Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/

0

Od května má Miles&More možnost rodinného účtu, tedy druhý rodič a až 5 dětí.

0 Citovat

Ahoj. Řeším takovou nepříjemnost s nabídkou M&M. Začátkem každého měsíce vyhodí novou akční nabídku na období cca za 4 měsíce, dnes tedy vyjely letenky na období 1.8.-14.9.2018. Přesně do tohoto období se vejdu, protože potřebuju začátkem srpna na dva týdny do Kanady, ideálně západní část (ale není nutné). Je mi celkem jedno, jestli z Prahy nebo některého z německých letišť, na tom už tolik nesejde. Potíž je v tom, že v jejich bargains letenkách vidím nabídky za zvýhodněnou sazbu řekněme 35000 mil, ale když si tu letenku chci zabookovat, ukážou se mi jen lety za 60000mil, navíc velmi omezené množství (např. jeden let za 10 dní) . A to nemluvím o tom, že absolutně nemám šanci najít cokoliv v business třídě; i to málo, co vidím, je pouze economy. Dělám něco špatně?

Ještě cca před rokem měl program M&M úplně jiný rezervační systém, ve kterém bylo vidět mnohem víc možností. Teď se mi to zdá nějaké ořezané a uživatelsky velmi nepřehledné. Jako kdyby se snažili uživatelům nákup co možná nejvíc znepříjemnit.
0 Citovat

Ony dost často jsou ty zvýhodněný nabídky na pouze odlety z Německa, nemůže být tohle ten problém? Zkoušel jsi to zadat třeba z Mnichova?

0 Citovat

Nene, při nastavení filtru na Prahu se nabídka změní, ale pořád tam nějaké akční linky jsou. A zkoušel jsem i odlety z Německa a také jsem našel pouze za plné míle, ačkoliv akčních nabídek byla spousta.

0 Citovat

Uprostřed léta asi akční letenky za míle moc nebudou...?

0 Citovat

Zřejmě ta akční nabídka se vztahuje na dopravce, který už má vyprodanou kapacitu. Námatkově jsem zkusila akční let v rámci Evropy, kde mi to nějaké dny s akčním tarifem nalezlo. Ale máš pravdu, ten nový rezervační systém je těžkopádný.


capture.jpg

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Uprostřed léta asi akční letenky za míle moc nebudou...?

Ale jo, jsou, právě že dneska vylásili akční letenky na mnou požadované obodobí. Jen mám dojem, že pro mílaře uvolní třeba jen 5% z celkového počtu míst. A v létě jsou holt rychle pryč.

Jinak taky nechápu algoritmus trasování. Když hledám letenku Praha - Vancouver, nabídne mi systém routing s přestupem v Mnichově. Když si tedy zadám odlet z MUC a očekávám přímý let, stejně se ho nedočkám, protože přibyde přestup ve Frankfurtu. Když si jen ze zvědavosti zvolím odlet z FRA, zase mi to vmáčkne mezipřistání v Londýně nebo Dublinu.   :-D
0 Citovat

Čau, máme s taťkou stejné jméno. Myslíte, že můžem sbírat míle na jeden účet?:)

0 Citovat

Ahoj cestovatelé, 

zaregistrovali jste změnu ve FF programu pro 2021? Hlavní změna: logika počítaní bodů dle segmentů a lokace (kontinentální a interkontinentální lety). Co jsem vyčetl z webu Miles and More: 


Points per flight segment

  • Continental flights: Y = 5, C = 10
  • Intercontinental flights: Y = 15, Y+ = 20, C = 50, F = 70
Pro zisk alespoň "Frequent Traveller" statusu potřebujete získat:
  • Points = 160b
  • Qualifying points = 80b

Pokud této nové logice rozumím správně, tak let s LH, vše v Y: PRG - FRA - JFK - FRA - PRG, přinese celkem 40 bodů (2 x continental + 2 x intercontintinental).


0 Citovat

Ano je to tak. Pozitivní je přehlednost nového systému..

Negativní je že získaný status platí pouze jeden rok.

0 Citovat

Ahojte, potřebuji poradit - byli jsme 14 dnů v Mexiku, zpáteční přímý let z Vídně do Cancúnu pro 2 osoby, Austrian v základu economy. Dělali jsme vždy dopředu upgrade na PE pro oba, načetli nám 1.431 status miles a 3.796 miles do poolu, což je nesmyslně málo. Volal jsem na jejich linku, potvrdili, že evidují upgrade v rámci L tarifu, ale nic ani po reklamaci...měli jsme na dovolené nějaké problémy a z toho důvodu dělali upgrade, abychom se v pohodě dostali domů, myslel jsem, že budeme moci využít míle pro nějaký další let, ale v této hodnotě bez šance. Máte někdo zkušenost, kolik mil lze získat s touto konfigurací?

0 Citovat

Nevím jak Austrian, ale většina společností ti při upgradu těsně před  odletem žádné extra míle navíc nezapočítává. Takže mně to nijak nesmyslně málo nepřipadá, pokud jste měli původně ten nejlevnější tarif v economy. 

0 Citovat

Nebylo to až při check-in, ale pár dnů předem a v rámci podmínek, co má LH, by to mělo být započteno v mílích tak, jako by člověk objednal PE normálně...ale díky za odpověď

0 Citovat

Pokud je to tak, tak to znovu eskaluj na LH.  Já s nimi nikdy neletěl. Teda jo, ale už je to víc jak 20 let.

0 Citovat

Já myslím, že pokud to byl upgrade za pevnou cenu, zakoupený řádově ve dnech předem, měly by být míle podle nové booking class. Každopádně bych jim napsal a trval na tom...

0 Citovat

Díky oběma - budu je otravovat, v jejich běžném kalkulátoru mílí to ukazuje Award miles 4,000 + Status miles 11,446 - 17,170 / person, takže docela podstatný rozdíl

0 Citovat

U LH group se Awardové míle počítají podle utracených peněz bez daní, booking class na to nemá vliv. Jednou se mi stalo že mile nepřipsali vůbec, protože let byl opetován Austrian Holiday (koupeno na LH.com a letadlo bylo standartní Astrian)

Doporučuji se s reklamací obrátit přimo do Německa na email. Bohužel vše trvá cca měsíc. Statusové mile mají smysl pouze pokud jich nasbíráte alespoň 35 tis za kalendářní rok.

0 Citovat

Petr _70 napsal(a):

Díky oběma - budu je otravovat, v jejich běžném kalkulátoru mílí to ukazuje Award miles 4,000 + Status miles 11,446 - 17,170 / person, takže docela podstatný rozdíl

Tolik mílí? Já letěl teď v neděli stejná linka ale business kupované pár dní před odletem za cca 90k. To bych měl dostat kolik cca? 

0 Citovat

@kvcr99 - https://www.miles-and-more.com/r...lator.html

0 Citovat

Poradí někdo zajímavý * způsob, jak utratit cca 135,000 mil z Miles & More?

 

* myšleno například za Island Hopper

0 Citovat

No .. třeba za ten Island Hopper to bude docela fajn :) 

Ale nevím, jestli zrovna na ten to půjde - z nějakého důvodu je dost specifický,  a dost mě ser*e, že ho nejde dát do RTW letenky :( 

0 Citovat

ahoj, jak by se daly rozumě utratit získané miles and more míle?
mám jich 666000 z nákupů přes kreditku za mnoho let
rád bych v létě zaletěl s dětma někam k moři
když hledám v tom jejich šíleném vyhledávači letenky, tak to nikdy nic nenajde

0 Citovat

Někam k moři je široký pojem... 

0 Citovat

Máš hodně možností, jen stačí hledat...

https://www.meilenschnaeppchen.de/

0