Hezký den, prosím mám rychlý doraz. Letíme dnes do Dar-el-Salam, ale Turkish mají zrušené lety z PRG z důvodu, že tam asi padal sníh. Vystavili nám let s Emirates, přiletíme 0.40 a pokračujeme dál až v 10.30 hodin. Dá se v této situaci nějak řešit přespání v Dubaji jinak než jen za vlastní finance ?  .

DXB Dubai

Založil(a) ve fóru Letiště

Hezký den,
prosím mám rychlý doraz.
Letíme dnes do Dar-el-Salam, ale Turkish mají zrušené lety z PRG z důvodu, že tam asi padal sníh.

Vystavili nám let s Emirates, přiletíme 0.40 a pokračujeme dál až v 10.30 hodin.
Dá se v této situaci nějak řešit přespání v Dubaji jinak než jen za vlastní finance ? smiley Díky za radu.

0

smiley Dá, za cizí...

0 Citovat

Když čekáte déle jak 8 hodin měl by se dostat hotel zdarma


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Díky za odpověď, kde to pak vyřizovat? Ta tranzitní přepážce po příletu?

0 Citovat

Dostaneš se na jejich stránkách na správu rezervace? Pokud tam uvidíš svoje lety a stop over je nad 8 hodin v economy, ve správě rezervaci by jsi měl mít aktivní Dubai Connect... Ale záleží na x dalších věcech, třeba na bookovací třídě, jak a kde to bylo koupeno. Zkus případně agenta nebo pražskou kancelář.
Takže pozor, není to automaticky smiley

0 Citovat

Ne, musíš zavolat na Emiráty a vydupat si to, neradi to dávají a nenabízejí to moc veřejně


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Teď mi tady na přepážce na letišti, kterou u Emirates otevřeli řekli, že na to nárok není.
Musí se to prý rezervováno min 24 hod. předem a pokud jde o let přesměrovaný od Turkish tak prý také ne.

Něco vyzkoušet ještě u těch Turků asi smysl nemá žádný?

Odlet byl v 10.05, čekáme tu až do 15.30 tak nám dali na osobu poukázku na 250,-Kč na jídlo. To bylo automaticky bez řečí.

0 Citovat

Teď nevím konkrétně který terminál, ale je pokrytý koberci smiley tam se v koutu vyspíte do růžova.. Jinak na transitu si minimálně vyzvedněte voucher na jídlo.

0 Citovat

Terminal C:-) U gate 37 je koberec nejlepší smiley

0 Citovat

Já bych se jako nový zákazník Emirates hádal...a vydupal si to smiley

0 Citovat

Narok normalne neni - kdyz si koupite obyc letenku v ekonomicke treba za 15000 tak je v ni akorat poukazka na obcerstveni pri prestupu nad 4 hodiny -a za 5600 zmena terminu letu - aby jste meli narok na ubytovani tak na stejny let ta letenka v ekonomicke stoji kolem 31000

0 Citovat

V sobotu letím do Dubaje a přiletím na terminál 2. Dotaz, dá se projít (projet) z terminálu 2 do terminálu 1 a v pondělí pak opačně? Budu totiž přespávat v hotelu u terminálu 1 a nechce se mi používat zbytečně taxi.
Děkuji

0 Citovat

Tak nám tu řekli na přepážce Emirates to samé co v Praze.
Musí to být objednané/zařízené min 24hodin předem. Lidí je tu hafo, tak to tu budeme muset ještě devět hodin přežít bez hotelu.
Díky za vaše odpovědi a reakce.

0 Citovat

smiley Asi jsi tam nikdy nebyl, co? Zbytečně taxi v Dubaji:-) Projít to nejde, nebo pokud by nějak šlo, tak to odhaduji 10 km. Jezdí tam mezi terminály busy, ale někdo mně říkal, že tě vezmou zdarma jen když máš letenku s přestupem mezi terminály. Zřejmě nepotřebuješ terminál 1, ale nějaký z hotelů okolo Airport Rd. Tyto hotely mají bezplatný shuttle, zkus se popídit po tom. 2x jsem tam spal tuším v Holiday Inn a jel k němu z i na letiště. Pokud opravdu budeš spát někde tam, řešení by bylo i metro, ale jsou to dvě různé trasy. Asi bych nad tágem vůbec nepřemýšlel. Ale možná tu je někdo povolanější.

0 Citovat

Na terminal 2 zadne metro nejezdi - tak bud taxi a nebo autobusem - autobusy z t2 jezdi bud cislo 31 a nebo c26 - jezdi na autobusak ghubaiba a druhy k metru karama - bohuzel jezdi jen od rana 6 hodin do necele pulnoci . Na autobus potrebujes kartu kterou na t2 nekoupis. Pokud mas kartu a pojedes pres den tak vystoupis par stanic od letiste a tam uz jezdi autobus c1- ten jezdi 24 hodin denne po 10 az 20 minutach - ten jezdi na t1 a pak na t3 - dalsi moznost je taxi - ty maj na letisti nastupni sazby 25 dh + kilometry takze by ti to vyslo draz. Reseni je vyjit pred letiste projit kolem stanoviste taxi a pres parkoviste k silnici co vede od letiste - proste z vychodu jit rovne asi 200m - silnice vede takovym velkym obloukem kolem- tam mavnes na nejake projizdejici taxi a reknes mu ze mu das bez mereni 10 dh - pokud nemas dirhami tak mu dej 3 dolary - kazdy druhy te bez problemu te preveze na jiny terminal - zpet zase stejne - hlavne nesmis chodit na jejich stanoviste - tam te na cerno nevemou - kdyz potrebuji nekdy taxi v dubaji tak takhle vsude jezdim bez mereni - hodne ridicu s tim problem nema a da se hodne usetrit - z letiste do centra deira se da za 15dh a treba do karami 20 dh .

0 Citovat

Je tu povolanější:-) No k metru by musel tak 1,5 km dojít, původně to chtěl projít celé. Ale popsal jsi to super, klobouk dolů.

0 Citovat

Dík za vyčerpávající odpověď, jedu totiž na 15 denní RTW (Dubaj, Colombo, Kuala Lumpur, Sydney, Honolulu, Los Angeles, Kodaň, Praha) a nechci si přidělávat problém hned na první zastávce cesty a to i z důvodu, že jsem bohužel chodil do školy v době, kdy nás učili pouze spřátelenou ruštinou, takže anglicky bohužel neumím. Přesto rád cestuji...

0 Citovat

Je tak to jsi jak ja - ja take rad cestuji a anglicky taky neumim - bohuzel ani rusky - takze je to vzdycky zabava se domlouvat - ale zase me to strasne bavi a ( domluvim se ) tak nejak s kazdym - takze treba i s arabem indem nebo cinanem ktery neumi taky anglicky - proste mam svou znakovou rec kombinovanou s par znamych slov - to je vdycky legrace na obou stranach smiley

0 Citovat

Ahoj,

budu mít v Dubaji celý den čas a rád bych vyrazil do města. Jedu jen s příručákem. Nevíte , zda je ne terminálu 2 nějaká úschovna zavazadel?

0 Citovat

Short-term storage

We’d be happy to look after your bags. Terminals 1 and 3 both offer this service, and it’s open 24/7. Sorry, but it’s not available at Terminal 2.

The cost is either AED20 or AED25 for every 12 hours (or part of), depending on how big your bag is. .

videl som to tam na 1/3 ale nevyuzil som

0 Citovat

Ahoj,

letíme za týden do dubaje a budeme přejíždět do Abu Dhabí. Je lepší si půjčit auto nebo jezdit Taxíkem???

Díky

0 Citovat

Co to znamená přejíždět? Nebude lepší se ubytovat přímo tam? Pokud je to jednorázový přesun, tak jezdí neustále autobusy z Deiry.

0 Citovat

No my budeme ubytovaní v Abu Dhabi, ale přílet máme v Dubaji . +nějaké výlety.

Busem nechci, jedeme s prknem (wakeboard) a kvůli pohodlí bych radši volila autobus nebo auto.

0 Citovat

No keď sme mu len my boli vo februári, tak požičanie auta (spark) na deň vyšlo rovnako ako 2 spiatočne cesty busom do Abu Dhabi.

0 Citovat

Busem nechceš, ale autobusem ano :-).

Auto na rozlehlou Dubai je pohodlnější. Každopádně se připrav, že všude se platí parkovné. Hlavní je ať má hotel bezplatné parkování přes noc. V noci je sice všude parkování zdarma, ale najít místo je kvůli toho dost problém.

0