Ahoj, máme letenky s Wizzair do Tirany 24.7. - koupil jsem je s tím, že se měla 1.7. zrušit povinnost na covid test/karanténu po návratu. Bohužel se tak nestalo, teď to mohu zrušit nebo změnit pouze s poplatkem Wizzu, který je snad vyšší, než cena testu. Netuší prosím někdo, zda se to ještě bude třeba do té doby nějak aktualizovat a Albánie by přibyla na "nezávadný" seznam?  A pokud ne, tak při příletu musíme tedy postoupit test ideálně rovnou na letišti (tj. cca 1750,-/os, platí i pro 2 leté dítě?), do 72 hodin oznámit negativní výsledek na hyg. stanici a do karantény nepůjdeme? V Albánii test nejde udělat, na letišti čekat nemůžeme, do karantény taky nemůžu kvůli práci...:-( díky moc za rady   .

Let Praha - Tirana (Albánie)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj, máme letenky s Wizzair do Tirany 24.7. - koupil jsem je s tím, že se měla 1.7. zrušit povinnost na covid test/karanténu po návratu. Bohužel se tak nestalo, teď to mohu zrušit nebo změnit pouze s poplatkem Wizzu, který je snad vyšší, než cena testu. Netuší prosím někdo, zda se to ještě bude třeba do té doby nějak aktualizovat a Albánie by přibyla na "nezávadný" seznam? 

A pokud ne, tak při příletu musíme tedy postoupit test ideálně rovnou na letišti (tj. cca 1750,-/os, platí i pro 2 leté dítě?), do 72 hodin oznámit negativní výsledek na hyg. stanici a do karantény nepůjdeme? V Albánii test nejde udělat, na letišti čekat nemůžeme, do karantény taky nemůžu kvůli práci...:-(

díky moc za rady 

0

15.7. by měla být aktulizace seznamu, pořád se nad Albánií uvažuje.

0 Citovat

Myslíš,že 2lete dítě nemůže přenášet viry nebo co? Pokud člověk v tuhle dobu chce cestovat,musí počítat s tím,že s tím budou spojené mnoha omezení a ķomplikace.Pokud s tím máš problém,nikdo tě nenutí letět do Albánie.

0 Citovat

doctorex napsal(a):

15.7. by měla být aktulizace seznamu, pořád se nad Albánií uvažuje.

Díky za odpověď, snad se to do té doby zklidní a seznam se rozšíří.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Myslíš,že 2lete dítě nemůže přenášet viry nebo co? Pokud člověk v tuhle dobu chce cestovat,musí počítat s tím,že s tím budou spojené mnoha omezení a ķomplikace.Pokud s tím máš problém,nikdo tě nenutí letět do Albánie.

Taky díky, i když jsem se teda na tohle neptal, ani jsem tohle netvrdil :-).  Albánie je na tom počtem případů a průběhem covid stejně nebo spíš lépe, než sousední země, kde test není potřeba, měla být na seznamu bezpečných zemí, jak bylo i tady na stránkách u akce na letenky minulý týden. Tak moc nevidím důvod, proč ze seznamu vypadla, možná mi něco uniklo. 

0 Citovat

Uprime Eremi s Albanii se opravdu sachuje silene s temi povinnostmi. Nemam problem s podminkami, ale kdyz se neco rekne, ma se to dodrzet. A kdyz ne, zduvodnit. Pocet pripadu v Albanii ale rozhodne nijak extremne nestoupl za poslednich par dnu, porad jsou na prijatelnych cislech. 

0 Citovat

Já tohle nijak nerozporuju, ale kupovat v téhle době letenky někam s tím, že budu počítat, že se něco změní je prostě risk kterej z mnoha různých důvodů nemusí vyjít. Jak psal doctorex, ten seznam se bude co 14 dní aktualizovat a zrovna ČR tam chce všechny balkánské země, tak se to může ještě změnit, ale taky nemusí.

0 Citovat

Ono kupovat i letenky s tím, že se nic nezmění je risk. Viz třeba zakázané lety z Vídně do Portugalska a Anglie 

0 Citovat

Já mám letět s Wizzairem do Tirany 17. 8. a to z Berlína. Snad bude do té doby vše v pohodě, také mě včera dost zaskočilo, že oproti původním prognózám nedali Albánii od 1. 7.  do skupiny zemí, ze kterých se lze vrátit bez omezení...

0 Citovat

Mě zas překvapilo, že tam strčili Alžírsko a Maroko. Čísla nemají nic extra a do Alžírska je aspoň pro Čechy pekelné vízum. To bude nejspíš výsledek lobbingu Francie.

0 Citovat

Nevíte prosím, zda jsou nějaké novinky ohledně Albánie? Našel jsem toto:

https://www.universalweather.com...in-europe/

"Quarantine for 14 days is requested for any individuals entering Albania."

"If a passenger is found to be sick during a health check on arrival – they will be sent to official quarantines."

Ale nikde jinde to nevidím...

0 Citovat

Ahoj, právě jsem tady na fóru zjistila, že má být od zítra 16.7. zákaz přistání na letišti ve Vídni pro další země (viz tento článek https://zdopravy.cz/rakousko-zas...aci-54078/ ). Tuto neděli 19. máme letět z Vídně do Albánie s Wizzair. Myslíte, že když je Albánie na tom seznamu ,,zakázaných zemí´´ pro přílet, že tam to letadlo z Vídně odletí? Možná je to hloupý dotaz, ale radši se stejně zeptám, protože už mi z těch všemožných informací jde hlava kolem.

0 Citovat

Zavisi ako ma Wizz naplanovanu dennu rotaciu lietadla, ktore obsluhuje tento uz zakazany let. Teoreticky by let z VIE mohol letiet. Vas nedelny termin a dalsie do konca jula uz z predaja stiahli, teda na 99% nepoletia, no nechali tam este let v piatok a pondelok, takze stale je sanca, ze tieto jednym smerom poletia a teda si nedelny napr. prebookujete na pondelkovy.

0 Citovat

OK, díky za odpověď. A když bych si ho nechtěla přebookovat, tak mi vrátí 100% za letenky zpět, nevíte? V tomto případě v přebookování nevidím smysl, když se stejně do Vídně pak nesmí z Albánie přiletět.

0 Citovat

No pytali ste sa, ci odleti z Viedne...

Prebookovat ho budete moct na iny termin do 60dni pripadne aj ine odletove/priletove alternativne letisko bez doplatku cez web alebo mozte tiez skusit infolinku. 

0 Citovat

Jasně, jen ,,nahlas přemýšlím´´. Moc děkuju. Oni by mi ale měli dát na výběr, jestli to chci přebookovat nebo zrušit, ne? A pokud to budu chtít zrušit, tak mi vrátí těch 100% za letenky? Nikdy jsem v podobné situaci nebyla, tak se radši na všechno vyptám...


0 Citovat

Ano, mal by Vam prist o tom informacny email, pripadne si priebezne kontrolujte rezervaciu na svojom wizz konte.

0 Citovat

Moc děkuju! Už mi z toho jde hlava kolem...

0 Citovat

Neví teda někdo prosím, jak je to s tou karanténou pro všechny přijíždějící do Albánie? Platí to nově? Nikde jinde jsem to už nenašel... Semafor je furt stejný, mapa zde na stránkách také, na stránkách ministerstva nic nového...

0 Citovat

Nikde jinde o tom fakt nic není. Podle toho webu, na který si dával odkaz, je to informace z 10. července, takže během skoro týdne by se to určitě objevilo ve více zdrojích. Takže nějaká chyba nebo neaktuální info.

0 Citovat

Jsem ochotny podstoupit test pro navratu do CR. Bojim se jine veci - zakazi se lety z Albanie i do CR - co potom? Do Vidne ani Rakouska uz se doletet neda...

0 Citovat

No vypadá to na neaktuální info, teď jsem znovu koukal na stránky ministerstva zahraničí čr a stále je že je vstup bez karantény, dnes aktualizace. Není tu náhodou někdo, kdo v blízké době přistál v Albánii a podělil by se se zkušenostmi, jak to tam vypadá? :-)

0 Citovat

Protože máme také let do Albánie, zkusil jsem se zeptat majitelů apartmánu, kam bychom chtěli - jestli tedy budou něco vědět. Případně by se to asi chtěl obrátit buď na ambasádu nebo MZV. Nerad bych tam dojel a musel být někde v karanténě přesně 14 dní mého pobytu. :-D

0 Citovat

Podle majitelů apartmánů by mělo být vše v pořádku a karanténa nebo jiné restrikce v současné době pro turisty nejsou. Ale samozřejmě bych to taky rád někde četl oficiálně.

0 Citovat

Díky moc, tak snad to tak platí, ještě kdyby tak se zrušila nutnost testu po návratu do čr... Jinak jsem našel článek, že je znovu povinné nosit roušky ve všech uzavřených prostorách, dopravních prostředcích atd.

0