Dobrý den, chci se zeptat, jestli mám nárok na nějakou kompenzaci (např. slevu), pokud mi přidali mezipřistání a tím prodloužili let ze 4 na 7 hod (původně z Male do Dubaje přímo; nyní přes Colombo). Let nastoupím až cca za 2 měsíce. Díky. .

Změna letu - přidáno mezipřistání

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli mám nárok na nějakou kompenzaci (např. slevu), pokud mi přidali mezipřistání a tím prodloužili let ze 4 na 7 hod (původně z Male do Dubaje přímo; nyní přes Colombo). Let nastoupím až cca za 2 měsíce. Díky.

0

Bez uvedení více detailů je těžké jednoznačně odpovědět. Bylo by potřeba vědět:
- Celá letenka, na které došlo ke změně (není jasné, jestli je to jednosměrná Male-Dubai, nebo zpáteční Dubai-Male-Dubai, nebo třeba zpáteční Praha-Dubai-Male-Dubai-Praha)
- Která aerolinka operuje daný let
- Byla již část letenky (předchozí úseky) proletěna v okamžiku změny?

Nicméně ve většině případů se obávám, že bude odpověď záporná, nárok na kompenzaci nevznikne. S aerolinkou se však dá vyjednávat o alternativách - přebookování na jiný čas/jiné datum, pokud se hodí více, případně požadavek storna letenky s plnou refundací neproletěných segmentů (vrácené peníze pak může být možné použít na zakoupení alternativní letenky).

0 Citovat

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Zde jsou chybějící údaje:
- je to zpáteční let - Bratislava do Colomba (přes Dubaj); zpáteční let pak Male-Bratislava (přes Dubaj)
- Fly Dubai (všechny lety)
- odlet z Bratislavy 11 Března 2016; takže dosud nenastoupen žádný let

Alternativní let (Male-Dubaj) operuje Emirates, ale cena cca 15 000,- jenom za tento let; původní cena 13 300,- za všechny lety

0 Citovat

Tady jsi s nimi byl už v kontaktu? http://www.blueskytravel.cz/airlines/flydubai Můžou nabídnout dostupné alternativy

0
3 reakce