Jsem na Bali a nic nelítá, QA nas nekontaktoval s tím že let je zrušený. Volali jsme na infolinku a tam rekli ze mame cekat na informace. Rozhodli jsme se nejet na letiste (stejne nic nelita), neni to chyba? Aby nam pak letenku nezrusili.. Myslite ze nas QA pak kontaktuje s tím že nám zmenili let a mužem buď letět s nimi (pochybuji, čeka tu už stovky lidí) a nebo nas přebookuji do volných letadel u jiných společnosti? Nikdy jsem neměl zrušený let při výbuchu sopky tak nevim  .

Bali - výbuch sopky a omezení provozu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Jsem na Bali a nic nelítá, QA nas nekontaktoval s tím že let je zrušený. Volali jsme na infolinku a tam rekli ze mame cekat na informace.
Rozhodli jsme se nejet na letiste (stejne nic nelita), neni to chyba? Aby nam pak letenku nezrusili..
Myslite ze nas QA pak kontaktuje s tím že nám zmenili let a mužem buď letět s nimi (pochybuji, čeka tu už stovky lidí) a nebo nas přebookuji do volných letadel u jiných společnosti? Nikdy jsem neměl zrušený let při výbuchu sopky tak nevim smiley
Je to okolo letiste ted blazinec docela..

0

Jakmile se začne lítat, budou informace. Nyní nevím nikdo nic a tak to zůstane do chvíle, než se obnoví provoz.

0 Citovat

Taky jsem na Bali, sleduj web a sociální sítě společnosti. Air Asia právě informovala, že letiště zase otevřeli, ale třeba od Air Asia dnes poletí už jen asi 6 letů. Viz http://www.airasia.com/id/en/press-rele ... -bali.page Taky mám dneska večer letět z Bali, ale bohužel můj let zůstává mezi zrušenými. Takže je třeba se informovat u tvé společnosti.

0 Citovat

Jsem byl na letisti, mame si uzivat bali a ze daji vedet. Jen zatim cekaji 4 zrusena letadla (1000lidi)
Snad to obnovi uplne

0 Citovat

Vidím to stejně - v tom chaosu na letišti nemá cenu čekat a stresovat. Když mi kvůli tomu uletí letadlo do Evropy, tak se prostě nezblázním. Jsou mnohem horší věci na světě. smiley

0 Citovat

my jsme na Lomboku a domu letime v sobotu vecer, tak jsem take zvedavej zda odletime a stihneme pripoje. Dnes jsem se ptal mistnich, zda bude otevreno letiste a bude se rozhodovat zitra v 8 30 mistniho casu.I popelu uz pada minimalne, vcera to byl mazec, bila motorka byla uplne zluta-).tady na Lomboku je popel vsude. Modre lehatka u bazenu take zluta, zamestnanci hotelu chodi a polevaji modre lehatka vodou-).Letime Air batik z Lomboku

0 Citovat

Na Bali asijske spolecnosti uz litaj, asi 20% letu. My lezime na vile a pijem drinky, koupacky v bazenu, pohoda. Ja do prace nespecham, jen pritelkyne to ma slozitejsi.
V 8:45 vydaji zpravu jestli se bude litat nebo ne (vsechny lety).

0 Citovat

v nejhorsim bych prejel lodi na Bali a odletel z Bali, je otazka zda vubec sezenu volne letenky do Jakarty. Z Lomboku zatim nic neleta. Tak snad zitra.Dnes k veceru na Lomboku ( v oblasti Sengigi)trochu poprchavalo, tak snad nam dest pomuze.Potrebuji se dostat do Jakarty, treba i na kosteti. Me by letenky bolely trochu vice pro 4 osoby.

0 Citovat

Dobrý den, mohu se zeptat, někoho kdo je zrovna na Bali jaká je momentální situace? O víkendu by jsme měli odlétat, tak jestli to má vůbec cenu, na internetu jsou samé katastrofické informace (požáry, zemětřesení, sopka, letiště v Denpasaru zavřené).

Děkuji všem za případné odpovědi

0 Citovat

Mám tu samou otázku - podle flight statusů na www.baliairport.com to vypadá, že místní asijské lety vesměs letí, zatímco lety z Evropy jsou stornovány. Nebo má někdo jiné informace?

0 Citovat

Nevíte někdo důvod té selekce, že asijské společnosti létají a evropské ne? Není to z důvodu vyšších nároků na bezpečnost evropských leteckých společností? Popravdě moc létání nemusím a na Bali letíme s Hong Kong Airlines z Hong Kongu,jde mi o to, jestli to neznamená let víc na "punk" - to bych asi do letadla nenastoupil smiley

0 Citovat

Právě jsem doletěl z Bali do Kuala Lumpur. Letiště se včera odpoledne otevřelo, ale řada letů zůstala zrušených. Když jsem se dneska při odletu díval na informační tabuli, tak tam byl zrušený let Emirates do Dubaje, Jetstar tam měl zrušené dva lety do Austrálie a Malaysia Airlines do Kuala Lumpur. Jinak tam v tom období zobrazeném na dvou světelných tabulích všechny odlety fungovaly. Jestli nějaká selekce je, tak možná chtěli nejprve rozlítat místní přípoje nebo jinak si to neumím vysvětlit. Sledujte webovky a sociální sítě společností, se kterými letíte. Webovky letiště Ngurah Rai jsou celkem na prd. Víc poradit asi nejde. Co se týká rizika té cesty, že by se letiště mohlo zase uzavřít - na jednu stranu se včera otevřelo s tím, že vítr začal unášet sopečný prach pryč od Bali, ale na druhou stranu jsem v online médiích četl, že stále hrozí další erupce. Ale to nikdo samozřejmě předpovědět nedokáže. Řekl bych, že pokud se situace nezhorší, tak než na Bali doletíte, situace na letišti se vrátí do normálu.

0 Citovat

Děkuji smiley trochu jste mne uklidnil, tak snad to vyjde a jinak situace na Bali je v pořádku?

0 Citovat

Naprosto v pořádku - kdybych o sopečném prachu nečetl na netu, tak bych o něm ani nevěděl. Nevím, jak je to přímo na straně přivrácené k Lomboku a tedy k sopce, ale jinde jsem nic nepozoroval. Když jsem šel po silnici Z Tegalallangu do Ubudu, tak jsem si sice všiml, že venku vystavené zboží u stánků a obchodů je zaprášené, ale měl jsem za to, že to je z aut a skútrů, kterých tam denně projedou tisíce. A nedivil bych se, kdyby to tak skutečně bylo. A i kdyby to byl prach ze sopky, nebyla to žádná milimetrová vrstva nebo něco, co by jakkoli vadilo. Pokud se Mount Rinjani totálně nezblázní, bude pobyt na Bali úplně v pohodě.

0 Citovat

Děkuji moc, hned se mi udělalo lépe smiley

0 Citovat

Aktuální tweet Ministerstva zahraničních věcí ČR:
"#UpozorneniNaCesty: #Indonésie: Z důvody erupční aktivitou sopky, byla uzavřena letiště na ostrovech Bali a Lombok. goo.gl/Y3vaFc"

Nicméně hned jsem jim odpověděl, že je nešťastné o tom informovat ve chvíli, kdy je letiště na Bali od včerejšího odpoledne opět otevřené.

0 Citovat

Domorodci na Lomboku tvrdi, ze letiste jeste par dnu bude mimo provoz. Prachu je na Lomboku dost. Dnes pres den docela dost prselo,ale ocekavaji se dalsi otresy a erupce i silnejsi nez doposud. Prach jde smerem od sopky na jih, tedy primo na letiste v Lomboku. Mistni jsou z erupce na mrtvici, melo prijet 140 hostu na hotel a prijelo jich pry asi 10-). Bali - Denpasar je v pohode, rychlolode z Lomboku vsechny obsazeny turisty smerujici na balijske letiste. Mistni aerolinky co jsem koukal Garuda, Air asia, Lion air - Batik, Tiger air letaji. Nevidel jsem Citilink ze by letal.

0 Citovat

Jen pro zajímavost, já jsem to vyřešil takhle: https://www.facebook.com/prokyaveru/pos ... 2786301377 smiley

Pokud někdo nemá Facebook, tady je přepis bez fotek: "Letiště na Bali se včera odpoledne otevřelo, ale řada letů, včetně mého, zůstala zrušených. Live Chat společnosti Air Asia nefungoval, podpora na Twitteru neodpovídala a lidé na Facebooku vyšilovali, že se na linku Air Asia nedá dovolat. Já to ani nezkoušel. Nikdo moc nevěděl, kdy vlastně odletí. Já se potřeboval dnes dostat do Kuala Lumpur, aby mi nepropadla letenka do Evropy (nová by mě stála zhruba 12 tisíc). Tak jak se mi to podařilo vyřešit? No, se štěstím, ale ve velkém stylu. smiley Jelikož už tedy bylo letiště otevřené a od Air Asia jsem neměl žádnou další informaci, vyhledal jsem si včera v noci lety na dnešní den z Bali do KL. Vyskočil na mě jediný dostupný (no jasně, byla po nich sháňka) – se společností Malindo Air, zbývalo pár míst v business třídě, za necelých 7 tisíc. Tak co, lepší utratit 7 tisíc a proletět se poprvé businessem, než pak platit 12 tisíc za novou letenku domů, hotel, nové přípoje v Evropě atd. Tak jsem si dal jako dárek k narozeninám kromě už zmíněného „ohňostroje“ i letenku businessem – toho mííísta, a ten servis, a ta letuš-- (kruci, to bych asi neměl, že? smiley ). No, prostě v pořádku jsem se dostal do KL a za chvíli už nasedám na let směr starý kontinent. No řekněte, není to cestování legrace?"

0 Citovat

Ja vcera odletel z Bali tky s par hodin zpozdenim, noc nam QA zaplatila kousek od downtown v Doze. Vylet po qataru za 7 dolaru. Hotel parada. Ted sedim na kafi na letisti a za hodinu odlet do Vidne
Dopadlo to dobre
Jinak QA na Bali poslal nekolik letadel, hluboka poklona

0 Citovat

Jen pro info, letiště na Bali opět zavřené do pondělí 8:45 místního času.

0 Citovat

My měli z Bali odlétat 4. 11. prvním letem, tuším 9:20. Nicméně, od předchozího večera nic nelétalo - AirAsia nám přímo na letišti, po cca půl hodinovém vyčkávání v řadě, přebookovala let na další den. 5. 11. se situace ovšem opakovala s tím, že na letišti bylo 2x tolik lidí, než den předcházející. Stáli jsme hodinu a půl v řadě, opět na přebookování, s tím, že jsme nevěděli, jestli odletíme, nebo ne. 6. 11. byla většina letů vypravena a tak jsme odlétli do Jakarty, odtud přes Dubaj domů.

Nevím jak Vám, ale nám se rozhodně prodloužení dovolené o dva dny tímto stylem nelíbilo - člověk neví, kdy odletí, zpáteční letenky propadli, Student Agency se na nás naprosto vykašlala, i když jsme ji hned kontaktovali, až když už nebylo možné let přebookovat, tak nám zaslali nabídku alternativních letů domů. Takže nás dovolená vyšla o víc jak 40 000 navíc! Holt jednosměrná letenka z Jakarty do Prahy něco stojí a někde spát musíte a i když ze samého stresu nemáte hlad, něco sníst taky musíte.

Na náhradu čehokoliv samozřejmě nemáme právo, protože z Jakarty na Bali jsme letěli s AirAsií. Student Agency, jakožto zprostředkovatelská agentura, na kterou nás mimochodem AirBerlin, se kterým jsme do Jakarty letěli, odkazoval, že nám pomůžou, ani Allianz, kde jsme měli pojistění, neřeší, že jsme let nestihli vlastní vinnou, ale že v tom byla vyšší moc....

Pokud je stále ještě někdo v této situaci, přejeme pevné nervy a brzký návrat domů...

0 Citovat

pro -> KristaP --- Prosimte s tim allianz muzes se o tom trochu rozepsat protoze to me nedava smysl. Ja totiz mam pojisteni vzdy od allianz a ocekaval bych, ze prave v takovych situacich se o me postaraji kdyz si pojistim "vse co nabizi"

0 Citovat

Pojišťovali jsme se u nich, brali taky "vše, co nabízí". Psala jsem jim okamžitě, jak bylo jasné, že letenky propadnou a bylo mi odepsáno, že na takové situace se bohužel pojištění nevztahuje. Dojeli jsme teprve v sobotu večer, ještě se zkusím pozeptat. Ale vypadá to, jako by nikdo vyšší moc v podobě zásahů přírody neřešil....naše největší smůla byla, že jsem do Jakarty letěli s AirBerlin, ale na Bali s AirAsia - jinak by vše byla pohoda...

odpověď doslova:

Dobrý den,
bohužel v tomto případě z našeho cestovního pojištění nelze uplatnit náhradu za jízdné z důvodu nenastoupení cestovní služby i z důvodu nepřízně počasí zapříčiněné nepříznivými klimatickými podmínkami.

0 Citovat

Ahoj, diky za odpoved. Kazda zkusenost se do zivota hodi. Bohuzel tadle byla drazsi ;o(

Mej se

0 Citovat

No, ač to zní asi nepříjemně, je třeba číst podrobně podmínky pojištění jak před jeho uzavřením, tak teď. Pokud se v podmínkách nepíše, že se pojištění vztahuje na mimořádné události, pak je jakékoli prskání na adresu pojišťovny na internetu zbytečné a nefér. Jinými slovy, pokud jste si neuzavřeli pojištění vztahující se i na mimořádné události (jestli vůbec nějaké takové je), tak máte bohužel smůlu. smiley

Na Bali jsem taky letěl s Air Asií, zatímco do Kuala Lumpur jsem přiletěl s Etihadem. Takže jsem věděl, že pokud nestihnu odlet z KUL do Evropy, tak mi letenka propadne a budu muset kupovat novou. I proto jsem v okamžiku, kdy jsem zjistil, že se otevřelo letiště, koupil první dostupnou letenku z Bali do KUL, abych se vyhnul propadnutí toho letu do Evropy. Měl jsem sice nárok na to, aby mě Air Asia přebookovala na jiný let, ale k čemu by mi to bylo, když by to bylo třeba o dva dny později. Takže asi tak. Mrzí mě, že se vám to tak prodražilo, ale za sopku bohužel nikdo nemůže, naplánovat se to nedá. smiley

0