Zdravím, včera jsem letěl z Londýna do Brna. Bohužel v Brně bylo nepříznivé počasí a tak jsem přistály v Praze, kde jsme asi cca 30 min čekaly na autobuse, který nás vzal do Brna (vše zajišťoval Ryanair, zdarma). Očekávaná přílet do Brna byl 20:50, díky těmto komplikacím, jsme se dostali na letiště v Brně kolem 02:00. Je možné požadovat nějakou náhradu, případně jak, jestli to má vůbec smysl. Děkuji za zkušenosti. V e-mail my poslali odkaz na nějaké pdf: https://www.ryanair.com/doc/faqs/eu261-ie.pdf .

Odškodnění

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

19 reakcí

Zdravím,

včera jsem letěl z Londýna do Brna. Bohužel v Brně bylo nepříznivé počasí a tak jsem přistály v Praze, kde jsme asi cca 30 min čekaly na autobuse, který nás vzal do Brna (vše zajišťoval Ryanair, zdarma). Očekávaná přílet do Brna byl 20:50, díky těmto komplikacím, jsme se dostali na letiště v Brně kolem 02:00. Je možné požadovat nějakou náhradu, případně jak, jestli to má vůbec smysl.

Děkuji za zkušenosti.

V e-mail my poslali odkaz na nějaké pdf: https://www.ryanair.com/doc/faqs/eu261-ie.pdf

0

Ahoj,

seděl jsem ve stejném letadle a zajímala by mě stejná odpověď.Pan nám rozdal tenhle dokument i v tištěné podobě a řekl, že si máme zažádat o "refund" na stránkách ryanair...

0 Citovat

Tahle stránka by to mohla vyřešit : http://www.vasenaroky.cz/letecka-doprava

0 Citovat

Na stránkách jsem našel ještě tohle: http://www.ryanair.com/cz/questions/cus ... f-service/

Zrejmě se asi musí vyplnit žádost, ale chce to zjistit nejprve více informací.

0 Citovat

No nevím. Podle mne je to bez šance. Špatné počasí - vyšší moc.

0 Citovat

Tady to bude téměř 100% bez nějakýho nároku. Dopravili vás z Londýna do Brna, sice se zpožděním, ale to bylo způsobeno počasím, za to Ryanair nemůže. Maximálně si můžete nárokovat občerstvení a pití, pokud od toho máte nějaký doklad. Ale Ryanair posílá šeky, za který v každý bance zaplatíte min. 100,-Kč, takže se kvůli pár drobným nevyplatí ztrácet čas. Ale za zkoušku nic nedáte smiley

0 Citovat

hošíí, stěžujte si smiley já měl letět z Brna tím letadlem, co přistálo v Praze do Londýna..

0 Citovat

Jen by mne ted zajimalo, jestli ma belialak, ktery mel tim letadlem letet do Londyna, nejaky narok na odskodneni nebo je to taky vis major (pocasi)?

0 Citovat

no, let byl přesunut na neděli na 10:45 prahy...na přepážce v brně nám paní na infu dala na výběr: neletět a pak vrátí peníze, nebo letět ten druhý den..nicméně Ryanair se zachoval slušně a pro ty kdo letěli bylo spaní v brně v hotelu a ráno v 6 přeprava busem do prahy..

Jediný problém byl v tom, že jsme na Stanstedu měly v 6:20 přestup na Fuerteventuru..a za tento nenastoupený let nám nikdo nic nevrátí..

Nevíte, zda se jde na něco takového pojistit? Pro příště? nenapadlo by mne, že při 8 hodinovém transferu přestup nestihnu smiley

0 Citovat

Ani pickahk ani belialak nárok na odškodnění podle nařízení EU nemají. Lety byly zpožděny v důsledku okolností, které dopravce nemohl ovlivnit. Podle rozhodovací praxe českých soudů se posuzují okolnosti vztahující se na daný let (případ pickahk) a na let předchozí (případ belialak).
Dokonce pokud v důsledku vyšší moci dojde k ovlivnění letového provozu, tak se i po odpadnutí překážky tato překážka vztahuje na všechny lety v průběhu 24 hodin (typicka ráno nepřízeň počasí, která ovlivní provoz a všechny lety se odsunou o 5 hodin. Pak se počasí umoudří, ale i večerní lety jsou kvůli řetězení zpožděny. I když za zpoždění večerních letů počasí primárně nemůže - už bylo krásně, odškodnění nenáleží). Výše uvedené vyplývá z rozhodvací praxe soudů a v tomto směru je připravována i novela nařízení, která toto upřesní.
LOCK tématu

0 Citovat

Opravdu na odskodneni nemate pravo. Letam pracovne z Prahy do Temesvaru uz asi pul roku a uz se mi stalo, ze misto Mnichova (prestup) jsme pristali v Koline nad Rynem a misto Prahy v Drazdanech. Spolecnost musi zajistit na sve naklady dopravu do mista, kam to melo pristat - pripadne i nocleh v hotelu a jidlo.
Od Lufthansy jsme tehda dostali i meal vouchers na jidlo na letisti.

0 Citovat

LukasAK pise, ze ani belialak nema narok na odskodneni podle smernic EU. Sam belialak vsak pise, ze dostal v Brne na prepazce od pani na vyber, ze bud nepoleti a vrati mu penize (coz povazuji za odskodneni) nebo poleti druhy den (coz povazuji svym zpusobem za odskodneni take). Takze byl odskodnen. Pochybuji, ze by Ryanair (nebo jakakoliv jina letecka spolecnost) odskodnoval nekoho, aniz by musel.

0 Citovat

Caute,

prave som na letisku v Bratislave, odlet do Londyna, ktory sme mali mat 6:40 je delayed na 15:00.

Mame narok na nejake odskodnenie?

Vdaka vsetkym

0 Citovat

To zalezi na duvodu zpozdeni...

0 Citovat

podla vyjadrenia na prepazke technicka porucha lietadla

ak chcem ziadat o kompenzaciu musim na let nastupit?

0 Citovat

Nárok na kompenzaci při výrazném zpoždění máš i když na let nastoupíš.

0 Citovat

http://europa.eu/youreurope/citizens/tr ... dex_sk.htm

0 Citovat

vdaka za odpovede.

este jedna otazka

ak na let nenastupim a budem ziadat kompenzaciu na zaklade nariadenia (ES) 261/2004 stracam tym pravo na refundaciu letenky?

vdaka

0 Citovat

Kdo poradí ohledně nároku na odškodnění, pokud cestujete s cestovní kanceláří a kde zjistím přesně čas odletu?

0 Citovat

Tohle je bohužel ochrana silnějších, kdy obdržíš odlet nejdřív 48h před odletem. Určitě zajímavé téma, co je právně v této situaci v pořádku.

0
19 reakcí