Wizzair nabízí možnost zakoupení extra sedadla (EXST) , např. pro hudební nástroje, křehké věci, ... . EXST jde na palubu letadle, takže pro něj platí pravidla povoleného obsahu jako pro kabinová zavazadla (tekutiny a spol.) a musí se vejít na sedadlo. EXST jsem zakoupil a s plným batohem i prakticky vyzkoušel. V Katovicich žádný problém, hladký průchod až do letadla. Při cestě zpátky v Burgasu EXST ještě nikdy neviděli, a tak trochu hledání v manuálech Wizzairu, nutnost odběhnutí personálu Wizzairu od Check-In přepážky jinam, ale po chvilce vše vyřízeno (do 10 min.), s omluvou za zdržení. EXST dostalo i vlastní Boarding Pass, který si pak na security, pasovce i gate se zájmem prohlíželi. Došlo dokonce na vyvolání rozhlasem, ať se dostavíme na informace, kde si Boarding Pass ještě pro jistotu zkopírovali. Na nejlevnějších letech je EXST o trochu levnější než velké kabinové zavazadlo a nabízí větší rozměry. .

EXST (Extra Seat), praktické zkušenosti

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

2 reakce

Wizzair nabízí možnost zakoupení extra sedadla (EXST) , např. pro hudební nástroje, křehké věci, ... .
EXST jde na palubu letadle, takže pro něj platí pravidla povoleného obsahu jako pro kabinová zavazadla (tekutiny a spol.) a musí se vejít na sedadlo.
EXST jsem zakoupil a s plným batohem i prakticky vyzkoušel. V Katovicich žádný problém, hladký průchod až do letadla.
Při cestě zpátky v Burgasu EXST ještě nikdy neviděli, a tak trochu hledání v manuálech Wizzairu, nutnost odběhnutí personálu Wizzairu od Check-In přepážky jinam, ale po chvilce vše vyřízeno (do 10 min.), s omluvou za zdržení. EXST dostalo i vlastní Boarding Pass, který si pak na security, pasovce i gate se zájmem prohlíželi. Došlo dokonce na vyvolání rozhlasem, ať se dostavíme na informace, kde si Boarding Pass ještě pro jistotu zkopírovali.
Na nejlevnějších letech je EXST o trochu levnější než velké kabinové zavazadlo a nabízí větší rozměry.

0

Hmm, takže místo odbaveného zavazadla extra seat?

0 Citovat

Nás to vyšlo levně (koupeno během akce 1+1 zdarma, takže jen za Adminitrativní poplatek), jinak se platí cena další letenky, takže cena závisí na konkrétním letu.
Na rozdíl od odbaveného zavazadla, nemůže se v něm převážet tekutiny (nad 100ml), nože, ... je to stále kabinové.
Nějaké info o EXST je na web stránkách, v všeobecných podmínkách (PDF) Wizzairu nic a na infolince jsem to jako první v pořadí po 7 minutách vzdal. Nakonec jsem to risknul a osobní zkušenosti zde sepsal.

0
2 reakce