Ahoj, Kupoval jsem před měsícem zdejší megahit letenky z Amsterdamu na Bali na květen, 2.5. - 18.5. Následně jsem koupil EasyJet tak abych byl v AMS den předem a na cestě zpátky měl 1h40min na přestup v AMS. Dneska jsem narazil na problém – na Expedii mi to ukazuje u zpátečního letu jen cestu Denpasar – Taipei a zvýrazněnou hlášku „There has been a change to your flight. We will email or call you to confirm any changes.“. Na China Airlines v booking inquiry vidím čas odletu z Taipei až o den později než tam původně bylo, takže zřejmě můj let Taipei-AMS zrušili a dali mě do letu až na další den a mám trčet opět den v Taipei. Co teď s tím? Už mám koupenou letenku na EasyJet na 18.5. ale do AMS teď mám přiletět až 19.5. Dá se s Easyjetem nějak rozumně domluvit přeložení letu o den později? Mám nárok na ubytování v Taipei na náklady China Airlines? Nebo se s nima zkusit domluvit ať mi radši celý let posunout o den dříve a nechat si den v Amsterdamu? Zvláštní je že z China Airlines se ani neozvali a u letu není ani napsáno Changed... Itinerary zpátečního letu na Expedii HK: Booking inquiry na China Airlines:  .

Změna letu s China Airlines a Expedii

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

9 reakcí

Ahoj,
Kupoval jsem před měsícem zdejší megahit letenky z Amsterdamu na Bali na květen, 2.5. - 18.5. Následně jsem koupil EasyJet tak abych byl v AMS den předem a na cestě zpátky měl 1h40min na přestup v AMS.
Dneska jsem narazil na problém – na Expedii mi to ukazuje u zpátečního letu jen cestu Denpasar – Taipei a zvýrazněnou hlášku „There has been a change to your flight. We will email or call you to confirm any changes.“.
Na China Airlines v booking inquiry vidím čas odletu z Taipei až o den později než tam původně bylo, takže zřejmě můj let Taipei-AMS zrušili a dali mě do letu až na další den a mám trčet opět den v Taipei. Co teď s tím? Už mám koupenou letenku na EasyJet na 18.5. ale do AMS teď mám přiletět až 19.5. Dá se s Easyjetem nějak rozumně domluvit přeložení letu o den později? Mám nárok na ubytování v Taipei na náklady China Airlines? Nebo se s nima zkusit domluvit ať mi radši celý let posunout o den dříve a nechat si den v Amsterdamu?
Zvláštní je že z China Airlines se ani neozvali a u letu není ani napsáno Changed...

Itinerary zpátečního letu na Expedii HK:

Booking inquiry na China Airlines:

0

Hmm, u EasyJetu to vypadá zle - změna letu je možná, ale platí se rozdíl v ceně, plus 550 Kč když je to více než 60 dní předem, nebo 1700 Kč když je to 60 a méně. Kdybych ho změnil včera, stihl bych to asi ještě za těch 550,- ale teď už je to pod 60 dnů a ukazuje to 1700,- + cca 300 rozdíl, to už vyjde prakticky jako koupit za dva tisíce novou letenku smiley

0 Citovat

Na ktere Expedii si to kupoval ?

0 Citovat

Kupoval jsem to na hong kongské - expedia.com.hk

0 Citovat

Napiš primo na expedii, že potřebuješ být ten den v AMS a třeba tě přehodí na jinou aerolinku, a když ne chtěj o den dřív.

0 Citovat

Zkusil jsem tedy napsat do expedie, ale moc v úspěch nedoufám...
Na žádné odškodnění nárok asi taky nemám, podle toho co jsem četl na netu je to jen když zpoždění není oznámené do dvou týdnů předem. Na ubytování v Taipei asi taky ne, co?

0 Citovat

Tak z Expedie zatím neodepsali, ale China Airlines napsala že zrušili všechny pondělní a středeční lety od dubna do června, a pro případné přebookování letu mám kontaktovat expedii. A taky že žádné kompenzace letu ani hotelu neposkytnou.

Takže mám zřejmě možnost uhnat expedii ať mi to změní na o den dřívější let, ale pak budu v Amsterdamu o den dříve a budu se tam muset někde ubytovat nebo si koupit nový dřívější easyjet (finančně to vyjde asi podobně). A nebo to nechat tak, strávit druhý den (už tam mám 20 hodin na cestě tam) v Taipei a koupit si nový easyjet o den později... Takže dalším nákladům kolem 2000 Kč se tak jako tak nevyhnu (noc v Amstru + cesta na letiště a zpět 1500-2000 Kč, dřívější/pozdější let Easyjetu kolem 2000,-, noc v Taipei a pozdější easyjet cca 3000 Kč). Případně si nechat posunout odlet z Bali o den později a ten extra den trávit na Bali místo v Taipei (nevím co z těch dvou by bylo lepší).

Napadá někoho nějaká další možnost? Je reálné abych po expedii chtěl ať mi zdarma zajistí jinou aerolinku, která mě z Bali dopraví na už zakoupený let s Easyjetem tak abych v Amstru nemusel nocovat?

0 Citovat

Ahoj, jak jsi teda dopadl? Mám zamluvený stejný let na Bali a taky mi to přehodili o den dřív. Je to až na konci září. Popřípadě můžeš napsat, jak se ti tam líbilo, jaká byla cesta a tak. Díky smiley

0 Citovat

Ahoj,
uz jste nekdo leteli s China Airlines pres Taipei a pri delsim prestupu zkouseli salonek nebo cestu do mesta?
Mam prestup 7 hod, organizovany vylet nestiham, priletim 15:15, takze idealni by byl salonek smiley diky za tipy

0 Citovat

Krátkou prohlídku města by jsi stihl. Z letiště na Main Station to je zhruba hodina autobusem, když teda budeš mít štěstí a nechytneš kolony. Na Main Station sedneš na metro a po Tamsui-Xinyi (Red line) dojedeš třeba k 101 a CKS Memorial hall a pak třeba nějakej night market. Potom zase sedneš na bus (tenokrát ale z bus station - budova vedle Main Station) a za hodinu jsi na letišti.

0
9 reakcí