Jakeho dopravce a jak ziskat nejlevnejsi letenky na Sicilii z Prahy na konci cervna 2015? .

Sicilie

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

5 reakcí

Jakeho dopravce a jak ziskat nejlevnejsi letenky na Sicilii z Prahy na konci cervna 2015?

0

Plánuji také letos Sicílii a musím říci, že z Prahy nic moc. Asi využiji na jednu cestu let Bratislava-Trapani nebo opačně se společností Ryanair. Do nebo z Bratislavy se lze dostat pohodlně každé 2h s ČD za 419Kč z Prahy, jízdenku je nutné koupit alespoň 3 dny před odjezdem zde:

https://www.cd.cz/eshop/

Z nádraží jezdí každých 20 minut přímý MHD autobus, cesta trvá asi 25 minut a stojí cca 1EURO.

Druhou cestu spojím s návštěvou Říma a cestu Řím - Sicílie asi nočním vlakem. Cena začíná na 39EUR za osobu, včetně 4-místného lehátka. Výhoda vlaku je, že spojuje s Římem prakticky celé východní a severní pobřeží Sicílie. Ceny a rezervace vlaků zde:

http://www.trenitalia.com/

Do Říma létá z Prahy více společností za rozumné ceny.

Z Prahy na Sicilii léta přímo snad jen SmartWing a jen v sezóně s cenou okolo 4000Kč.

0 Citovat

Ahojky lidií, co myslite na plánek/cestu Taormina - Etna - Cefalu - Palermo - Erice - San Vito - Segesta - Agrigento - Enna - Syracusy - Catania ?

Jasné, že autem, zhrubá tak 900 km. a za 7 dnů ...


screenshot-1.jpg

0 Citovat

Za mě v pohodě. Za týden jsme dali celej ostrov. 

0 Citovat

Byla jsem tam letos 12.-19.3,, pobyt v Catanii, cesty vlakem a busem po pobřeží na obě strany (Syrakusy, Taormina ad.).

Let s Wizzair v pohodě, letenka 2 080 Kč.

0 Citovat

Sicílie je nádherná, ale v mnohých ohledech trochu odlišná od kontinentální Itálie. A zdaleka ne jen proto, že se tu mluví sicilským dialektem. Kdybych ji měla charakterizovat několika slovy, řeknu, že je: slunečná – barevná – přátelská – více či méně nepořádná – a taky (eufemisticky řečeno) značně neuspořádaná, chaotická… to poslední je opravdu charakteristickým rysem tohoto překrásného ostrova. Byla jsem tu v březnu 2024 a zaznamenala jsem řadu drobností, které by se mohly hodit všem, kdo se sem vypraví.

Za vše - vyplatí se umět alespoň základy italštiny, jinak se tu často vůbec nedomluvíte (platí pro hromadnou dopravu, ale i pro některé menší bary, památky…). Můj pan domácí mluvil jen italsky, ale ve složitějších situacích jsme se dorozumívali pomocí překladové aplikace, což se výborně hodilo při řešení problému s vypadlým jističem ☺. Je třeba se však připravit na to, že ne každý toto vybavení v mobilu má. Zkrátka – je to někdy dobrodružné, ale je to většinou korunováno úspěchem. Sicilané jsou velmi kontaktní a přátelští.

Sicílie je SUPER!

0
5 reakcí