V souvislosti s rušení letů do Maroka sdílím svůj ověřený tip na levnou letenku. Koupit lety z Maroka kamkoliv (nejlevnější je kupovat přímo v marockych dinarech) a nejnižší ceny jsou 50 MAD. Během několika hodin a dnů budou tyto lety zrušeny. Ryan umožňuje tyto lety prebookovat na jakoukoli jejich trasu v rozpětí +-14 dnů s tím ale že se mi zatím vždy podařilo získat rebook cca +21 dní   .

Letenky s Ryan kamkoliv za 10ecek

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Maj v tom bordel, já mám pořád zrušený nezměněný a nerefundovany lety z Tenerife, který měly letět 30.11. a nic nepřišlo a v rezervacich pořád jsou

0 Citovat

Přesně tak. Je to chyba systému, nebo jsi na něco omylem klikla. Já mám dvě letenky zrušené a zatím neřešené a nikdo mi nic neposílal.

0 Citovat

Hmm, takze jsem si asi vytahla cerneho petra... Na nic jsem urcite neklikala, cely den jsem nebyla na netu....ach jo, no skoda

0 Citovat

Tak třeba to proaktivně začínají vracet všem, aby tím zamezili tomupřehazování  na mnohonásobně dražší lety. Nikdy nevíš. Já měl 4 letenky. Dvě jsem zrušil sám  a dvě mi tam trčí. Ty budu řešit v pondělí, ta jedna je myslím ze 4.12. Ale co jsem slyšel, proces změny je čím dál složitější :-).

0 Citovat

Flight ban prodloužen do 31. 1., jakmile ceny únorových letů znovu klesnou na 49 MAD můžeme rozjet nový kolo. 

1 Citovat

Mňa by zaujímalo, ako ste na tom s prvým kolom. Už vám všetko odklepli? Ja ešte stále čakám na posúdenie jednej jednosmerky a jednej spiatočky. Podľa agenta mám byť trpezlivý.

0 Citovat

Měl jsem tři kousky pro dva lidi a odklepli všechny. Akorát Krakow-Santorini RT mi v květnu pro velký úspěch zrušili.. :)

Zatím nepřehazuju a čekám jak se to vyvrbí.

0 Citovat

Nemyslim, ze to zlevni na 5eur/one way… spis bych veril, ze nekdy kolem 20/1 zrusi vsechny lety do/z Maroka do konce unora se stavajicima cenama, ktery maji ted nahrany… ale treba se pletu.

0 Citovat

@Dominik Krizanovic: Mám všechno, 4 obousměrný, z toho 2 pro 2 lidi a 2 pro 3 lidi. Několik agentů mi taky doporučovalo trpělivost, tak jsem třeba za 3 dny otravoval znovu, než se to prostě povedlo. Valeriia R nejlepší.

0 Citovat

Já to ještě neřešil. Čekal jsem, až odezní první nápor. No už bych na to měl ale taky asi kouknout.

0 Citovat

Ja ma tiez zmenene vsetko. Teda okrem duplicit, tie som msel zrusit, a bol refund behom 2 dni.Tak som zvedavy ci to klesne, este by som par potreboval :)

0 Citovat

Nejake indicie ci by Marokanci mohli ban predlzit? Su tam celkom zaujimave niektore ceny. Sice nie za 5€, ale ani 8€ nie je tak vela.

0 Citovat

Tak jsem měl ještě jednu letenku, kterou jsem úplně nevěděl, kam využiju. Let byl zrušen na začátku prosince a měl jsem letět 14.12. (Dvě OW letenky pro 2 osoby na stejné datum). Už jsem si říkal, jestli není pozdě na změnu, a tak jsem minulý týden zkusil napsat na chat s tím, že bych to chtěl změnit na Madeiru.

První agent mi říká, že to nedokáže a musí mě přepojit na jiného agenta. Ta mi zase tvrdila, že mi nepřišel mail o zrušení, takže to nemůže přehodit (v té rychlosti jsem ten správný email o zrušení nenašel a ani jsem vlastně netušil, zda mi přišel). Posílal jsem jí screen z webu, že ten let mám zrušen, ale bez úspěchu. Tak jí říkám, ať mi ho pošle ona a ona že nemůže, že si musím zavolat na infolinku.

Tak jsem se na to vykašlal a včera jsem to zkusil zase. To už nikoho email nezajímal. První agentka mi tvrdila, že všechny lety na Madeiru jsou zrušený, ať si vymyslím jinou trasu. Tak jsem jí říkal, že ty lety normálně prodávají a ona že si je jistá, že jsou zrušené. Tak jsem zkusil čtvrtého agenta a zkusil jsem taky Madeiru (a měl jsem v záloze i jinou destinaci). No a ten mi to úplně bez problému přehodil. Tak jsem zvědav, zda věděla něco více a Ryanair tu linku nerozlítá a nebo mi to prostě jen nechtěl přehodit.

0 Citovat

@Michael.: Měl jsem to podobně, přehazoval jsem na Gran Canarii v létě. První agent mi nabízel jen nějake 3 vybrané destinace v okolí odletu (Krakow) a že víc nic. Druhý agent, že linka nelítá a lety jsou zrušeny ( v systému samozřejmě jsou) a že to teda nejde. No a do třetice úplně na pohodu změněno a asi po dvou týdnech potvrzeno a přehozeno. Asi jde o to na koho natrefíš a dát tomu určitě víc pokusů. 

0 Citovat

Myslíte, že ban letů do Maroka bude pokračovat i v únoru?

Právě jsou letenky do 10 EUR na začátek února :D tak přemýšlím, jestli pokoušet osud...

0 Citovat

Ano, myslím si, že bude pokračovat. Dokonce se bojím, že moje letenky na konec března nezvládnu proletět kvůli banu. Cena dost vypovídá o tom, co si Ryanair myslí o reálnosti těch letů.

0 Citovat

To je furt ten stejny dotaz… az si rikam jestli jsme tu vsichni normalni. Zeptej se sama sebe jestli je pro tebe risk kdyz prijdes o 300-500kc v pripade, ze ten ban neprodlouzi. pokud kvuli tomu pujdes pod most tak to nekupuj. Pokud jsou to pro tebe 2-3 lahve vina, tak si utrhni od huby a riskni to… nez potom litovat. Howg. Domluvil jsem

3 Citovat

Wizzair má na to podobný názor. Linku z Vídně už zrušil skoro do úplného konce března. Ale to pozor, během té doby začíná ramadán.


wizz.jpg

0 Citovat

Nevíte, kdy nahazuje Ryanair zimní lety? Ale za příští Vánoce by mi to vlastně stejně nevyměnili, to jsou vyloučená data, že jo.

0 Citovat

Já to ještě jednou risknu. Ryanair teď má, že letenky, které se koupí do 31.1., mají nulový poplatek za změnu, tak to kdyžtak změním na nějaký úplně jiný výlet a doplatím pár euro, kdyby to neprodloužili.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Wizzair má na to podobný názor. Linku z Vídně už zrušil skoro do úplného konce března. Ale to pozor, během té doby začíná ramadán.


Díky, špatné zprávy se šíří rychleji než maily od Wizzu. ☹ Jinak VIE-AGA na únor stojí u Ryana 44 eur, to už bych si teda nevsadil.

0 Citovat

Tolik stála letenka i přes poledne. Za 10 € / OW musí být nějaká jiná trasa.

0 Citovat

Za 5€/směr jsem nenašla, ale za 8€/směr se dá najít plno, což 16€ za ten risk stojí

0 Citovat

Já to relativně pečlivě sleduju už od začátku roku a zatím nepřikupuju ani pro sebe ani pro rodinu. Proč?

  • Royal Air Maroc prodává na první únor vesele dál a za normální ceny. Zároveň na jejich webu nejsou žádné nové informace - byli vždy první kdo oznamoval zakáz nebo jeho prodloužení.
  • Ryan sice postupně snižuje ceny na letech (třeba RAK-STN stálo 190 MAD, teď už to kleslo na 110 MAD), ale pořád to podle mě neindikuje zrušení. Navíc tyto lety se určitě prodávají alespoň v nějakém počtu. Takové Marseille-Ouarzazate stojí stále 20 euro a podle mě tam obsazenost bude hodně mizivá.
  • 8 nebo 10 euro je (skoro)dvakrát tolik co 5, a tak by tahle akce musela být dvakrát tak jistější, aby byla stejně výhodná - a dvakrát jistější není, spíš na opak.
  • Mám už toho fakt moc. :D 
  • Kupoval bych, jak píše Eda, pokud těch 16 euro můžu spláchnout do záchoda a nadobro se s nimi rozloučit. A protože byl ban předtím jen na některé země, doporučuju Francii a Itálii kde teď mají covid rekordy, protože je klidně možné, že povolí lety, ale zakážou je jen z konkrétních zemí. A na závěr disclaimer, že tohle všechno může být pravda, ale taky naprostá fabulace.

    4 Citovat

    Mıchal napsal(a):

    Wizzair má na to podobný názor. Linku z Vídně už zrušil skoro do úplného konce března. Ale to pozor, během té doby začíná ramadán.

    Jde nekomu uz u Wizzu na zrusenem letu do Maroka delat nejake zmeny? Zajimaly by me moznosti alternativnich tras. Mam koupeno Viden-Marakes. 

    0