- Fórum
- Letecké společnosti
- Norwegian
Norwegian
Ale ano ,ja jen reagoval na to Polsko ktere ,sam zminuje ,pochopitelne Nemecko je lepsi ,ale nedival jsem se na letenky z Nemecka , nakonec dotaz byl zda ta cena je Ok ,nebo jeste cekat ...
T napsal(a):Díky, ale finančně ani jedno z letišť nevychází natolik dobře, aby se o tom dalo uvažovat...Zkusil bych Mnichov, Norimberk a možná Drážďany.
Zdravím, zeptám se, jestli tu má někdo zkušenost s vracením peněz kvůli změně letu? Máme let na září, už od jara, a ted mi přišel email ohledně změny letu, kdy ten itinerář přestal dávat smysl (let Praha - Oslo o den později, než měl být původní navazující let z Osla dále, prostě nesmysl). Jelikož osekali letový řád i na září, nějaká možnost přebookování nepřichází v úvahu a výlet musíme zrušit. Ale rozhodně bych raději peníze zpět, než nějaké body nebo vouchery (kdoví, jak dlouho Norwegian vydrží než zkrachují...)
Kontaktuj jejich callcentrák, v noci nulové čekání, milá paní s dobrou východoevropskou angličtinou, možnosti jsou:
* rebook na jakýkoli jiný datum bez doplatku,
* rebook se změnou výchozího či cílového (v rámci Norska) letiště bez doplatku,
* refund na 120 % kreditů,
* refund na kartu s odesláním neznámo kdy.
Norwegian končí s dálkovými linkami. Jsem upřímně zvědav, jak se budou ceny dálkových linek vyvíjet po pandemii a zda nastane zdražení.
Dálkovku jsem s nimi nikdy neletěl a radši využíval jiné aerolinky, takže ani moc nevím, jaké měli ceny. Nicméně mi přišlo (alespoň zde na fóru), že se s nimi daly poskládat dobrý OW letenky, které byly oblíbené na RTW .
Ocenil bych, kdyby tu občas někdo hodil do fóra tip, když budou mít akci. Potřebuji do května zkonzumovat kredit za letenku do Osla :D
To tedy doufám, že až den po mém letu s nimi :D Jedině, že by mi O'Leary ten kredit převedl k nim. Tak to po tom, ať je sežere klidně ještě dnes :D
Michael napsal(a):Dálkovku jsem s nimi nikdy neletěl a radši využíval jiné aerolinky, takže ani moc nevím, jaké měli ceny. Nicméně mi přišlo (alespoň zde na fóru), že se s nimi daly poskládat dobrý OW letenky, které byly oblíbené na RTW .
Na OW letenky kupované s předstihem to bylo dobré. Levnější pro mě nebylo nic jiného (včetně batohu), když jsem se po 9 měsících cestování vracel před 2 lety z Asie (z Bangkoku).
Jak to vidíte s touto leteckou společností a lety z Prahy? Má smysl u nich něco třeba na konec června či na červenec kupovat? Já su skeptická, nerada bych pak z nich něco dlouze tahala :-(
Neviem ako z Prahy, ale mal som s nimi este minulu jesen Oslo z Viedne. Samozrejme sa neletelo. Po ziadosti o refund do 5 dni peniaze na ucte.
Zdravím, nevíte někdo, jak kontaktovat Norwegian? Na norský telefon fakt nechci volat a ten jejich chatbot je k ničemu....děkuju
Norwegian nám změnil říjnový let. Je možné, že nenabízí žádné dny ani lokality na bezplatný rebooking? U všeho je min. 160 NOK poplatek.
Zajímavost trochu off topic... 350 eur za letenku do Stavangeru. Známý se ptá/řeší, zda je to hodně. Říkám ano. Hodně hodně. Jenže má exponovaný termín (fotbal). Říkám: z Polska je to přece levnější... Ale bojí se polských fanoušků :) :) :)
Odpovím si sám. Informace z infolinky: Když vám Norwegian zruší let, musíte při výběru nového platit fare difference!!! A předstírají, jak velká milost je, že nemusíte platit rebooking fee a že byste si jinak přece mohli vybrat mnohem dražší let...
S tímhle vyhrávají soutěž o nejhorší aerolinku a jsou o několik desítek koňských dálek před duem Ryanair a Wizzair.
EDIT: Volal jsem ještě jednou a tentokrát citoval EU nařízení 261/2004 a změna proběhla zdarma během 2 minut.
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!