Míle od Austrian
Ahoj,
byl jsem teď v Thajsku. Prosím o radu jak postupovat s připsáním mílí. Letenku mám zakoupenou od Austrian Airlines (zpáteční). Na letence jsou 3 různé lety s různými booking class a různými leteckými společnostmi (Swiss, Scoot, Bangkok airlines). Program mám založen u Turkish airlines, kde mám již cca 15tis. mil. Jak do tohoto programu dostanu míle z letu od Astrianu? děkuji za radu
Michal
Už to máš proletěné? Pokud ne, tak:
x Normálně ve správě rezervace (pokud jsi to neudělal už při nákupu), přidej číslo svého věrnostního programu do rezervace a míle se načtou po proletění samy
pokud už jsi to proletěl,
x tak určitě někde ve webu miles & smiles je možnost "retroaktivně" clam míle; tam pak zadáš kod rezervace a míle se dotáhnou
Jen pro info - načtou se ti jen míle za let se swiss.
Jo, zpětně. Špatně jsem četl. Tak tady. 10 sekund na googlu.:
You can claim your Miles in the last 12 months to your account by submitting your flight details through My Miles Transactions > Claim Missing Miles section on our web site and mobile application, even if you have flown before becoming a Miles&Smiles member.
vím, že na TK je možnost reklamace chybějících mílí... ale když to zadávám, tak chtějí číslo letu a je tam pouze TK (turkish) na výběr, já mám lety LX... A to tam zadat nejde... jinak když běžně lítám s turkami, tak to dělám zpětně a je to cajk...
lufthansa group na moc letech cislo turka nema, a bez ohledu na to vsadim klidne boty, ze na letu z evropy do (tipuju) singapuru (nebo tam nekam) nebude na LX cislo TK se skoro 100% pravdepodobnosti.
už jsem to rozchodil.... je podivné, že u swissu sedím 14 hodin v letadle a není za to ani míle... :(
Na tom není nic podivného - LH groupa dává obecně ze svých nejnižších tarifů nulu do většiny programů.
Doporučuju si před nákupoem letenky podívat na booking class, co tam je, a podívat se na webu M&S, kolik daná booking classa dává.
Nejvtipnější je, že LHG má i jednu booking classu v byznysu (P), která do řady programů taky nedává ani metr.
Odkud, kam jsi letěl? Kouknu, zda dohledám ten codeshare. Jinak bych zkusil napsat e-mail. Odpovídají tak do dvou týdnů.
Nejlepší je to rovnou dávat při bookingu. Nevím, proč jsi to opakovaně neudělal.
Vzhledem k tomu, že už to rzchodil, a nemá žádné míle, tak je potřeba zjistit, v jaké booking classe (a eventálně, na jaké číslo letu) to bylo vystavené. To, jestli ten let má na sobě pět nebo deset kódů, je už celkem jedno.
V případě, že má letenku vystavenou na LX, tak pak checknout, kolik mil daná booking class připisuje do M&S - maj to na webu, 2 klikuntí z homepage.
V případě, že to bylo na nějaký codeshare, je potřeba jít dvoukrokově, a to nejdříve z rezervace (nebo z emailu) zjistit booking classu a kod letu, na ktery to bylo vydané, a v druhém kroku pak např. přes expertflyer vytáhnout z tarifu tabulku mapování, kde se dozví, na jakou booking classu operujícího dopravce (*A aplikuje metal rule) se prodaná booking class převádí, a s tímto kódem pak checknout tabuloku na M&S pro daného dopravce.
Za let tam mi to napsalo, že žádné míle nejsou. Za cestu zpět něco bude, ale mohu požádat až po 15 dnech... třeba to naskočí. Mám číslo programu zadané v profilu...
Keď si to tu vyklikas tak ti tam ukáže do ktorého programu ti to dá +- mile za tvoje lety: