Ahoj, měl bych dotaz. Máme koupené letenky Praha - New York a Los Angeles - Praha. Konkrétně PRG - JFK a dále LAX - FCO a FCO - PRG (na zpáteční cestě je přestup v Římě). Původně jsme měli na přestup v Římě skoro hodinu a půl, ale změnil se letový řád a odlet z Říma do Prahy byl posunutý o několik hodin zpět, tedy před náš přílet z LA. Oba lety (do Říma i z Říma) přitom zajišťuje stejný dopravce. Letenky byly kupovány v rámci jednoho nákupu (všechny cesty jsou tedy na jedné elektronické letence) přes Student Agency. Setkal jste se s tím někdo? Pokud ano, jak se postupovalo ve vašem případě? Jak by se toto mělo řešit? Na co bych měl mít jako zákazník nárok? Předem díky za odpověď. Vláďa .

Nemožnost nastoupit na let v důsledku změny času odletu

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Ahoj,

měl bych dotaz. Máme koupené letenky Praha - New York a Los Angeles - Praha. Konkrétně PRG - JFK a dále LAX - FCO a FCO - PRG (na zpáteční cestě je přestup v Římě). Původně jsme měli na přestup v Římě skoro hodinu a půl, ale změnil se letový řád a odlet z Říma do Prahy byl posunutý o několik hodin zpět, tedy před náš přílet z LA. Oba lety (do Říma i z Říma) přitom zajišťuje stejný dopravce. Letenky byly kupovány v rámci jednoho nákupu (všechny cesty jsou tedy na jedné elektronické letence) přes Student Agency. Setkal jste se s tím někdo? Pokud ano, jak se postupovalo ve vašem případě? Jak by se toto mělo řešit? Na co bych měl mít jako zákazník nárok?

Předem díky za odpověď.

Vláďa

0

Ahoj, zavoiej na Studenta, nebo jen pošli mail, s požadavkem na prověření a změnu itineráře. Dopravce by ti v rámci aliance měl umožnit změnu tak, aby se co nejvíce podobal tomu původnímu.

0 Citovat

Ahoj,

měl jsi pravdu. Volal jsem na Studenta, slečna na infolince sice nejdřív nabídla nějaké nepříliš vhodné alternativy, ale poté do e-mailu poslala přijatelnou variantu, kterou jsem akceptoval, takže nám to změnili.

Díky za odpověď.

Vláďa

0 Citovat

Akorát jsem si teď všimnul, že v aplikaci viewtrip se změnil pouze itinerář, ale elektronická letenka nikoliv - ta obsahuje původní časy odletů a původní lety (původně jsme měli letět přes Řím, ale po změně, kterou jsem akceptoval, máme letět přes Paříž). Je to tak správně, nebo by se měla změnit i ta elektronická letenka? Nebo elektronická letenka zůstane a máme si k ní vytisknouti ten nový itinerář?

Vláďa

0 Citovat

Eticket se změní na nové, jen to chvíli trvá než to odsouhlasí dopravce.

0 Citovat

Tak teď už jen doufat, že to odsouhlasí smiley

Díky za info.

Vláďa

0
5 reakcí