Zdravím cestovatelé, máte prosím někdo zkušenost se lhůtou při refundaci letenek po změně letového řádu? Měl jsem rezervaci přes Supreletusku a China Airlines změnila letový řád. Dostal jsem na výběr jiné dny letů nebo plnou refundaci. Zvolil jsem refundaci, obdržel potvrzení o stornu a vybral si jiný let s jinou společností, který naší skupině lépe vyhovoval. Po 14 dnech jsem měl dotaz na zprostředkovatele o lhůtě vratky peněz za letenky. V odpovědi jsem se dověděl, že autorizace refundace od letecké společnosti může trvat několik měsíců, což mě tedy neuspokojilo. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho jste čekali na vratku peněz při stornu z důvodu změny letového řádu? Přijde mi neadekvátní abych někoho několik měsíců bezúročně úvěroval podobným způsobem. Nehledě na to, že by se mi peníze za letenky v dubnu při cestě hodily. Díky. .

lhůta refundačního procesu China airlines

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Zdravím cestovatelé,

máte prosím někdo zkušenost se lhůtou při refundaci letenek po změně letového řádu? Měl jsem rezervaci přes Supreletusku a China Airlines změnila letový řád. Dostal jsem na výběr jiné dny letů nebo plnou refundaci. Zvolil jsem refundaci, obdržel potvrzení o stornu a vybral si jiný let s jinou společností, který naší skupině lépe vyhovoval. Po 14 dnech jsem měl dotaz na zprostředkovatele o lhůtě vratky peněz za letenky. V odpovědi jsem se dověděl, že autorizace refundace od letecké společnosti může trvat několik měsíců, což mě tedy neuspokojilo.

Máte někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho jste čekali na vratku peněz při stornu z důvodu změny letového řádu?
Přijde mi neadekvátní abych někoho několik měsíců bezúročně úvěroval podobným způsobem. Nehledě na to, že by se mi peníze za letenky v dubnu při cestě hodily.

Díky.

0

Nasel sem v podminkach superletusky

5.6. V případě, že cestující učiní reklamaci prostřednictvím ASIANY, ta následně na základě souhlasu cestujícího předá reklamaci dopravci nebo poskytovateli služby / provozovateli k vyřízení a dále informuje cestujícího o průběhu a výsledku reklamace. cestující bere na vědomí, že mu v tomto případě nevznikají jakékoli nároky vůči ASIANĚ, která je mu v řízení o reklamaci pouze nápomocna. cestující bere dále na vědomí, že i v případě předání reklamace dopravci nebo poskytovateli služby / provozovateli prostřednictvím ASIANY, spadá reklamace výhradně do kompetence dopravce nebo poskytovatele služby / provozovatele a není v možnostech ASIANY ovlivnit dobu pro vyřízení reklamace nebo její výsledek.

Tzn. na ne bych se vykaslal a tvrde bych vymahal a spamoval primo leteckou spolecnost smiley Jak dlouho ti navrat penez muze trvat, sem bohuzel nikde nenasel.... staci jen po nich slapat otravovat a bude to brzy smiley Ja mam spatnou zkusenost ze studentagency, kupoval jsem u nich viza, nicmene tyden po koupi sem dostal od letecke spolecnosti viza zdarma, takze sem je u SA zrusil... vyplaceni bylo az za 3 mesice a to po urgencich meho pravnika! Takze ani takova SA neni v pohode....a to se vymlouvali na leteckou spolecnost ke ktere ty penize ani nedorazili.

0 Citovat

Obdržel jsem tuto odpověď: "...Letecká společnost dosud neautorizovala plnou refundaci, až tak učiní vrátíme Vám platbu...(to může trvat i několik měsíců)...". Podle toho jsem pochopil, že peníze drží ASIANA. Bohužel tolik jazykově vybavený nejsem, abych nastudoval podmínky China airlines. Kupoval jsem více letenek za desítky tisíc a po potvrzeném stornu provedl jiný nákup. Je to šílené, kdybych nebyl schopný koupit jiné letenky, tak vlastně neletíme nikam, protože takhle dlouhou vratku jsem nečekal. Princip ale zvláštní: Kupte si letenku - změní se náležitosti služby? - vyberte si jinou letenku nebo si vyberte refundaci - vybrali jste si refundaci? tak mi vám to vrátíme za několik měsíců, ale neřekneme kdy...smiley . Jestli to je v podmínkách někde popsané, tak budiž. Protože asi většina lidí rezervuje podobné ekonomické třídy, dejte na nabídnutá storna bacha, ptejte se dopředu.

0
2 reakce