne fixni datumy kvuli praci) a nemuzu se dostat pod 2k EUR (limit), samozrejme  s dcerou nechceme travit let 67h s deseti prestupama, takze max. 2 prestupy, ne vic nez +-20h, se zavazadly v cene.. jaka je tak normalni cena za tohle, nebo jsem uplne mimo realitu s temi 2k? Popripade kde hledat?

Diky,

V.

0

Zkuste hledat odlety i z BRU, DUS, CGN nebo i z FRA, je-li pro vas dostupný.  Stejně tak bych zkusil hledal segment SIN-DPS samostatně. Čím méně segmentů, tim větší šance na nižší cenu. Stejně tak zvažte, jestli opravdu musíte do Dubaje, protože právě zastávkou tam se vám počet variant/aerolinek na výběr dramaticky zužuje. Já bych zkusil pro srovnání hledat:

BRU-SIN // DPS-BRU

a samostatně jednosměrnou letenku SIN-DPS. 

Pokud jste ale omezeni termínem a počtem přestupů, tak musíte být připraveni i na variantu, že zaplatíte více, protože jste si vzpomněli relativně pozdě.  

A ještě jedna věc... jestli vás dcerka jednou šoupne do domova důchodců jako odplatu za tuhle torturu, kterou ji připravujete, tak se nedivte.

0 Citovat

@Petr76 Hezky napsáno.Hlavne pod tu poslední myšlenku se rad podepíšu. 

0 Citovat

Sorry, ale za me je to blbost. Podle me je cesta k levnym letenkam pres tyhle 3 pravidla :


1. Nemit fixni termin.

2. Nemit pokud to jde fixni destinaci.

3. Nemit fixni cenu ve smyslu, ze pokud to nebude za cenu xy, tak neletim.


Ty porusujes vsechno co jde.-)


To dite uz je jen takovy joke.-))) Asi to bude vypadat super na rodinnych fotkach, ale ta cesta bude peklo pro vsechny + to dite to absolutne neoceni.-)))


Zalette si v breznu do Dubaje.


Pokud na ty ceste trvas, tak zkus aplikovat jedno z tech 3 pravidel co jsem napsal.


Good luck

0 Citovat

Tak tazatel nehledá žádné levné letenky, takže nechápu o čem pises. Trasa na Bali přes Singapur se i teď dá udělat zcela jistě hoooodně pod 26 tis za letenku. Chce to jen tomu věnovat trosku času,  nelpet na vybraném místě odletu a treba i při přestupu přespat, což prcek a i spolucestující  na dalším letu jistě ocení.. Nechápu tu Dubaj,ale předpokládám, ze protože je momentálně v kurzu. Ja teda nechápu vůbec ten nápad, ale to je asi můj problém :)))

0 Citovat

To si me pobavil... vic takovych prispevku.-) Pro me je treba  trasa LUX-SIN-DPS-DXB-LUX za 2k EUR za 2 lidi + infant sekce lowcost. Ale ty ses tady expert.-) Pokud se bavime o 2k EUR na osobu, tak to by se mel vejit uplne v pohode.

0 Citovat

John Ross napsal(a): 2. Nemit pokud to jde fixni destinaci.


Tomu nějak nerozumím... když chtějí letět v únoru na Bali, ale Bari je levnější tak mají letět tam? Moře jako moře... Itálie jako Indonésie.


Anežka Hodinová - Spurná napsal(a):

Aktuálně  Scoot do SIN a dále na LGK pod 9k z Berlína.

Bolševici sice nepatřili nikdy k nejbystřejším, ale ráčila si soudružka všimnout, že plánují cestovat s miminem a  vzdálenost do Berlína není úplně zanedbatelná. Navíc dálkový Scoot je holota.


2x náhodně zvolený termín s odletem z BRU v 2. půli února a návratem opět do BRU v půli března mi z kayak.de vyhodil cenu kolem €1300 včetně Dubaje + cca. €170 za přelet SIN-DPS se Scoot.

0 Citovat

Asi nerozumíš psanému slovu.Pisu mezi jiným “nelpet na vybraném místě odletu”. Za infanta se platí většinou 10-20% ceny, pokud vím. A doletět do Denpasaru přes Singapur za plus minus 20-22 tis je dle tebe problém? Pokud rozseka tu cestu a proletí to tak jak píše Petr76, ze ze Sin do DPS poletí extra, tak není co řešit. Tož asi tak ty “experte” .Pokud se bude držet své trasy a bude to chtít na jednu letenku,tak to asi nemá s lowcost cestováním jistě uznas absolutně nic společného, nebo myslis ze ano??

0 Citovat

Mít SIN-DPS na jedné rezervaci se vším ostatním nemá žádnou praktickou výhodu. Právě naopak, vše to jen prodražuje a/nebo prodlužuje. 

0 Citovat

Racionální je minimalizovat diskomfort dítěte (když už ji chudinku vláčí s sebou), tzn. jet ne 8 hodin do Berlína, ale jen 2 do Bruselu nebo ještě lépe do Frankfurtu, ze kterého létá Luftwaffe/Singapore Airlines za 600 éček přímým letem do Singapuru. Na Dubaj se vykašlat, beztak je to jen Singapur na stereoidech. 

0 Citovat

Super, konstruktivnim odpovedim dekuji, zkusim si pohrat se samostatnymi segmenty, FRA misto LUX je samozrejme pro nas taky dobra moznost. S tim ditetem vime, ze to neni uplne idealni, ale lety po Evrope zvlada v klidu, tak jsme si rekli, ze mozna chceme otestovat neco delsiho.. Navic vsechny dlouhy lety jsou pres noc, coz je jedine k dobru (snad). Ale prece nebudeme sedet doma..

Nekonstruktivnim odpovedim bych doporucil radsi nepsat priste nic, kdyz evidetne nemate vsechny info, ktere nemusim o nasi soukrome ceste zcela sdilet.. jen pro priklad, chceme jet na Bali (proc, to je nas problem) a SIN a DXB je v itinerari proto, ze nedostanu pet tydnu dovolene, ale zamestnavatel ma v techto mestech kancelare a muzu tam odtud pracovat a holky budou mit o dva tydny delsi dovcu..

0 Citovat

Jsme rádi,ze jsme mohli pomoci. Samozřejmě neznáme detaily, takže si něco vždycky přisadíme. Za to se na nás nesmis zlobit :). Kazdopadne srovnávat let na par hodin s prckem s letem v řádech desítek hodin je hodně odvážne. Ono většinou netrpí jen dítě,ale i matka a spolucestující. To si ale musíte zkusit sami ;). 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Ono většinou netrpí jen dítě,ale i matka a spolucestující. To si ale musíte zkusit sami ;). 

Někdy i otec. :-)

0 Citovat

No pridam sa k nazoru "blaciacej vacsiny" ze porovnavat kratke lety po Europe s cestou na Bali ( + este ako bonus cez niekolko casovych pasiem ) s tak malym dietatom je ako porovnavat cmeliaka s A380. Taketo nieco by som riskol mozno v biznis, ale na economy by ma na to nenahovorili ani keby mi tie letenky daju zadarmo. Nas maly tiez v pohode zvladal ako nic lety po Europe do dvoch hodin, ale ked sme sa v jeho 3,5 rokoch konecne odhodlali na nieco dlhsie, tak som kusok "vykrvacal" a kupil biz s Emirates na Mauricius...a musim priznat ze aj ked uz mame co to po svete nacestovane, syn je docela poslusny ( ale neposedny ), tak toto bolo aj tak docela na hrane. Ja osobne si takuto torturu predstavit neviem, tak ale drzim teda palce...

0 Citovat

Co se infanta týče. Předpokládám, že rodič návyky a potřeby svýho dítěte zná a dovede objektivně posoudit, jestli to zvládne nebo ne. Pokud ví, že ne a přesto letí, to už je jiná věc.


Letěl jsem s ročním dítětem  VIE-ADD-SEZ-PRI a bylo to OK, nějakej diskomfort jsem pocítil jen já, protože na mně malej většinu času spal a já se nemohl ani hnout, ale s tím jsem počítal. Na vzlet a přistání jsem byl připravenej, ale problémy mu to nedělalo. Chvíli brečel při posledním 15 min. přeletu z Mahé na Praslin, už toho měl prostě plný zuby, no... Mně se přiznám po té skoro 24h cestě chtělo brečet taky :-D Cestování letadlem špatně snáším... 


Takže bych cestování letadlem s malýma dětma paušálně neodsuzoval. Každý dítě je jiný, některý to zvládne téměř bez ztráty kytičky a obtěžuje okolí mnohem míň než leckterej dospělej spolucestující, jiný celej let prořve...

0 Citovat

Dovolím si z vlastní poměrně bohaté zkušenosti skromně poznamenat, zkuste vše přehodnotit, až bude dětem min. > 10 let.  Budete řadu věcí  zpětně hodnotit  bez prvorodičovských/mladorodičovských emocí s nadhledem trošičku jinak:-) Vzpomeňte si.

0 Citovat

Ale já to popisuju bez emocí a objektivně, troufnu si říct. Ale pouze cestu letadlem jako takovou. Zároveň nemám problém uznat, že jsem učinil nějaký chybný rozhodnutí - jedna věc je cesta, druhá samotnej pobyt. V listopadu jsme byli na týden v Dubaji a malej zůstal doma, na jaro plánuju Mauricius / Fr. Polynesii a to už zůstane doma tuplem. Ale ne kvůli cestě letadlem, ikdyž, VIE-SFO-PPT se děsím i bez dítěte... 

0 Citovat

Myslim, ze tato diskuze tu už proběhla několikrát, takže nemá smysl to opakovat. Nevim, jak někdo muže vedet, jak bude reagovat jeho dítě na dlouhý let, pokud tu zkušenost nemá, ale to je jedno. Komplikace hrozí jak v letadle, tak samozřejmě na místě.

0 Citovat

Takhle to řeknu; svoje dítě znám a cesta proběhla přesně tak jak jsem očekával. Naprosto přesně vím kdy spí a za jakejch okolností, resp. co je potřeba zajistit aby spal. Vím jak to je když nespí. A dovedu se podle toho zařídit i v letadle. Jediná věc kterou jsem nedovedl odhadnout byla reakce na změnu tlaku, ale v tom nakonec problém nebyl, vůbec to nezaznamenal.

0
18 reakcí