Ahoj, byl jsem teď v Thajsku. Prosím o radu jak postupovat s připsáním mílí. Letenku mám zakoupenou od Austrian Airlines (zpáteční). Na letence jsou 3 různé lety s různými booking class a různými leteckými společnostmi (Swiss, Scoot, Bangkok airlines). Program mám založen u Turkish airlines, kde mám již cca 15tis. mil. Jak do tohoto programu dostanu míle z letu od Astrianu? děkuji za radu Michal  .

Míle od Austrian

Založil(a) ve fóru Frequent flyer programy

13 reakcí

Ahoj,

byl jsem teď v Thajsku. Prosím o radu jak postupovat s připsáním mílí. Letenku mám zakoupenou od Austrian Airlines (zpáteční). Na letence jsou 3 různé lety s různými booking class a různými leteckými společnostmi (Swiss, Scoot, Bangkok airlines). Program mám založen u Turkish airlines, kde mám již cca 15tis. mil. Jak do tohoto programu dostanu míle z letu od Astrianu? děkuji za radu

Michal

0

Při bookingu (případně v rezervaci) zadáš číslo programu Miles and Smiles. To je vše. 

0 Citovat

Už to máš proletěné? Pokud ne, tak:

x Normálně ve správě rezervace (pokud jsi to neudělal už při nákupu), přidej číslo svého věrnostního programu do rezervace a míle se načtou po proletění samy

pokud už jsi to proletěl, 

x tak určitě někde ve webu miles & smiles je možnost "retroaktivně" clam míle; tam pak zadáš kod rezervace a míle se dotáhnou

Jen pro info - načtou se ti jen míle za let se swiss.

0 Citovat

Jo, zpětně. Špatně jsem četl. Tak tady. 10 sekund na googlu.:

You can claim your Miles in the last 12 months to your account by submitting your flight details through My Miles Transactions > Claim Missing Miles section on our web site and mobile application, even if you have flown before becoming a Miles&Smiles member.

0 Citovat

vím, že na TK je možnost reklamace chybějících mílí... ale když to zadávám, tak chtějí číslo letu a je tam pouze TK (turkish) na výběr, já mám lety LX... A to tam zadat nejde... jinak když běžně lítám s turkami, tak to dělám zpětně a je to cajk... 

0 Citovat

Lufthansa má codeshare s Turkish, určitě jde dohledat pod jakým číslem s TK to letělo.

0 Citovat

lufthansa group na moc letech cislo turka nema, a bez ohledu na to vsadim klidne boty, ze na letu z evropy do (tipuju) singapuru (nebo tam nekam) nebude na LX cislo TK se skoro 100% pravdepodobnosti.

0 Citovat

už jsem to rozchodil.... je podivné, že u swissu sedím 14 hodin v letadle a není za to ani míle... :(

0 Citovat

Na tom není nic podivného - LH groupa dává obecně ze svých nejnižších tarifů nulu do většiny programů.

Doporučuju si před nákupoem letenky podívat na booking class, co tam je, a podívat se na webu M&S, kolik daná booking classa dává.

Nejvtipnější je, že LHG má i jednu booking classu v byznysu (P), která do řady programů taky nedává ani metr.

0 Citovat

Odkud, kam jsi letěl? Kouknu, zda dohledám ten codeshare. Jinak bych zkusil napsat e-mail. Odpovídají tak do dvou týdnů. 

Nejlepší je to rovnou dávat při bookingu. Nevím, proč jsi to opakovaně neudělal.

1 Citovat

Vzhledem k tomu, že už to rzchodil, a nemá žádné míle, tak je potřeba zjistit, v jaké booking classe (a eventálně, na jaké číslo letu) to bylo vystavené. To, jestli ten let má na sobě pět nebo deset kódů, je už celkem jedno.

V případě, že má letenku vystavenou na LX, tak pak checknout, kolik mil daná booking class připisuje do M&S - maj to na webu, 2 klikuntí z homepage.

V případě, že to bylo na nějaký codeshare, je potřeba jít dvoukrokově, a to nejdříve z rezervace (nebo z emailu) zjistit booking classu a kod letu, na ktery to bylo vydané, a v druhém kroku pak např. přes expertflyer vytáhnout z tarifu tabulku mapování, kde se dozví, na jakou booking classu operujícího dopravce (*A aplikuje metal rule) se prodaná booking class převádí, a s tímto kódem pak checknout tabuloku na M&S pro daného dopravce.

0 Citovat

Za let tam mi to napsalo, že žádné míle nejsou. Za cestu zpět něco bude, ale mohu požádat až po 15 dnech... třeba to naskočí. Mám číslo programu zadané v profilu...

lety.jpg

0 Citovat

ano, za let tam nic neni - za L u swissu m&s nic nedava.

za K bude 25% vzdalenosti.

0 Citovat

Keď si to tu vyklikas tak ti tam ukáže do ktorého programu ti to dá +- mile za tvoje lety: 

https://www.wheretocredit.com/ca...H-PRG-LX-K

0
13 reakcí