Zajímavý projekt, kterému odborníci nedávají naději.. Slovenský letecký dopravce chce propojit 33 slovenských letišť stroji ATR 42 a Cessna 172. Předpokládané zahájení provozu je v polovině roku 2016. Uvidíme, co z toho nakonec vzejde. http://www.blueslovakia.sk/ článek na aktuality.sk http://www.aktuality.sk/clanok/307859/n ... chybnosti/  .

Blue Slovakia

Založil ve fóru Letecké společnosti

18 reakcí

Zajímavý projekt, kterému odborníci nedávají naději.. Slovenský letecký dopravce chce propojit 33 slovenských letišť stroji ATR 42 a Cessna 172.
Předpokládané zahájení provozu je v polovině roku 2016.

Uvidíme, co z toho nakonec vzejde.
http://www.blueslovakia.sk/

článek na aktuality.sk http://www.aktuality.sk/clanok/307859/n ... chybnosti/

0

nadej bude hned v okamihu, ked od vlady na to dostanu poriadne dotacie smiley (myslim si, ze ich uz aj dostali) smiley smiley

0 Citovat

Pokud to spustí a bude to za lidskou cenu, rád vyzkouším – např. Žilina-Poprad nebo Žilina-Košice pro mě jako Ostraváka zní jako zajímavý výlet smiley

0 Citovat

Proky, mozno to bude za "normalnu" cenu. Presne ako vlaky na dotovanych linkach su za normalnu cenu. Takze mozno poletis za lacno, lebo ostatni sa na to poskladali

0 Citovat

Já ti rozumím. Na jednu stranu je to samozřejmě smutné, ale na druhou stranu, když jsem si dokázal z morálního hlediska zdůvodnit cestu do Severní Koreje, asi přežiju i tohle (if you know what I mean). smiley

0 Citovat

Jasne smiley

0 Citovat

Blue Slovakia je nově vyzbrojena dvěma L-410 UVP. Brzy zahájí nepravidelný (charterový) provoz a má následovat další pravidelné linky, už i s ATR 72. No jsem zvědav....
https://www.facebook.com/blueslovakia/posts/1121141291364863

0 Citovat
Zahajujeme jednání se zástupci letišt´ a předpokládáme otevření následujících úvodních regionálních linek, které propojí slovenské regiony a regionální letiště s Vídní a Prahou. Na finální podobě ješte dalších leteckých linek stále pracujeme. Našim záměrem na úvod by byla realizace takovýchto leteckých spojení s denní rotací:

Sliač - Vídeň
Vídeň - Sliač
Sliač - Praha (Letňany)
Praha - Sliač
Žilina - Vídeň
Vídeň - Poprad
Poprad - Vídeň
Vídeň - Žilina

Nejaký čas ješte potrvá kým nám dá letište Schwechat vhodné časové sloty. Sme s nimi v rokovanich o určité formĕ partnerství. Bližší informáce zverejníme když ich budeme mít.

Partnerství z Austrian Airlines
znamená dvě možnosti

1. Být jejich přímým partnerem a na letecké spojení do Vídně být v jejich rezervačním systému, tedy oni by prodávali letenky na/ z Slovenaska do/ z Viedně (z toho by měli provizi) v jejich rezervačním systému a jedno letadlo Blue Slovakia by létalo v barvách Austrian, tedy mělo by nástřik Austrian Airlines, ale firma by fungovala samostatně

2. Být associate partner, to znamená oni by prodávali ve svém rezervačním systému jen určitý počet letenek Blue Slovakia (např. 6-7míst v letadle) a za ně by platili.

V případě partnerství AA dovedou snížit vysoké poplatky na letišti Schwechat a zařídit vhodné časové sloty. Samostatně létat bez jejich partnerství do Vídně by nebylo jednoduché a navíc velmi drahé.
Podmínka pro vznik partnerství - musí se začít létat.AA se nebrání žádné spolupráci, spolupráci vítají, ale chtějí mít jistotu, že společnost létá a není problémov.
Do té doby bude v platnosti následující letový plán

Prvé letadlo.Báze Sliač:

PO - PÁ:

Sliač - Praha cca. 6.30 - 7.35

Praha - Źilina 7.45 - 8.45

Žilina - Praha 9.15 - 10.15

Praha - Pieštány 11.00 - 12.00

Pieštány - Praha 13.00 - 14.00

Praha - Sliač 16.00 - 17.05

Odpolední přílet do Sliače pro podnikatele a po odpoledních příletech do Prahy

Pozn: Praha - letiště Letňany (přijmí spojení metrem s městem)

Druhé letadlo.Báze Bratislava:

Lety PO - PÁ

BTS - Košice cca. 6.45 - 7.45

Košice - BTS 8.00 - 9.00

BTS - Poprad 9.30 - 10.30

Poprad - BTS 11.00 - 12.00

BTS - Košice 14.00 - 15.00

Košice - BTS 16.00 - 17.00

Víkendové lety severní Chorvátsko a cestovní kancelaŕe.Nočné lety pošta...

Předběžná cena letenky bude 72€ se všemi poplatky na 60 min.letu...

Pro další informaci sledujte náš FB...

Převzato z facebooku
0 Citovat
Vypichl bych Letňany a cenovku 72€ za asi OW
0 Citovat
Tuhle tiskovou zprávu(?) jim psal husákovštinou Babiš???
Jen na okraj: Jaký smysl má linka z/do ILZ, kde lze předpokládat cestující za prací, když se nedá ten den dostat zpátky do Žiliny a současně mít dost času na to něco v Praze/Žilině zařídit? Na tohle přišli dokonce už i v Brně (trvalo jim to skoro deset let, ale lépe pozdě než vůbec).
Návaznost na přílety/odlety linky PRG-ICN nikoho též nenapadla? Tyto linky musí mít potenciál feederu do PRG nebo VIE, jinak to skončí jako všechny dosavadní pokusy.
0 Citovat
Tak so spoločnosťou, ktorá nedokáže zosmoliť ani len facebookovú komunikáciu bez desiatok chýb a v nejakom hybride češtiny a slovenčiny - Pieštány, to je kde ?!? - by som sa teda skutočne obával letieť.

Celé mi to príde ako nejaká detská hra a nie seriózna spoločnosť. Fakt netuším s akým úmyslom to vzniklo, ale predpokladám, že lietať nikdy neplánovali :D A kto si kúpi letenku predtým, ako to prvýkrát reálne vzlietne... nuž má odvahu ktorú mu teda závidím.

A ak takto plánujú komunikovať s Austrianom alebo s letiskom Viedeň, tak to akurát robí krásnu reklamu Slovensku, akí diletanti sa tu pokúšajú prevádzkovať aerolinky a musí im to byť krásne na smiech.

Príklad z facebooku:
"Vzhľadom k rôznym komentárom od veľmi divných ludí si spoločnosť vyhradzuje právo sama zverejňovať nové informacie.Nikdy sa nestatne, aby sme niečo robili pod tlakom verejnosti.Je určitá konkrétna skupina ľudí,ktorá sa tvári ako "letecký nadšenci" a neprestajne sa pýtajú,nevhodne komentujú kedy, prečo nie hneď a či vobec a podobne.A podľa ich príspevkov a intelektu som nadobudol presvedčenie,ze vačsina z nich nevlastní snáď ani bycikel a v živote nič nedosiahli."

Viete si predstaviť že takto komunikuje Austrian, ČSA alebo Emirates. Možno tak ešte United :))
0 Citovat
A ešte pre pobavenie - odpoveď (zrejme majiteľa, asi je to celé one man show) - na to, že by si mali zohnať copywritera na Facebook:

"Aj to bude, zatiaľ si na to musím vystačiť sám. Najskôr musíme začať lietať" :))) Dúfam že aj customer service, školenie pilotov, nakladanie batožiny a tak... bude riešiť pán majiteľ osobne. A ešte si popritom strihne aj pár fušiek ako steward.
0 Citovat
Minimálně se s nimi prolétne celé Airways :D takže na tu měsíční splátku za letadlo by si vydělat mohli.
0 Citovat
To asi jo. Něco z Letňan možná zláká i mě, až začnou létat i o víkendu. Ale jestli jsou nízkonákladovka a budou létat za "předběžná cena letenky bude 72€ se všemi poplatky na 60 min.letu", tak nevím, nevím...
0 Citovat
Při této příležitosti vzpomeňme Discovery Airlines neblahé paměti...
0 Citovat

Už si na ně brousím zuby :D Snad to spustí a aspoň ten týden vydrží, tohle si nemůžu nechat ujít :D

0 Citovat

sa mi rataju tie casy letov, jedno aka trasa, vsetko za hodinu - chapem to pri PRG-BTS/PZY/ILZ, ale neviem ci ten Turbolet da aj Sliac

0 Citovat

Tuší někdo, co tím chtěl básník říct? https://www.facebook.com/blueslovakia/posts/1143742902438035
Zdá se mi to, nebo je celý projekt pouhým snem jednoho člověka?

0 Citovat

Stačí ako odpoveď to, že Blue Slovakia má sídlo v rodinnom dome v dedinke pri Bratislave? ;)

Niečo také, ako Jančurov sen pustiť sa do železničnej dopravy. Ten ale mal aspoň kapitál, fungujúcu spoločnosť čo to zafinancuje a tím schopných ľudí. Tento pán vie akurát tak (veľmi zle) spravovať Facebookovú stránku a vlastní zopár pochybných s.r.o.-čiek

0
18 reakcí