Ahoj, jestli se to tady už řešilo, tak se omlouvám, nenašel jsem to.. Chtěl bych se zeptat jak je to s dítětem od 0-23měsíců. Ve vyhledávání atp. je na to vždy položka, to znamená že musím kupovat letenku? Nebo prostě letenku nekupuji a dítě posadím na sebe? Jak s kočárkem? Mohu si vzít zdarma kočárek i v případě že bych letenku nekupoval? Předem díky za odpověď! .

Letání s dětmi (kojenci)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

11 reakcí

Ahoj,

jestli se to tady už řešilo, tak se omlouvám, nenašel jsem to..


Chtěl bych se zeptat jak je to s dítětem od 0-23měsíců. Ve vyhledávání atp. je na to vždy položka, to znamená že musím kupovat letenku? Nebo prostě letenku nekupuji a dítě posadím na sebe?


Jak s kočárkem? Mohu si vzít zdarma kočárek i v případě že bych letenku nekupoval?


Předem díky za odpověď!

0

Ahoj, vždycky musíš koupit letenku, cena u klasických aerolinek je zanedbatelná +- 1000 Kč, jelikož ti dítě sedí na klíně, ale určitě musí být zaneseno v seznamu cestujících..

Kočárek vždy zdarma, buď odevzdáš na checkinu, nebo před nástupem do letadla.

0 Citovat

Ahoj,

chtěl bych se v této souvislosti zeptat, zda je cena letenky za "kojence" vždy omezená věkem 0-23 měsíců? Nebo zda je věkový interval jiný? Popřípadě jaká je cena letenky, kdy je věk dítěte např. 3 roky, je cena letenky stejná jako pro dospělého nebo jsou tam nějaké slevy?

Předem děkuji za odpvěď

0 Citovat

Ahoj,
ve většině případů to tak je, ale je potřeba zkontrolovat vždy konkrétní podmínky konkrétního dopravce.
Typická sleva pro kojence (do věku nedovršených 2 let) je 90% pokud nevyužije vlastní sedadlo
Typická sleva pro dítě (do věku 12 let) je 25%, ale typicky bude vázaná na doprovod dospělým cestujícím ve stejné cestovní třídě. Lze využít i pro kojence, který použije vlastní sedadlo.
Konkrétní slevy se ale můžou v konkrétních případech lišit (např. jsem náhodou včera koukal na podmínky Aeroflotu. Na domácích letech tam mají kojence úplně zdarma, sleva pro dítě do 12 let se u některých dražších tarifů - třeba business - zvyšuje na 50%, apod.).

Možná se u různých aerolinek bude lišit uplatňování slevy na taxy (tedy zejména palivový příplatek).

Pro konkrétní let/tarif bude ve většině případů nejjednodušší zkontrolovat tak, že si ho vyhledám na matrix.itasoftware.com se zadáním počtu cestujících v jednotlivých věkových kategoriích. Matrix pak rozepíše cenu po jednotlivých cestujících, slevy by tam měly být jasně patrné.

0 Citovat

Ahoj/Dobrý den,

nevíte, prosím, jestli u WizzAiru můžeme našeho 15měsíčního syna mít v krosničce a nepočítají to jako zavazadlo? 

0 Citovat

To dite ? :D

0 Citovat

Tak ho nechte normálně odbavit...

0 Citovat

To je za příplatek

0 Citovat

podle mne to lze, ale budete ji muset odevzdat


0 Citovat

Dítě normálně nechte v úschovně zavazadel a po příletu vyzvedněte, dovolená bude mnohem klidnější.

0 Citovat

haha, díky za rady :p na wizz lince tvrdili, že je to v pohodě, žádnej příplatek, ale klučík moc neuměl anglicky tak zítra uvidíme...

0 Citovat

My jsme leteli s WIzzem do Catanie na podzim a 6mes ditetem, sice nebylo v krosne, ale v nositku + kocarek a zadny problem, nic jsme za to neplatili, dokonce jsme meli narok na prednostni nastup. Jediny co, tak nas nenechali sedet spolu s pritelkyni, to je za priplatek. Do kocarku jsme dokonce dostali i nejake dalsi veci, jako pleny, obleceni atd. :-)

0
11 reakcí