Ahoj, chtěl jsem se zeptat, poletím s přítelkyní Brno>Londýn s Wizzairem a když provedu koupení online https://wizzair.com/cs-CZ/FlightSearch letenek tam i zpět pro dvě osoby, tak je cena o dvě stovky dražší jako , když udělám kup po jedné osobě. Prostě pokud to hodím na jednu osobu, tak je cena tam i zpět 799 a pokud na dvě osoby, tak je cena tam 799 a zpět 999  .

Brno>Londýn

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, poletím s přítelkyní Brno>Londýn s Wizzairem a když provedu koupení online https://wizzair.com/cs-CZ/FlightSearch letenek tam i zpět pro dvě osoby, tak je cena o dvě stovky dražší jako , když udělám kup po jedné osobě. Prostě pokud to hodím na jednu osobu, tak je cena tam i zpět 799 a pokud na dvě osoby, tak je cena tam 799 a zpět 999 smiley Je to jedno, když koupím sobě i přítelkyni letenku zvlášť ? Stejně tak jak tak si musíme místa chytit při vstupu do letadla, takže by to mělo být jedno jestli zadám pro dvě osoby a nebo koupím každému zvlášť a zaplatím.
Je tak , nebo je v tom nějaký háček?

0

Otazka je, zda ti to system po koupi prvni letenky nezvysi tak, ze se ti to v konecnym dusledku nevyplati..ale to by u 2 letenek nemelo nejspis hrozit. Nicmene co se tyce sedadel, tak ty nebudete mit spolu, system ti urci sedadlo soucasne s rezervaci, takze 2 rezervace -> 2 odlisna mista. Take pokud jsi clenem wizz clubu, tak pritelkyne bude mit slevu na letenku pouze pokud to koupis v ramci 1 nakupu (pri 2 lidech a tedy 4 jednosmernych letenkach) se clenstvi vyplati - usetris plus minus 2 stovky.

0 Citovat

1) a je letenek dost? tžeba za těch 799 Kč už je poslední kus a další za 999 Kč. At se v tom kvůli 200 Kč nezamotáš úplně. S cenama v Londýně jsou totiž dvě stovky jako plivanec v moři smiley
2) za 80 Kč/let si lze navolit sedět vedle sebe

0 Citovat

Presne, riesit 8 euro v londyne... To ledva cena airport busu smiley

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Tak, to asi nebudu řešit a udělám objednavku pro dva ať sedime vedle sebe.
Právě, že jsem někde četl, že Wizzair nemá sedadla nijak číslované, takže platí sedáte si tam, kde je zrovna volno, nebo to tak bylo kdysi?

0 Citovat

U Wizz se urcite vyplati koupit 4 letenky najednou a zaroven koupit pro jednoho clenstvi , u Ryanairu je to je jedno , ale kdyz koupis samostatne a neprikoupis si sedadlo system pak prideli kazde jinde , pokud zakoupis najednou ,tak i kdyz neprikoupis sedadlo ,tak to pak sysetem hodi vedle sebe , max pres ulicku ,obcas se muze vyplatit kupovat jednotlive, kdyz za lepsi cenu je uz jen jedno misto , cena dalsiho je vyssi , ale je urcity predpoklad, ze budou znovu pak pozdeji lepsi ceny , ovsem u tech letenek v rozpeti 500-1000 kc bych to moc neresil ,,v tomto konkretnim pripade kdy jde o rozdil 200 Kc to uz nema smysl vubec, na neco cekat nebo nejak kombinovat
Me posledne Wizz dobehl tim ze jsem koupil jednu letenku jako clenskou a domnival jsem se ze kdyz pripdadne druhou koupim pozdeji ze se na ni bude sleva vztahovat kdyz clen leti taky ,,,a ono to pravda neni musis koupit na jednu rezervaci ..takze kdyz by jsi sobe koupil letenku a clenstvi a na druhou rezervaci delal letenky pritelkyni tak uz nedostanes slevu i kdyz je splnena podminka ze clen leti taky...trochu postavene na hlavu ...ale bohuzel jak jsem se presvedcil v podminkach to maji,..
Ale u Wizz mi spis vadi jejich zpoplatneni i prirucniho zavazadla ..Ryanair naopak zavedl zdarma zavazadla dve a rozhodne na tom vydelal... jsem moc zvedavy jake budou ceny na podzim ,az Ryanair zacne litat Bergamo i Rim z Prahy jako ho lita Wizzair

0 Citovat

Wizz přiděluje sedadla hned při rezervaci mám ten dojem hraničící skoro s jistotou smiley

0 Citovat

No Wizz prave zavedl od urcite doby placeni toho vetsiho kabinoveho zavazadla ,, je to klasicky rozmer co letecke spolecnosti akceptuji zdarma , wizz akceptuje zdarma jen to malicke ..ano vaha je 10 kg , ale zase, Ryanair zavedl zdarma dve kabinova zavazadla ,,, logicky by vaha obou nemela prekrocit 10 kg ale nikde to vyslovene uvedeno neni,,, jak uz pisu vyse, Wizzairem litam 1x rocne Ryanairem i 30 x ,, takze ve Wizzair se tolik neorientuju , ani nemam vysledovane jejich chovani,,,ale domnivam se ze pokud splnis oba rozmery tak vahu nebudou resit...ale samozrejme jistota neni nikdy

0 Citovat

Kdybys cetl poradne, co se zde pise, tak hned v mem prvnim prispevku zjistis, ze usetris asi 2 stovky s wizz clubem, kdyz poletis ve dvou zpatecni cestu - tzn. 4 letenky. Cena wizz clubu je 870 tusim a sleva na kazdou letenku 270, tak si to spocitej..

0 Citovat

Ano pokud poletis Wizzairem jen jednou za rok, tak staci aby mel clenstvi jen jeden .. jinak jeste k zavazadlum ..od doby co zavedli placeni za ten bezny rozmer, tak pokud s nimi letim nebo letime tak si jedno koupim a k tomu si vezmu ten maly rozmer zdarma ..u Ryanairu mam oboje zdarma a vetsinou nakonec mam dohromady i co mam po kapsach v bunde . tech 15 kg co bych jinak platil dolu do letadla .,..a za celych x let co s nimi litame ( ve 2 ) jseme platili za nadvahu jen jednou,,,a to jeste v dobe kdy se na to zamerovali ... poplatky za zavazdala jsou proste vysoke a kdyz mam letenku za 5 , 10, 20 , euro tak nevidim duvod proc platit dalsich 15-25 za zavazadlo ... myslim ,ze Ryanair to ted vyresil s temi dvema zdarma velice dobre a na kratsich letech je videt jak malo lidi dava zavadlo dolu...a i na beznou tydenni dovcu u more staci tech 10 kg + treba ten maly a kapsy ) a notas stejne vezmu do ruky.. i kdyz kdysi mi nakazali i ledvinku u pasu strcit do jednoho zavazadla ,,,asi jak se kdo vyspi a jak kdo ma chut prudit,,,Wizzair na to mozna casem prijde ze si tim placenim skodi,.,.,

0 Citovat

nejak te nechapu-usetrenych 180kc nema cenu? Tak to kup s wizzclubem a mne tech 180 kdyztak dej, hodi se mi smiley

0 Citovat

Ale jo, je to lepší než jsem psal. Nacvakal jsem si letenky tam- zpět s 4x palubním zavazadlem a cena bez registrace je 4308,- a pokud provedu nákup s registraci, tak se mi hned přiúčtuje těch WIZZ Discount Club:899,00 Kč, ale celková cena je hned 3597,- takže proč ne.... jen proto , že se zaregistriji smiley
Předpokládám, že je jedno na koho registrace bude?

0 Citovat

Je to jedno, ale aby ses dostal na klubovou slevu, tak vždycky musí letět ten, na koho je registrace provedena.

0 Citovat

Tak když to konečně udělám a chci zaplatit, tak mi to řekne tohle

CHYBA

[1018:ClassNotAvailable] Litujeme, poslední sedadlo za tuto cenu bylo právě prodáno. Restartujte svoji rezervaci a vyberte si jiné datum nebo přijměte další vyšší tarifní cenu za tento let.

[1018:ClassNotAvailable] Litujeme, poslední sedadlo za tuto cenu bylo právě prodáno. Restartujte svoji rezervaci a vyberte si jiné datum nebo přijměte další vyšší tarifní cenu za tento let.

Přitom jsem si určil volné sedadla tam u okna za 70,- a vedle 25 a zpět u okna za 80,- a vedle 25,-
Takže musím znova a to hned vidím že cena zpět je místo 799 -999
Tak to si dělaj srandu né! Tak proč to nebylo obsazeno hned, když jsem to zadával smiley
Přitom když to dělám znova tak jsou ty sedadla uvedená jako volná ale už je to o 200 dražší, tak nevím co si o to myslet smiley

0 Citovat

Tak dlouho si váhal, až si neušetřil nic. Prostě za cenu 799Kč zbývalo už jen jedno místo. Teď bude dejme tomu třeba 5-10 míst za 999Kč a pak to půjde zase nahoru.

0 Citovat

zarobene smiley

0 Citovat

Chápu, že jsi velký fanoušek Ryanairu, ale rozhodně bych neřekl, že mají minimální zpoždění, spíš naopak, že zpoždění je u nich docela často, ve srovnání s wizz, kde jsem ho ještě nezažil. Neříkám, že jsou to nějaký hrozný hodiny a hodiny, ale z mých posledních 9 letů s Ryanairem za poslední necelý 3 měsíce byly minimálně 4, co si pamatuju zpožděný a jednou mi to program celkem zásadně nabouralo.

0 Citovat

Jasně chápu, že levnější letemky jdou rxchleji na prodej, ale ta má nákupní akce zase trvala jenom tu nutnou dobu kterou potřebuji pro nákup letenek a rezervace sedadel.Systém mi přidělil dvě sedadla a já si je jen za prachy přerezervoval k oknu.
A hlavně nechápu jejich systém, když mě to vykoplo při závěrečné zadání sms pinu pro schválení transakce s hláškou ve smyslu, že sedadla asi někdo už obsadil, když byla volná bez křížku a hlavně jsou volná stále i teď. Tak buď to mají , tak pomálé a a sedadla A20a B20 se zakřížkují až zítra, což je podle mě blbost a nebo jim to nějak nefunguje. I podle toho jejich grafického rezervování sedadel je v letadle zatím jen 41 sedadel obsazených.
Nic, další pokus provedu zítra a uvidím jestli se cena ještě nevrátí, prtože včera to bylo to samé, večer tam bylo 999 a dnes dopoledne opět 799.

0 Citovat

Ak sa nad tym pozastavite, tak to su prijemne problemy riesit letenky do Londyna ci uz za 800 alebo 1000 czk... Kde su tie casy ked mi 3000 czk prisla super cena a to som mal brigadnicky príjem 40 sk na hodinu. Nejaki sme rozmaznani smiley vcera sa mi uz Cebu DXB-MNL-DXB za 50 euro zdalo vela, ved minulý rok tp bolo 25 euro:D

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Jj, s tou IP bych tomu věřil, podle mě to funguje tak, že sice nastal problém a transakci jsem z neznámých důvodů z jejich strany nemohl dokončit , ale systém zaznamenal zájem o letenku a hned pohnul s cenou a nebo to dělaj snad schválně. Jinak nechápu proč mi to hodilo chybu viz výše a přitom jsou doteď sedadla mnou zvolená volné....no uvidím zítra. Pak podám report smiley

0 Citovat

Tak systém ty sedadla nepřidělil někomu jinému, ale přidělil jiné. Sedadla, které chceš ty, tak nechce třeba nikdo jiný.... Cena letenky s konkrétním sedadlem vůbec nesouvisí. To je jen příplatek navíc, když si je chceš zvolit.

0 Citovat

březen 20.4 zpět 27.4

0 Citovat

Pardon... Duben datum sedi

0 Citovat

Takže, jak jsem předpokládal, cana dnes opět zpět klesla na včerejších tam 599,- a zpět 799,- a dnes se to konečně povedlo, s registrací jsem to kopil za 329,- < > 529,- smiley
A ještě sleva na zavazadla z 4x 378,- na 4x 243,- celkem jsem se teda dostal na 3787,- i s přerezervováním sedadel k oknu.
Po mé transakci cena hned skočila jako včera na 999.
No, tak asi odletím. smiley
Ještě mě čeká ten Check-in, ale na ten mám ještě čas, ten provedu někde v té mé registraci?
mám tam:
Brno: Check-in na webu
Velké kabinové zavazadlo
Londýn Luton: Check-in na webu
Velké kabinové zavazadlo
tak asi te check-in není zatím?

0 Citovat

nech sa paci smiley
https://www.youtube.com/watch?v=UZ5gzTb6Bt8

a navod dokonca aj v cestine tu, ten internet a google je super vec smiley
https://wizzair.com/cs-CZ/useful_inform ... ne_checkin

0