Ahoj.V létě poletím do Sardinie a našel jsem letenky s easyjet PRG-MXP-OLB a zpět, ale nenabízí se to jako jedna letenka,takže bych musel kupovat dvě zpáteční letenky.Chtěl bych se zeptat, jestli se to dá koupit jako jedna přestupní letenka a pokud ne, tak jestli se dá nějak zařídit, abych si při přestupu v Miláně nemusel znovu odbavovat zavazadla.Děkuji za odpověď. .

Easyjet letenky a zavazadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj.V létě poletím do Sardinie a našel jsem letenky s easyjet PRG-MXP-OLB a zpět, ale nenabízí se to jako jedna letenka,takže bych musel kupovat dvě zpáteční letenky.Chtěl bych se zeptat, jestli se to dá koupit jako jedna přestupní letenka a pokud ne, tak jestli se dá nějak zařídit, abych si při přestupu v Miláně nemusel znovu odbavovat zavazadla.Děkuji za odpověď.

0

Odpovedi na tvé dvě otázky jsou jednoduché: 1. Nedá 2. Nedá smiley

0 Citovat

Easy Jet je klasická nízkonakladovka.
To znamená, že se každý let považuje za samostatný a u každého úseku si musíš zavazadlo znovu odbavit a pak zase vyzvednout.
Pokud máš zpoždění a nestihneš dálší úsek letu, nikdo na tebe nepočká a ani se o tebe nebude starat.
Všechny úseky se dají koupit na jednou, když zadáš první zpáteční letenku Praha-Malpenza a zpět je tam i tlačtko přidat další let.
Jedinou výhodou je, že zaoplatíš jen jeden poplatek za vystavení letenky / je zahrnut v ceně - nevypisuje se zvlášť/, jinak jsou to ve zkušenosti čtyři samostatné letenky.
Nezapomeň, že k letence máš jen jedno příruční zavazadlo 55x45x25. Odbavené zavazadlo si musíš dokoupit.
V.

0 Citovat

Tak, tak. Přesně, jak je napsáno. My letěli podobný routing, PRG-MXP-OLB a zpátky AHO-MXP-PRG, a měli jsme spíše opačný problém s nuděním se na Malpense, takže bych se času na přestup nebál (pokud nezměnili letový řád, tak přílet do MXP byl někdy okolo 13:50 a odlet někdy po 18h), zpátky to bylo podobné. Samozřejmě platí, že si dávej pozor na každý centrimetr příručního zavazadla, v Praze to hodně řešili při našem posledním letu, hmotnost se naopak u EZY neřeší vůbec. P.S. my za ten routing z Prahy na Sardinii a zpět platili celkem cca 3200 Kč/os. bez odbavení zavazadel, to jen pro představu ať víš, za kolik se dá sehnat.

0 Citovat

Zdravím. Chcem sa opýtať, či je možné vziať si so sebou ako príručnú batožinu zloženú kovovú kolobežku (pokiaľ neprekračuje povolené rozmery). Vďaka.

0 Citovat

Chtěl bych se zeptat, jestli může představovat problém v odbaveném zavazadle přeprava domácí slivovice ve skle bez etikety a kolku (v schengenském prostoru)?

0 Citovat

nie, len si to dobre zabal, nech sa to nerozbije smiley

0
6 reakcí