Zdravím Chtěl bych se zeptat jestli nemáte nějaké tipy na cestu co plánuji. Máme v plánu ve dvou obletět svět do 3měsíců. Aktuální plán je: Praha – Vietnam (Ho Chi Minh) (3-4 týdny)        - Aeroflot 15h (přestup v Moskvě) – do 12 000kč        - Turkish Airlines 17h (přestup v Instanbulu) – do 13 000kč        - ČSA 19h (přestup ve Frankfurtu na letadlo Vietnam Airlines) – do 13 000kč Vietnam – Australie (1 týden)        - Jetstar Airways 9h – do 4 000kč (možná 5 000kč) Australie – Nový Zéland (3-4 týdny)        - Jetstar Airways 3h – do 3 000kč NZ – Havai (1 týden)        - Jetstar Airways 17h – do 7 500kč        - Hawaiian Airlines 9h – do 8 000kč Havai – USA (Oakland..) (2 týdny)        - Delta, Amer. Air., South. Air., Aljaska… 5h – do 4 000kč USA – Praha        - Norwegian + Ryanair 16h – do 5 500kč Případně ještě na Kubu (1 týden)        - Oakland – Havana 5 500kč        - Havana – Praha 8 000kč Zejména bych chtěl znát tipy k letům, jestli nějakou společnost doporučujete nebo nedoporučujete. Případně jestli se dají využít nějak nalétané míle, např. pro VIP klub na letišti případně pro zlevnění nějakého přeletu, v tomto se vůbec nevyznám a žádné účty pro sbírání mílí nemám. Aktuálně řeším první letenku do Vietnamu. Již delší domu na letenky koukám a aktuálně se zdražili letenky s Aeroflotem z 8 500kč na nějakých 11 500kč, tak se potřebuji rozhoupat a začít nakupovat letenky.  Letenky jsem hledal přes Kiwi, ale budu je kupovat u jednotlivých leteckých společností. U Kiwi chtějí již při koupi čísla obou cestovních pasů, nicméně máme před svatbou, tak se u přítelkyně bude pas měnit. A u jednotlivých let. společností ty pasy nechtějí při prodeji. Díky za případné tipy.  .

cesta kolem světa.

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

11 reakcí

Zdravím

Chtěl bych se zeptat jestli nemáte nějaké tipy na cestu co plánuji. Máme v plánu ve dvou obletět svět do 3měsíců. Aktuální plán je:


Praha – Vietnam (Ho Chi Minh) (3-4 týdny) 

       - Aeroflot 15h (přestup v Moskvě) – do 12 000kč

       - Turkish Airlines 17h (přestup v Instanbulu) – do 13 000kč

       - ČSA 19h (přestup ve Frankfurtu na letadlo Vietnam Airlines) – do 13 000kč

Vietnam – Australie (1 týden)

       - Jetstar Airways 9h – do 4 000kč (možná 5 000kč)

Australie – Nový Zéland (3-4 týdny)

       - Jetstar Airways 3h – do 3 000kč

NZ – Havai (1 týden)

       - Jetstar Airways 17h – do 7 500kč

       - Hawaiian Airlines 9h – do 8 000kč

Havai – USA (Oakland..) (2 týdny)

       - Delta, Amer. Air., South. Air., Aljaska… 5h – do 4 000kč

USA – Praha

       - Norwegian + Ryanair 16h – do 5 500kč

Případně ještě na Kubu (1 týden)

       - Oakland – Havana 5 500kč

       - Havana – Praha 8 000kč

Zejména bych chtěl znát tipy k letům, jestli nějakou společnost doporučujete nebo nedoporučujete. Případně jestli se dají využít nějak nalétané míle, např. pro VIP klub na letišti případně pro zlevnění nějakého přeletu, v tomto se vůbec nevyznám a žádné účty pro sbírání mílí nemám.


Aktuálně řeším první letenku do Vietnamu. Již delší domu na letenky koukám a aktuálně se zdražili letenky s Aeroflotem z 8 500kč na nějakých 11 500kč, tak se potřebuji rozhoupat a začít nakupovat letenky.

 

Letenky jsem hledal přes Kiwi, ale budu je kupovat u jednotlivých leteckých společností. U Kiwi chtějí již při koupi čísla obou cestovních pasů, nicméně máme před svatbou, tak se u přítelkyně bude pas měnit. A u jednotlivých let. společností ty pasy nechtějí při prodeji.


Díky za případné tipy.


0

Letel jsem 3x. Pokazde jinou trasou. Kdybych to mel cele komentovat, tak to budu popisovat tak 2 hodiny.  Jestli chces, tak pisni SZ.

Uprimne... pokud chces letet rekneme za levno, tak se to musi planovat cca 9 mesicu dopredu. Tak jak koukam na ten tvuj plan,  je hezkej, ale zaplatis tak 3x tolik nez kdybys to planoval dlouho dopredu

Zaklad je, ze chytnes nejakou akci nebo error a na tu nasledne nabalis ten zbytek.  Aerolinky bych moc neresil, to je proste jen otazka penez (kdo je nejlevnejsi).

0 Citovat

Čiší z toho taková  naivní cestovatelská nepolíbenost:-) Ale odváženému štětí peřeje.

0 Citovat

no riesit tych par tisic za letenky, ked clovek bude  pomaly 2 mesiace AUS+NZ+USA Havaj :)))

tak ake tipy... budes musiet ist iba s prirucnou a ten zaciatok cesty je nejak moc drahy. do JV Azii one way sa da ovela lacnejsie

0 Citovat

To mi pripomina, ze jsem nedavno resil taky jednu ocekavanou RTW a rozhodl se to vzit napred na Zapad a pak se vratit z Vychodu (Evropa - Jizni Amerika - Severni Amerika - Asie - Evropa ) . Letenky jsem kvuli cenam radeji kupoval 6-8 mesicu dopredu a z hlediska leteckych spolecnosti to dopadlo nasledovne: CSA (asi), LATAM, Avianca, Westjet, ANA, JAL, AirAsia, Scoot. Cenove to vyslo na nejakych 32000 Kc (1250 Eur).

Prosim, jaky je vetsinou duvod, ze to vetsina lidi leta napred na Vychod s navratem ze Zapadu? Dik za info.

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Prosim, jaky je vetsinou duvod, ze to vetsina lidi leta napred na Vychod s navratem ze Zapadu? Dik za info.

Nevím, jestli většina lidí letí směrem na východ, ale je to možné. Kvůli jetlagu je určitě lepší letět směrem na západ. Mě by spíš zajímalo, jaký má smysl letět kolem světa kromě toho, že to dobře zní před známými, kolegy v práci a sousedy? Snad jen že si případně člověk splní svůj sen. Když už se letí tak daleko a pak je v Austrálii a na Havaji pobyt jen na týden, má to význam jen pro toho, kdo ví, že tam už nikdy poletí. A to většina lidí letí na kratší dobu. To chápu jen u akčních letenek a se zaměřením výletu na Tichomoří.
0 Citovat

Libor_S napsal(a):

 Mě by spíš zajímalo, jaký má smysl letět kolem světa kromě toho, že to dobře zní před známými, kolegy v práci a sousedy? Snad jen že si případně člověk splní svůj sen.

Jednoduche, chcu si overit ci je fakt Zem gulata:)


A co sa tyk preco zapad-vychod, tak z mojho pohladu clovek co nerad lieta, tak je tam rozdiel cca 5h v lietadle:)
0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Nevím, jestli většina lidí letí směrem na východ, ale je to možné. Kvůli jetlagu je určitě lepší letět směrem na západ. Mě by spíš zajímalo, jaký má smysl letět kolem světa kromě toho, že to dobře zní před známými, kolegy v práci a sousedy?


Pripada mi, ze aspon 80% vsech tipu na RTW na ruznych webech leti z Evropy na Vychod a vraci se ze Zapadu. Vetsinou ta nejlevnejsi klasika: Evropa - Jihovychodni Asie - USA - Evropa. Smyslu letet okolo Sveta je mozna povicero, zacinajici od Willyho Foga pres splneny sen az po znudeni  letanim jen klasicky round-trip. Po RTW uz nasleduje asi jen Mars  ;-D

0 Citovat

Podle mě to může být tím, že se to dost často staví na nějaké akční letence z Evropy do do Asie...

0 Citovat

Michal napsal(a):

Podle mě to může být tím, že se to dost často staví na nějaké akční letence z Evropy do do Asie...


Jestli mas na mysli jeste vice zlevnenou letenku se Scootem z Berlina/Aten do Singapuru, tak ta lze prece koupit i  naopak ... Nebo koupit od nejake non-low-cost spolecnosti round-trip a pak nechat navrat propadnout? No, to by taky slo ...

0 Citovat

gertrudo napsal(a):

A co sa tyk preco zapad-vychod, tak z mojho pohladu clovek co nerad lieta, tak je tam rozdiel cca 5h v lietadle:)

Myslíš o 5 h. rychlejší kvůli západnímu proudění větru? To záleží na trase a pokud letíš třeba přes Dubaj a okolí nebo zařadíš něco z rovníkových oblastí a z jižní polokoule, můžeš letět častěji proti větru:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pas%C3%A1t

Člověk, který nerad létá, se teda musí, chudák, hodně obětovat, když se rozhodne letět kolem světa.

0 Citovat

Ja  jsem zrovna letel  zapad - vychod   Ostrava vlak  Praha - Frankfurt - New York- Tampa  /bus po  USA /  San Francisco - Maui- Oahu -Rarotonga - Auckland  / stopem New Zealand /  - Christchurch -Singapore - Viden  vlak Ostrava   delka trvani   12 mesicu

A druha  ,kterou jsem ale nedokoncil a vratil se stejnym smerem    Dublin - Madrid - Buenos Aires /bus po jizni Americe   / Quito - Bogota  - Miami  - London- Dublin  delka trvani   10 mesicu 


Tyto cesty ovsem byly  1998-99, 2001 -02 za jinych podminek, nez je dnesni cestovani , ale jedno zustava stejne,  cehoz bych se drzel i dnes  , kratke cesty kolem sveta  nemaji smysl,  jako nekratsi variantu bych videl ty 3 mesice , ale radeji pul roku .

Dnesni  RTW letenky se daji sestavit klidne na rok  a urcite bych si to sestavil sam ,  asi za pouziti nejakeho zakladu,  pri vyuziti akcni leteneky  nebo error fare a nevidim nejakou extra vyhodu ve smeru  vychod- zapad ,samozrejme bude zalezet , ktera mista budou tvorit  zaklad cesty 

0
11 reakcí