Let zpět při nenastoupené poslední části letu tam

Založil před 7 dny MedniLedved ve fóru Obecně o cestování letadlem

Jen aby pak neskoncili tak, ze tam nacpou nejaky premiovy sedadla, a nakonec nikam stejne  nepoleti a jeste budou z lotu dostavat zpatky prnize za ty sedacky atd.

Checkinari na letisti bude to, ze jim budou mavat u hlavy papirem za premiovy sedacky, uplne ukradene. System je bud necha odbavit, nebo nenecha (a dukaz niceho to taky nebude, ani pro lot).

1 Citovat

Na webu si taky můžu koupit prémiový sedačky a když na checkinu dostanu jiný, tak mám prostě smolíka a budu rád, že vůbec dostanu zpět prachy. Otázka pořád zní, jaké změny to v Manage booking v tuto chvíli dovolí. Že vidím zbytek letenky ještě pořád nic neznamená.

0 Citovat

MedniLedved napsal(a):

Znovu díky většině za konstruktivní nápady!
Zachama2 psal ať zkusíme přímo LOT, tak jsme neotáleli. Slečna byla sice milá a chápající ale po konzultaci se svým manažerem se omluvila že kvůli našemu tarifu se s tím nic dělat nedá a máme si pořídit nový lístek. 
Pak přišla rada na kontrolu bookingu na webu LOTu (díky, netušil jsem že lze), z něj jsem rozpačitý. Vypadá to, že je to letenka v celku PRG-NRT i s vynechaným úsekem ICN-NRT, ale o no-show ani zmínka a ‘check-in bude dostupný před odletem’ zní asi falešně dobře. 

co vam to rozklikne po kliknuti na “fare conditions”?

LOT ma i tarify (ty nejvyssi), ktere umoznuji pouzit kupony mimo poradi. treba mate takovy tarif (i kdyz sance je mala, toho by si vsimli uz kdyz jste tomu LOTu volal … )

0 Citovat

Ako ak maju len par dni do odletu domov a "v systeme" vidia stale svoje spiatocne letenky, tak by som to uz nechal "vyhnit" a prisiel by som na check-in vtedy ked mam letiet domov. Bud to vyjde, alebo nie. Ked nie, treba hladat co najlacnejsiu alternativu ako sa dostat domov. Lebo ked pozeram najblizsie dni, nevidim tam velky rozdiel v cenach ci si uz kupim odlet na zajtra, alebo neskor o 2-3-7 dni...

2 Citovat

Velký háček spočívá v tom, že ty opticky nejlevnější letenky jsou neprovázané slepence typu Scoot + Aegean, Jeju Air + Qatar apod. od podobných šmejdů jako jsou Kiwi.

0 Citovat

S tou akceptací platby, že to něco znamená, bych si nebyl tak jistý. 

VietJet. Letenka koupená napřímo. 15 kg odbavené zavazadlo pro spolupasažéra koupeno v říjnu spolu s letenkami. Včera přikoupeno 20 kg pro leading passenger.

Nákup skončil chybou. Strhnuta nižší částka. V potvrzení zjištěno, že bylo 15 kg odebráno a je tam jen 20 kg pro leading passenger.

Voláno na podporu. Asi natřikrát vysvětleno. Až podpora konečně pochopila, co se stalo a my jaksi odmítli sanovat chybu jejich systému, tak po 5 minutách na holdu hovor ukončen a už nikdo nevolal. Oni prý od roku 2023 neprodávají 15 kg, ale minimálně 20 kg.

Já jen, že si aerolinky zvládnou zkurvit rezervace i samy.

2