Let zpět při nenastoupené poslední části letu tam
Jen aby pak neskoncili tak, ze tam nacpou nejaky premiovy sedadla, a nakonec nikam stejne nepoleti a jeste budou z lotu dostavat zpatky prnize za ty sedacky atd.
Checkinari na letisti bude to, ze jim budou mavat u hlavy papirem za premiovy sedacky, uplne ukradene. System je bud necha odbavit, nebo nenecha (a dukaz niceho to taky nebude, ani pro lot).
Na webu si taky můžu koupit prémiový sedačky a když na checkinu dostanu jiný, tak mám prostě smolíka a budu rád, že vůbec dostanu zpět prachy. Otázka pořád zní, jaké změny to v Manage booking v tuto chvíli dovolí. Že vidím zbytek letenky ještě pořád nic neznamená.
MedniLedved napsal(a):Znovu díky většině za konstruktivní nápady!
Zachama2 psal ať zkusíme přímo LOT, tak jsme neotáleli. Slečna byla sice milá a chápající ale po konzultaci se svým manažerem se omluvila že kvůli našemu tarifu se s tím nic dělat nedá a máme si pořídit nový lístek.
Pak přišla rada na kontrolu bookingu na webu LOTu (díky, netušil jsem že lze), z něj jsem rozpačitý. Vypadá to, že je to letenka v celku PRG-NRT i s vynechaným úsekem ICN-NRT, ale o no-show ani zmínka a ‘check-in bude dostupný před odletem’ zní asi falešně dobře.
co vam to rozklikne po kliknuti na “fare conditions”?
LOT ma i tarify (ty nejvyssi), ktere umoznuji pouzit kupony mimo poradi. treba mate takovy tarif (i kdyz sance je mala, toho by si vsimli uz kdyz jste tomu LOTu volal … )
Ako ak maju len par dni do odletu domov a "v systeme" vidia stale svoje spiatocne letenky, tak by som to uz nechal "vyhnit" a prisiel by som na check-in vtedy ked mam letiet domov. Bud to vyjde, alebo nie. Ked nie, treba hladat co najlacnejsiu alternativu ako sa dostat domov. Lebo ked pozeram najblizsie dni, nevidim tam velky rozdiel v cenach ci si uz kupim odlet na zajtra, alebo neskor o 2-3-7 dni...
Velký háček spočívá v tom, že ty opticky nejlevnější letenky jsou neprovázané slepence typu Scoot + Aegean, Jeju Air + Qatar apod. od podobných šmejdů jako jsou Kiwi.
S tou akceptací platby, že to něco znamená, bych si nebyl tak jistý.
VietJet. Letenka koupená napřímo. 15 kg odbavené zavazadlo pro spolupasažéra koupeno v říjnu spolu s letenkami. Včera přikoupeno 20 kg pro leading passenger.
Nákup skončil chybou. Strhnuta nižší částka. V potvrzení zjištěno, že bylo 15 kg odebráno a je tam jen 20 kg pro leading passenger.
Voláno na podporu. Asi natřikrát vysvětleno. Až podpora konečně pochopila, co se stalo a my jaksi odmítli sanovat chybu jejich systému, tak po 5 minutách na holdu hovor ukončen a už nikdo nevolal. Oni prý od roku 2023 neprodávají 15 kg, ale minimálně 20 kg.
Já jen, že si aerolinky zvládnou zkurvit rezervace i samy.