Ahoj, rád bych se podíval koncem měsíce do Barcelony, viděl bych to tak na 4 dny, od 27.6 nejspíše. Letenka se dá sehnat celkem slušně za dobrou cenu. Ale zajímalo by mě, jak to tam ted je? Co jsem koukal, situace se lepší a hranice otevřou 21. už.  Spíše mi jde o to, aby nebyl nějaký problém mě tam pustit?  A hlavně aby když tam budu se situace nezhoršila, nezavřeli to a já bych tam zůstal třeba měsíc. Je bezpečný tam letět? A nemyslím to tak, že něco chytnu,ale z hlediska dopravy tam a zpět, díky.  .

Do Barcelony

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj, rád bych se podíval koncem měsíce do Barcelony, viděl bych to tak na 4 dny, od 27.6 nejspíše. Letenka se dá sehnat celkem slušně za dobrou cenu. Ale zajímalo by mě, jak to tam ted je? Co jsem koukal, situace se lepší a hranice otevřou 21. už. 


Spíše mi jde o to, aby nebyl nějaký problém mě tam pustit?  A hlavně aby když tam budu se situace nezhoršila, nezavřeli to a já bych tam zůstal třeba měsíc.


Je bezpečný tam letět? A nemyslím to tak, že něco chytnu,ale z hlediska dopravy tam a zpět, díky.

0

Hod si minci.. Mozna jeste vetsi riziko je soucasne ruseni letu, nejenom z duvodu statnich zakazu, ale i nizke poptavky. Takze ti klidne aerolinka 4h pred odletem zrusi let a nemas narok na zadnou kompenzaci. Akorat ti to prebookuji. No a dalsi del muzes jet na letiste klidne zas zbytecne...

0 Citovat

Děkuju, tak nevím. Měl bych letenku od ryanair.

0 Citovat

Jenom ještě k té kompenzaci. Není tam ze strany letecké společnosti nějaká povinnost, aby mě dostala zpátky třeba i nějakým náhradním letem? Co vím, známý pár let zpátky někde kvůli zrušenému letu uvízl na 15 hodin a dostal nějaké občerstvení a pak i komenzaci za čekání, tuším něco kolem 500 euro.

0 Citovat

Ano, je. Ale v tuto dobu to muze znamenat obletet 3 letiste v Evrope a dopravovat se zpet x dni. A nebo to taky vse klapne. Zaruku ti ted nikdo neda. Pokud to neni nutnost, ja bych asi jeste pockal chvili s cestama.


Jakekoliv kompenzace nad ramec povinnosti dopravit te do koncoveho bodu ted zanikaji kvuli pandemii COVID.

0 Citovat

Městská turistika v jižní Evropě je super na jaře a na podzim. Ono vlastně i v zimě, jen je větší šance na déšť. V létě to tam ale bývá vyhřáté a pálí slunce s 30-40°C ve stínu. Kvůli tomu především bych tam neletěl.

Druhá věc je, jestli s tím nebudeš mít problém v práci. Řada firem si vyznačila rizikové země (ty se nemusí shodovat se semaforem) a když do nějaké takové jedeš, dostaneš min. natvrdo homeoffice.

0 Citovat

Děkuju za rady. My máme homeoffice pořád, takže je to v podstatě v tomhle směru jedno. Takové počasí mi nevadí, jsem na to zvyklý. Otázka je právě na ty lety, abych se dostal zpátky, to je jediná věc, které se obávám. Když koukám třeba na https://www.barcelona-airport.co...rtures.php , tak nějaké lety zrušené byly, ale ryanair tam ani zatím nejsou.Ještě zvážím. 

0
6 reakcí