Dobrý deň,letím so spoločnosťou Air China z Viedne do Bangkoku. Počas cesty mám 20 hodinový prestup v Pekingu, kde by som rád využil bezplatné 144 hodinové tranzitné víza na návštevu mesta. Je potrebné dopredu (na check-ine) informovať leteckú spoločnosť, že chcem toto využiť?Na viacerých zahraničných stránkach som totiž to našiel túto informáciu:"Before you get on a plane bound for China, you will want to let your airline know that you wish to take advantage of the 144-hour China transit visa. Airlines are required to check for proper visas prior to letting you on the plane, so this will be an important step. The Airline will pass on your request to customs before you land."Zdá sa mi to byť hlúposť, aby sa každý musel dopredu nahlasovať alebo to tak naozaj funguje?Vďaka .

Prestup v Pekingu

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Dobrý deň,

letím so spoločnosťou Air China z Viedne do Bangkoku. Počas cesty mám 20 hodinový prestup v Pekingu, kde by som rád využil bezplatné 144 hodinové tranzitné víza na návštevu mesta. Je potrebné dopredu (na check-ine) informovať leteckú spoločnosť, že chcem toto využiť?


Na viacerých zahraničných stránkach som totiž to našiel túto informáciu:

"Before you get on a plane bound for China, you will want to let your airline know that you wish to take advantage of the 144-hour China transit visa. Airlines are required to check for proper visas prior to letting you on the plane, so this will be an important step. The Airline will pass on your request to customs before you land."


Zdá sa mi to byť hlúposť, aby sa každý musel dopredu nahlasovať alebo to tak naozaj funguje?

Vďaka

0

Dobrý den, není potřeba kohokoli informovat. Jediné, co musíte udělat, je po příletu do Pekingu navštívit přepážku "Free 144 hours tranzit", kde dostanete dočasné povolení ke vstupu do Číny a až po té jít k pasové kontrole. 

0 Citovat

Ďakujem, môže mi to ešte niekto potvrdiť kto to tak aj absolvoval? Mám kamaráta, ktorý to dopredu nenahlásil a pri prestupe na neho vytiahli zoznam pasažierov, kde bol on v skupine "tranzit bez nároku na návštevu mesta".

0 Citovat

Myslím, že jsou tu mraky lidí, kteří to absolvovali a píšou to třeba i v komentářích pod příslušným příspěvkem v blogu. Sám jsem se vydal do města 2x, vždy bez nějakého hlášení předem (ani jsem netušil, že by se takového něco mělo dělat) a problém jsem měl jenom napodruhé, kdy nějaká aktivní podržtaška běhala kus před přepážkami a posílala lidi pryč, ale když jsme kolem ní proklouzli, tak jsme na přepážce od ouřady normálně razítko dostali.

0 Citovat

Peter napsal(a):

Zdá sa mi to byť hlúposť, aby sa každý musel dopredu nahlasovať alebo to tak naozaj funguje? ... Mám kamaráta, ktorý to dopredu nenahlásil a pri prestupe na neho vytiahli zoznam pasažierov, kde bol on v skupine "tranzit bez nároku na návštevu mesta".

Čína je krajina, v ktorej dnes nemusí platiť to, čo platilo včera, a zajtra môže platiť niečo úplne iné ako platí dnes.

Ak chceš mať istotu, nahlás vo Viedni pri check-ine, že potrebuješ v Pekingu 144 hours tranzit.

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

Čína je krajina, v ktorej dnes nemusí platiť to, čo platilo včera, a zajtra môže platiť niečo úplne iné ako platí dnes.

Ak chceš mať istotu, nahlás vo Viedni pri check-ine, že potrebuješ v Pekingu 144 hours tranzit.

Většinu asi bude zajímat, jak to udělat při online check-ině... ;)

0 Citovat

Pri online check-ine bude musieť prísť na letisko skôr a vystáť radu. :) Alebo sa nepodarí spraviť check-in online a bude treba vystáť radu tak či tak. :)

0 Citovat

ked bude mat bagaz tak to je jedno. a halvne ked uz mam riesit taketo nieco, asi pojdem na normalny checkin aj tak - ved nie je spoplatneny.

0 Citovat

Ak by to niekoho zaujímalo tak dopredu pravdepodobne naozaj nie je nič potrebné nahlasovať :). Vo Viedni na check-ine ani netušili či mám nárok na tie tranzitné víza na free vstup do mesta.. :-D Takže minimálne tam nahlasovať určite nič nenahlasujú. V PEK nebol problém, pustili ma aj pri 20 aj 11 hodinovom prestupe.

0
8 reakcí