Upozornuju na aktualni super error BA - z Norska do USA (MIA, SFO, SEA, NYC) se da doletet za prijemnych 400e businessem s oneworldem !!! Je toho plny internet, tak staci googlit, nechci sem hazet odkazy na zahranicni konkurenci  .

ERROR: Do USA businessem za 400 ecek !

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

16 reakcí

Upozornuju na aktualni super error BA - z Norska do USA (MIA, SFO, SEA, NYC) se da doletet za prijemnych 400e businessem s oneworldem !!! Je toho plny internet, tak staci googlit, nechci sem hazet odkazy na zahranicni konkurenci smiley

0

Funguje na nasledujici mesta az do cervna 2016:

New York
Orlando
Philadelphia
Miami
New Orleans
San Antonio
San Francisco
Minneapolis
Seattle
Portland
Seattle
San Diego
Pittsburgh
Phoenix
Tamp Bay
Charlotte

0 Citovat

Dle informací už se rezervace ruší..

0 Citovat

Aneb "too good to be true" smiley
Už jsem si vybíral termín do MIA a viděl se v A380 Club World smiley

0 Citovat

Ceny už na 68 tisících smiley)

0 Citovat

ale keby to stihnes kupit tak ze za 2 dni letis, teda keby to este bolo dostupne, tak to ti uz asi zrusit nemozu ci ? smiley

0 Citovat

V Americe platí právo 24 hodin na storno letenky - oboustranně. V EU nic takového není, ale myslím, že každý počítá s určitým bojem i z druhé strany a tyhle storna mi přijdou OK.

0 Citovat

Mimochodem, vypadalo to, že to jde koupit i na ba.com, navíc třeba do NYC mi to nabízelo za 15k Avios skoro poloviční cenu, v přepočtu asi 5500 czk, to už by byl fakt hukot.
Ruší to OTA? Co BA.com?

0 Citovat

Tak podle me zalezi za kolik v tom ta aerolinka zahuci.. Je jasny ze DXB - AUS (a v EU jeste znamejsi kix LHR - DXB) se za ty prachy nikdy nemohl vyplatit - tzn. je jasny ze z toho budou chtit vybruslit.. Za na druhou stranu tech cca 570 ecek za west coast v C podle me je uz nekde okolo nakladu (ale fakt jen spekuluju - kdyz se da v zime doletet na west coast z Evropy za 400e a servis v C podle me urcite 170e nepresahne - tzn. je to nekde okolo nuly).. Spis si myslim ze tady muze bejt driver to, ze pokud se toho prodalo hodne, tak budou mit malo C sedadel a tim padem jim utece dost zisku, kdyz ty sedadla normalne prodavaji o 300% draz..

0 Citovat

Pri takychto udalostiach rozmyslam, ci nie su niektore tie "errory" spravene naschval v ramci marketingu. Aerolinka to monitoruje, takze to opravi prave vcas, ked preda zelany pocet leteniek. Nezarobi na tom, ale vsade sa o nej hovori, pise, vsetci o nej vedia, dostane sa do povedomia. Potom tie letenky nestornuje, takze ziskava na imidzi serioznosti, lebo v ociach zakaznikov si prizna chybu a povoli im cestovat aj za zjavne chybnu cenu. Ti, co si kupili tento error sa nejako budu potrebovat dostat do Osla, mozno niektori z nich skoncia na letoch s BA uz za normalne ceny. Bolo by zaujimave (s pohladu spolocnosti) vidiet cisla navstev, konverzii, predajov tesne po takomto errore.

0 Citovat

V pondělí jsem si dělal skromnou analýzu trhu - akčních letenek využije cca 2-4% cestujících v ČR. V objemu na tržbách je to klidně o řád méně.

Byť tvá teorie má smysl, čísly není podpořena. smiley

0 Citovat

Ja si naopak myslim ze ta teorie je docela dobra - ja treba 75% cest litam kvuli praci, takze neresim cenu - pak je otazka jestli v te tvoji rozvaze jsou zapocitane chartery - podle me valna vetsina lidi z CR kteri leti jednou za rok letadlem na dovcu skonci u QS..

Takze je otazka, kolik ty 2-4% je opravdu z pohledu individualne prodanych letenek na soukrome ucely (nebo tvoje procenta jsou opravdu z pouze z podilu individualu bez charteru?), coz je podle me presne ten segment na ktery se potrebujes zamerit - to cislo muze byt realne mnohem priznivejsi.

Myslim ze airolinky se davno naucili vyuzivat radoby "errory" jako dobry viral na vyprodani offseason tarifu - treba malokdy se stane, ze by nejaka dobra chyba padla na prazdniny - vetsina se jich prekvapive trefuje prave do zimniho obdobi - ale je to samozrejme jenom dohad. Neverim tomu, ze BA davno nezjistili, ze polovina Evropy lita na double OJ tarifech za par korun - a ty ceny podle me rozhodne nejsou podnakladove. Napr SF tyhle tarify vzycky s velkou slavou inzeruji jako error fare - minimalne to uz je taky dobry marketing, i kdyz z druhe strany, nez je airolinka.

0 Citovat

Víceméně souhlas. Ale to, že se pak vztekají nad "hidden city", by si mohli odpustit, pokud chtějí dělat takovýto "marketing".

0 Citovat

Bral jsem v potaz dostupná data + můj odhad pro prodej letenek v rámci GDS - student, asiana, pelikán.. Nepočítám lowcosty ani chartery. Jen čistě lidi, co si koupí letenku v rámci nějaké OTA. K tomu jsem dodal své objemy a na základě návštěvností i zbytku portálů v ČR.

Tzn., současná situace je právě ty 2-4% lidí, co zná pojem levnější letenky a patří již do "uloveného segmentu". Skromný odhad je, že by číslo mohlo povyrůst k nějakým 7-8%, víc ne.

Brát DOJ u BA jako error fare mi nepřijde už vůbec zajímavé (trvá snad 2 roky), ale chápu, že SF je nový portál a potřebuje trochu oblbnout lid.

0 Citovat

Tak na F4F píšou, že jim BA ty levný letenky uznali. O to víc mě mrzí, že jsem zrovna neměl kartu a nemohl jsem si letenku koupit smiley smiley

0 Citovat

JJ stornovali akorat nektere OTA tem lidem, co nemeli vyticketovano, kdo mel, tak leti smiley

Ale rekl bych ze diky tomu prislo o letenky dost lidi - treba kralovna mi vyticketovala (regulerne koupene) letenky do MIA o den pozdeji nez sem zaplatil.. (A jak sem psal, kdyby CL fungovalo obednavani letenek v Safari, mohli byt bohatsi o dalsi commission z 2 x 13200kc) smiley

0 Citovat

Mno, co dodat... smiley

0
16 reakcí