Ahoj neresi nahodou nekdo aktualne?  Ted 20.6. jsem mel letet na Aljasku s Lufthansou (koupil jsem pres GtG) trochu problem, ale snad to dobre dopadne, i kdyz GtG moc svizne nereaguje.  Ale vetsi problem mam s RavnAir , ty krachli a nereaguji na nic. Moje AJ je na pytel, tedy telefonicky to nejde a pisemne taky ne emailove adresy nefunguji. Na webu maji neco o tom, ze je snad nekdo koupi, ale jestli dostanu penize zpet to nevim. Tak se prave chci zeptat, jestli nahodou nekdo neresi to same a nema nejake lepsi info, nebo radu jak si s tim poradit. Diky za odpovedi.  .

RavnAir Alaska - bankrot

Založil ve fóru Letecké společnosti

12 reakcí

Ahoj neresi nahodou nekdo aktualne?  Ted 20.6. jsem mel letet na Aljasku s Lufthansou (koupil jsem pres GtG) trochu problem, ale snad to dobre dopadne, i kdyz GtG moc svizne nereaguje. 

Ale vetsi problem mam s RavnAir , ty krachli a nereaguji na nic. Moje AJ je na pytel, tedy telefonicky to nejde a pisemne taky ne emailove adresy nefunguji. Na webu maji neco o tom, ze je snad nekdo koupi, ale jestli dostanu penize zpet to nevim. Tak se prave chci zeptat, jestli nahodou nekdo neresi to same a nema nejake lepsi info, nebo radu jak si s tim poradit. Diky za odpovedi.

0

Podle mne to můžeš odepsat. Horší to asi bude pro místní, kde to bylo jediné spojení. 

0 Citovat

Separátní letenka? Pokud to bylo placenou kartou, zkus u banky chargeback.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Separátní letenka? Pokud to bylo placenou kartou, zkus u banky chargeback.


Ano separatne, koupeno pres mastercard od sporitelny pro 6 lidi za skoro 70k. Zkusim se na to zeptat. Dekuju 

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Separátní letenka? Pokud to bylo placenou kartou, zkus u banky chargeback.

 

A k čemu ti asi bude chargeback u společnosti, která už není? Banka to ze svého dávat nebude.

0 Citovat

Banka nie, ale kartová asociácia ano. Tá ma na podobné prípady poistenie. V minulosti som dostal späť peniaze na kreditku  za zrušený let kvôli krachu aerolinky. Pokiaľ Petr platil kreditkou, má veľkú šancu dostať peniaze späť.

0 Citovat

To byl i případ Skyeurope a tuším Air Berlin, kdo platil kartou, dostal peníze zpátky. Ale spousta lidí u AB platila převodem, protože to bylo levnější, a nedostali nic.

0 Citovat

Rozhodně požádat u své banky (resp. u banky, jejíž kartou se to platilo) o chargeback.

 Důvod je "Objednané zboží/služba neobdrženy"

Budou chtít samozřejmě doložit ten pokus o reklamaci, ale stačí ukázat maily a že na ně není žádná odpověď. Pokud obchodník nekomunikuje, tak je to postačující pro uznání.

0 Citovat

Dekuju za rady zkusim banku, tak snad to pujde jak pise hugonovak pres nejakou jejich pojistovnu. Pac se taky bojim toho, ze kdyz jsou v bankrotu tak mi nic nedaj. Moje pojistovna Koopka se na me taky vybodla i kdyz jsem mel zaplaceny storno, ne jen proti upadku, ale i proti pandemiji, ale samozrejme se najde nejaky hacek. Ze pry kdyz to prvotne zrusili kvuli Covidu, tak tim ma letecka spol. povinost mi penize vratit a tim se na me toto storno nevztahuje. To ze je v bankrotu nikoho nezajima. :-( Je to nejaky divny. Doporucili mi se obratit na click2claim, ty me taky vyf***vali s tim ze resi jen EU problemy. Takze 20k za pojistku taky k ho*nu :-). Ja vim pojistovna jen pojistuje nevyplaci :-)

0 Citovat

Tohle by ti mela vyclaimovat banka jako chargeback z karty, zkusil bych to na prvnim miste.. Jinak ti asi zbyva akorat moznost prihlasit se do insolvencniho rizeni a zkusit vyrazit penize pres nej, nicmene kdyz se o to zajimali znamy v kontextu krachu Air Berlin (zaplatili si tenkrat 2 letenky do MIA prevodem), tak se ukazalo, ze to neni az tak jednoduche (nakonec odepsali 25k) - neverim tomu, ze vsechny ty claimovaci sluzby, kterych je jen v CR asi tisic, ti v tomhle budou schopni nejak pomoct, protoze v pripade airolinek jsou vetsinou prijmy z insolvence v jednotkach procent z celkoveho objemu dluhu, kvuli strukture assetu (tj.stejne dostanes ze 70k par tisic kc max).


Stejne tak jeste casto spolecnosti muzou vratit nejake penize podle toho, ve kterem kroku insolvence se nachazi (viz. opet case s Air Berlin - lidem s letenkama koupenych v urcite periode vraceli 100%) - zkusil bych mrknout na jejich website. Pokud je nekdo koupi, tak by je mel prevzit i s pohledavkama..


Tzn. pokud nepomuze chargeback, zkusil bych jeste popsat tvuj case do threadu tehle airolinky na FT, urcite ti nekdo z amiku se znalosti US prava poradi, jestli je nejaka sance dostat nejake penize.

0 Citovat

Petr Soblahovský napsal(a):

Takze 20k za pojistku taky k ho*nu :-). 

To jako ze jsi zaplatil 20K za pojisteni?

0 Citovat

Petr Soblahovský napsal(a):

Dekuju za rady zkusim banku, tak snad to pujde jak pise hugonovak pres nejakou jejich pojistovnu.


Petr, zle si ma pochopil. O kartovú asociáciu a jej pojisťovňu sa nestaraj. Kontaktuj banku a postupuj presne tak, ako píše Qlk.
0 Citovat

Leoš   Literák - ano, tedy bylo to necelych 19k, ale bylo to za 6lidi, takze to nebylo tolik na osobu. Ale jde spis o to, ze pojistenim storna by nam meli vratit v pripade pandemie, nebo krachu spolecnosti 80%. Ale dle likvidace Koopky se to na to nevztahuje. No jeste se to resi.

Kickass1 - muj problem je ze moje AJ neni na takove urovni abych toto u nich vykomunikoval. Tak zatim zkousim ceskou cestu. A co myslis tim   "do threadu tehle airolinky na FT". Kde to najdu? 

Jinak dekuji vsem za plodnou konverzaci, doufam ze neco z toho zabere.

0
12 reakcí