ahoj, v červenci letím do OPO a přestupuju v Bruselu na hlavním letišti a mám na přestup 40 minut. Jak je toto letiště velké? Neletím s lowcost, nýbrž s Brussels Airlines a mám to vše jako jednu letenku.. Kdybych to čistě náhdou nstihla (jsem klikař Díky! .

Brusel Zaventem (BRU)

Založil(a) ve fóru Letiště

6 reakcí

ahoj,
v červenci letím do OPO a přestupuju v Bruselu na hlavním letišti a mám na přestup 40 minut. Jak je toto letiště velké? Neletím s lowcost, nýbrž s Brussels Airlines a mám to vše jako jednu letenku.. Kdybych to čistě náhdou nstihla (jsem klikař smiley ), budu mít nárok na novou, žejo? smiley Díky!

0

Mělo by to tak proběhnout, ale nebyl bych si jistý tím jednoznačným nárokem, spíš dobru vůlí neboť pro letiště Brusel platí:
Min. Connection Times Intl-Intl: 30mins, Dom-Intl: 45mins

0 Citovat

Ahoj ahoj,

tak jsem si to fakt zkusila smiley Díky tomu, že je letiště Zaventem v režimu rozsáhlých rekonstrukcí, měli jsme zpoždění již na letu OPO-BRU a tím pádem mi spoj BRU-PRG uletěl. Už v Portu mě na přepážce Lufthansa (A Star Alliance) informovali, že svůj další let nestihmu a že mi pak v Bruselu vystaví nový boarding pass z BRU do PRG... Čekala jsem v BRU celkem asi 4 hodiny (prý bez nároků na kompenzaci v podobě voucherů na jídlo, nebyla jsem si istá, zda mám nárok, tak jsem se jich ani nijak zvlášť nedožadovala a dostali jsme aspoň vodu, kafe a sůšu) a zpáteční let jsem absolvovala s ČSA. Musím říct, že i přes nas*anost spousty lidí, kteří přestupovali v BRU dál a díky zpoždění nestihni lety, tak se Brussels airlines snažili všechno zachránit. Profesionální přístup a milý personál a hezké letiště Zaventem.

Plusem letiště je přehlednost a velikost menší než Pha,řekla bych. Mínusem budiž to, že se na něm nedá ani pořádně sednou do kavárny, je tam teď (rekonstrukce) asi tak 5 obchodů, které jsou otevřené. Jako největší minus je určitě možnost free wifi pouze na hodinu, takže pak se tam nedá opravdu nic dělat...

0 Citovat

Ahoj,

mam let s 5h dlouhym prestupem v Bruselu a jelikoz nejsem uplne zkuseny cestovatel, tak bych se rad zeptal na par veci:

1) Muzu behem prestupu opustit letiste? Pokud ano, jak to probiha? Let mam v ramci Evropske unie (cil je Gran Canaria)

2) Jak se nejlepe a nejrychleji dostat z/zpatky na letiste?

3) Nejake zajimave tipy, co behem teto kratke zastavky navstivit?

Diky moc za pripadnou pomoc!

0 Citovat

Ahoj,

1) Bez problému. Předpokládám, že lety jsou na jedné letence, v Praze tedy dostaneš palubní vstupenky na oba lety, pokud poletíš se zavazadly, ta budou automaticky přeložena. Takže v Bruselu prostě odejdeš z letiště a včas (ideálně alespoň hodinu a půl před odletem) se zase vrátíš.

2) Info o dopravě z/na letiště tu: https://www.cestujlevne.com/leti...na-letiste

3) 5 hodin opravdu není moc, to je akorát tak na proběhnutí Grande-Place a návštěvu čurajícího panáčka. Počítáme-li, že budeš hodinu a půl na letišti před odletem, cesta tam i zpět zabere 40 minut + nějaké čekání a než se dostaneš z letadla, to dá další celkem půl hodinku, takže čistého času zbyde na návštěvu nějaké 2 až 2,5 hodiny.

0 Citovat

Ešte pro tip, vo verejnej časti letiska je supermarket, dobré miesto na doplnenie zásob

0 Citovat

Diky moc!

0
6 reakcí