Ahoj, snad nebudu za naprostého neandrtálce, ale měl bych pár začátečnických otázek. Díky tomuto webu jsem zjistil, že sehnat letenku za slušný peníz není dneska nic neobvyklého. Zatím jsem nikdy nikam neletěl, ale díky slušným nabídkám na CL mě to nejpozději příští rok čeká. Lehce mě s partnerkou limituje lokalita takřka u slovenských hranic a dvě malé děti. Proto se zajímám spíše o krátkodobější pobyty (3-5 dnů) a ideálně letiště Ova, Brno. 1) pokud bych letěl z Prahy, o kolik dříve je třeba být na letišti? 2) Brno a Ova nabízí nejčastěji lety kam? 3) první lety/pobyty směřovat spíše do "profláklých" lokalit (Londýn, Bergamo, Amster), nebo dnes rozumný začátečník přežije i na ne vysloveně neobvyklých lokacích (viz. nedávný Dubaj, Istanbul,...) .

Začínám s cestováním

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Ahoj,
snad nebudu za naprostého neandrtálce, ale měl bych pár začátečnických otázek.

Díky tomuto webu jsem zjistil, že sehnat letenku za slušný peníz není dneska nic neobvyklého. Zatím jsem nikdy nikam neletěl, ale díky slušným nabídkám na CL mě to nejpozději příští rok čeká.

Lehce mě s partnerkou limituje lokalita takřka u slovenských hranic a dvě malé děti. Proto se zajímám spíše o krátkodobější pobyty (3-5 dnů) a ideálně letiště Ova, Brno.

1) pokud bych letěl z Prahy, o kolik dříve je třeba být na letišti?
2) Brno a Ova nabízí nejčastěji lety kam?
3) první lety/pobyty směřovat spíše do "profláklých" lokalit (Londýn, Bergamo, Amster), nebo dnes rozumný začátečník přežije i na ne vysloveně neobvyklých lokacích (viz. nedávný Dubaj, Istanbul,...)

0

Ahoj,

naopak. Díky za dotaz. takovéhle otázky zúročím smiley

1) určité minimum na všech letištích je 1 hodina, Praha není veliká, proto i zde 1,5h bude s dětmi stačit.
2) Ostrava - Londýn, Brno - Londýn, Eindhoven smiley co třeba Bratislava? Tam se létá Itálie, Belgie, Irsko atd. (ryanair.com)
3) Na takové zdravé rozkoukání jsou určitě lepší evropské destinace - Bergamo je ideál smiley

0 Citovat

Díky.

Ty děti by rozhodně zůstávaly doma, ale limit 3-5 dnů je právě maximum, kdy bychom je mohli/chtěli opustit:)
Bratislavu zahrnu taky, je to 191km, to by se asi dalo. BTW letiště v Žilině je taky nějak využitelné?

0 Citovat

Ahoj, letiště v Žilině nevyužiješ. Koukni na airixo.com smiley

0 Citovat

Zahrň do těch odletových letišť také Katovice a Vídeň. Pokud píšeš Ostrava/Brno, tak to z těchto měst není tak daleko do uvedených.

0 Citovat

Letiště v Žilině asi ne, ale pokud jsi z tohoto regionu (já jsem třeba z Ostravy), tak by tě určitě mohly zajímat Katovice. Z Ostravy hodinku a 10 minut jízdy po dálnici až na letiště, kde máš navíc s českou SPZ možnost parkovat přímo před terminálem s 90% slevou na parkovné (jen je třeba si na informacích v terminálu vyzvednout slevovou kartičku). Takže za týden parkovného tam platím třeba 60 Kč. smiley

A ta nabídka z Katovic je mnohem bohatší než z Ostravy, Brna i Bratislavy dohromady. Najeď si na web Wizz Airu, do místa odletu si zadej Katovice a na mapce pod tím se ti ukáže, kam všude létají. Je to přes 20 destinací, a to je jen Wizz Air. Letět se odtamtud dá i s Ryanairem atd. smiley

0 Citovat

Vídeň už hraničí skoro s Prahou:)

Já Vsetín
=
Ostrava 84km
Brno 135km
Bratislava 191km
Katowice 172km
Vídeň 265km

Ty Katowice zahrnu do výběru.
Pro začátek jsem hledal něco poblíž. Ta Ova je ideál, nakrmím děti, rozločím se, sednu do auta, za hodku jsem na Mošnově, atd. smiley Lepší než se kodrcat do Prahy, kde to spolkne půl dne jen na cestu vlakem + doprava na letiště.

Díky moc všem za ochotu!

0 Citovat

Ahoj, Ova bohužel zaspala dobu. Dá se odtud letět pouze s Ryanair do Londýna. Jsme z Ostravy, a dost často využíváme také Krakov- za dvě hoďky jsme na letišti. Katowice, smiley Bratislava i Vídeň taktéž v pohodě.

0 Citovat

Ahoj jsem také z Ostravy smiley,
díky Davidovi jsem začal cestovat na vlastní pěst v prosinci 2013 a ..od té doby padlo 1x NY z Prahy, 2x Miláno (Katowice), 2 x Paříž (Katowice), 1x Kréta z Wroclav, 1x Kos z Krakowa, 1x Londýn z Ostravy, 1x Barcelona z Katowic. Mnoho příležitostí máme zde na Moravě a to především díky KOLEGŮM Z POLSKA! Vše si najdeš pohodlně z domova přes internet. z 90% používám světové slevové portály groupon a spol. Zjistíš zajímvosti ..např. co v daném městě milují a také se dá hodně ušetřit. Hotely taktéž popř. z různých serverů (ebookers, cheaptickets aspol.) a mnoho dalších....

0
8 reakcí