Další oběť Koronaviru https://www.fly4free.pl/level-bankructwo/  .

Level - Bankrot

Založil ve fóru Letecké společnosti

17 reakcí

Další oběť Koronaviru

https://www.fly4free.pl/level-bankructwo/

0

No nevím, ti lítali poloprázdní už před COVID-19 dávno... Letos byli adepti i tak bez C-19 na bankrot. 

0 Citovat

Minulý rok jsem s něma měl Martinik za 190,- eur a letadlo plné.

0 Citovat

Myslim, ze ten bankrot sa tyka len Level Europe a ten nikdy na Martinik nelietal, lietal napriklad z Viedne... 

0 Citovat

Jj máš pravdu Level Europe.

0 Citovat

Mám dotaz na zkušené cestovatele. Mám koupené letnky na září na Mallorcu z Vídně. Kupováno přes Vueling. Oba lety ale operuje Level, který je od včerejška v insolvenci. Jak to řešit. Přes Leevel a nebo Vueling, kde jsem to kupoval a Vuelingu platil. Nevím , jestli řešit nové letenky. Platil jsem to blbec Revultkou, tak chargeback bude asi oříšek. Poradí někdo nebo má někdo stejný problém ?

0 Citovat

Kupoval jsi to přes Vueling, musíš přes řešit přes Vueling.

0 Citovat

Je možný že to Vueling proletí pod svojí značkou. Oni tak nějak jsou všichni pod IAG ( nebo AIG ? :D ). Asi se nějaké linky dostanou pod značku Vuelingu jako FR a OE teď... 

0 Citovat


V manage booking na Vuelingu se to tváří zatím confirmed, ale let operovaný Levelem, což je blbost. Tak uvidíme jak to dopadne.

0 Citovat

Asi to dopadne tak jak pise Roiman4   ,ono to nastane asi i u dalsich,  probleskuji informace  ,ze by skupina Lufthansa groupe  ,mohla nechat zkrachovat  Brussels  Airlines nebo tuto spolecnost prodat

0 Citovat

Dnes mi přišel email, ze kterého vyplývá, že chtějí náhradou poskytnout kredit. Řeší asi technické věci a na call centrum nemá asi cenu volat.


část:

Vueling is willing to offer you a Voucher for flight credit valid for use on Vueling flights, valid for 18 months from time of purchase.



0 Citovat

zkusím to řešit přes chargeback v bance, bohužel jsem to platil Revolutkou, tak budu muset řešit v cizině a ne v bance v ČR

0 Citovat

Level France krachuje https://www.planes.cz/cs/article...vel-france

0 Citovat

Už se někomu povedl chargeback? Moje banka si s tím buď neví rady, nebo nevím. Radí mi, abych šel do toho insolvenčního řízení.

0 Citovat

Martin Mikač napsal(a):

Už se někomu povedl chargeback? Moje banka si s tím buď neví rady, nebo nevím. Radí mi, abych šel do toho insolvenčního řízení.

Co je to za banku?

Tady není o čem diskutovat - koupil jsi letenky a nejdou proletět. Ať jde banka (karetní asociace) s tou pohledávkou do insolvence sama. 

0 Citovat

Dobrý den, poprosím někoho zkusenejsiho o radu..

V březnu nám byla zrušena letenka z Guadeloupe na Orly, následovala "kompenzace" ve formě voucheru, platného do 12/2020. Nyní to vypadá ze tato aerolinka brzy zkrachuje.. je nějaká šance, na to dostat peníze zpět? Diky 

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Co je to za banku?

Tady není o čem diskutovat - koupil jsi letenky a nejdou proletět. Ať jde banka (karetní asociace) s tou pohledávkou do insolvence sama. 


AirBank.


Jen připojím kousek e-mailu co jsem psal bance. Na další vyjádření zatím ještě čekám. Myslím, že je zásadní ta poslední věta. Ale fakt uvidím. Můžu se pokusit ještě napsat na Vueling, že nesouhlasím s kreditem, ale to netuším, zda bude mít nějaký význam.

V jednom rozhovoru jste se odvolávali na manuál mastercard. Pokud je to tento https://www.mastercard.us/conten...-guide.pdf nebo jeho obdoba.

Pak: Cardholder Dispute Chargeback: Goods or services were not provided

Supporting Documents: Ty jsem poslal kompletní, z nich vyplývá, že služba poskytnuta nebude. A peníze mi vrátit nechtějí.

se sekci Time frame: 

In cases involving delayed delivery of goods or services and the delivery or performance date was specified by the merchant and the latest anticipated delivery or performance date was specified by the merchant has passed: within 120 calendar days of the latest anticipated delivery or performance date specified by the merchant. 


However, the issuer may charge back the transaction immediately (and not wait until the latest anticipated delivery or performance date has passed) upon learning the merchant will not provide the goods or services because, for example, for the merchant is no longer in business.  

0 Citovat

Pokud jsi nepřijal voucher, kredit, nebo tak něco a let byl zrušen, máš nárok. To je bez diskuse. Pokud se banka bude cukat, musí uvést důvody, s tím bych se pak obrátil na regulátora - ČNB.

0
17 reakcí