Inspiroval mě článek - http://www.airways.cz/clanek/2015-06-11/mladik-se-prejmenoval-aby-neplatil-za-zmenu-letenky Jednou za čas se stane, že někdo nabízí k prodeji letenku, kterou nemůže využít. Problém je ten, že tam je nutná změna jména pasažéra a poplatky jsou dost velké... nebo se nabízí možnost mít stejné jméno jako člověk, pro kterého byla letenka vystavena. Co kdyby si někdo změnil jméno jen kvůli tomu, aby mohl tuhle letenku mít? Například kdyby někdo nabízel prakticky zdarma letenku RTW nebo na NZ? Náklady: změna jména 1000, nový pas 600, další nové doklady dohromady cca 500?, čas (to bude ta nejdražší položka) Problémy: společenký aspekt, člověk musí být maximálně flexibilní (místo, čas) Je někde nějaký problém, který přehlížím? Šli byste do toho?  .

Změna jména kvůli letence

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Inspiroval mě článek - http://www.airways.cz/clanek/2015-06-11/mladik-se-prejmenoval-aby-neplatil-za-zmenu-letenky

Jednou za čas se stane, že někdo nabízí k prodeji letenku, kterou nemůže využít. Problém je ten, že tam je nutná změna jména pasažéra a poplatky jsou dost velké... nebo se nabízí možnost mít stejné jméno jako člověk, pro kterého byla letenka vystavena. Co kdyby si někdo změnil jméno jen kvůli tomu, aby mohl tuhle letenku mít? Například kdyby někdo nabízel prakticky zdarma letenku RTW nebo na NZ?

Náklady: změna jména 1000, nový pas 600, další nové doklady dohromady cca 500?, čas (to bude ta nejdražší položka)
Problémy: společenký aspekt, člověk musí být maximálně flexibilní (místo, čas)

Je někde nějaký problém, který přehlížím? Šli byste do toho? smiley

0

Tak už minimálně to, že změna jména není nároková, to znamená rozhodnuje o ní příslušný správní orgán na obci a žádost musíš odůvodnit a nemusí Ti vyhovět. Dále ta 1000 je jen poplatek, potom musíš provést změny všech dokladů, oznámit změnu všem institucím a nechat si vydat namátkou novou kartičku pojištění, platební kartu atd atd. A řekl bych, že v neposlední řadě, spíš hlavně bys byl za debila, nevím, kdo normální by si nechal změnit jméno kvůli letence na NZ, ale to už dle vkusu každého jednotlivého soudruha, že? smiley

0 Citovat

Připomnělo mi to akci před pár lety u pelikána, kdy jeden z lidí, kteří se nechali změnit příjmení na pelikána vyhrál 100 000 Kč na letenky. Několik dalších pak dostalo letenky po Evropě.

0
2 reakce