U konkurence (F4F) je teď akce z Atén do USA za 150-200€, což je dost slušná cena. Je tam třeba trasa ATH-JFK-MIA-MSQ. Z NY by se dalo letět třeba do Kalifornie a pak přeletět do Miami. .

TK: ATH - USA - MSQ

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

22 reakcí

U konkurence (F4F) je teď akce z Atén do USA za 150-200€, což je dost slušná cena. Je tam třeba trasa ATH-JFK-MIA-MSQ. Z NY by se dalo letět třeba do Kalifornie a pak přeletět do Miami.

0

a este k tomu minimalne bieloruske tranzitne viza smiley

0 Citovat

to mi je jasne, ale co povies na checkine na Miami? Ze teda vystupujem v Turecku, lebo do finalnej destinacie nemam viza?

0 Citovat

...a tím pádem prokecneš tvůj "masterplan" a zaděláš si na problém s aerolinkou, která může (a nemusí) chtít doplatit standardní tarif do IST.

0 Citovat

Checkin by byl spíš v Miami, ale i tak netřeba řešit - v případě cesty s příručním zavazadlem. S velkým kufrem by to bylo komplikovanejší, ale ne neřešitelné.

0 Citovat

sorry, opravil som na Miami. Nejde o to, ci vystupit v IST, ale ci ta vobec pustia na palubu, kedze nebudes mat viza do finalnej destinacie a to Minsk. Ako tranzitne bieloruske su za 20 euro, ale aby sa nejaky uboziak neulakomil na lacny tarif s masterplanom vystpupit v Turecku, ale zial, nenastupi ani na cestu spat.

0 Citovat

"Vízum je možno získat i po příletu na letišti v Minsku. V tom případě je ale nutné alespoň tři pracovní dny předem doručit na letiště v Minsku podpůrné doklady pro získání víza (pozvání běloruské strany)."
Nějak nechápu, proč by amíci měli řešit běloruské vízum, když první let je USA-Turecko a přestup je v IST. V případě přímého letu bych to chápal, ale s přestupem mi to nějak nesedí.

0 Citovat

Řešit to bude zaměstnanec aerolinky.

0 Citovat

Podmínkou pro zahájení cesty je platné vízum do cílové destinace, případně transitních zemí. Ty nesplňuješ podmínku, protože nemáš vízum do Běloruska a tím pádem ti bude odepřen nástup na palubu. Nikoho nezajímá, že chceš vystoupit v IST, pokud chceš, oni ti rádi změní itinerář cesty - samozřejmě doplatíš několik set dolarů.

0 Citovat

Mně se jen líbí, jak tu chce občas někdo učit orly létat smiley

0 Citovat

"WORST SERVICE EVER! I have been denied boarding to Istanbul bound flight at Miami international. Very rude checkin employee couldn't understand that I don't need visa to Turkey and just kept babbling about me not having Belarus visa. I also explained his supervisor that I WILL NOT CONTINUE to Minsk, but have separate flight to Vienna. Then that dummie asked me for 400 USD for rerouting my itinerary so it will end in Istanbul. BUT THAT FLIGHT GOES TO ISTANBUL AND I WOULD NOT CONTINUE TO F***** BELARUS. That supervisor named Ahmet even threatened me with calling airport security!!!! F***** UNBELIEVABLE! I didn't have any other chance than to pay "fare difference". TURKISH AIRLINES - 0 * from me and already filed a formal complaint with my lawyer."

Skytrax review 6/2016 by Anonymous / Czech Republic
'

0 Citovat

To asi nebude happy fly smiley

0 Citovat

smiley

0 Citovat

OK. A je dopředu vyžadováno vízum i do zemí, kde je možnost visa on arrival?

0 Citovat

Není, z logiky věci smiley

Konkrétní požadavky, které je nutné plnit, vychází vždy z TIMATICu - http://www.iatatravelcentre.com/passpor ... ements.htm

0 Citovat

Díky za osvětu a za odkaz. Tady v tom případě to evidentně kazí nutnost dopředu vyřídit související dokumenty. Ať tak anebo tak, i s BLR vízem je to celkem slušná cena, i když jí kapku sráží ty přískoky.

0 Citovat

Bělorusko - VÍZUM TRANZITNÍ

Pro získání tranzitního víza (opravňuje k jednomu, dvěma nebo více tranzitním průjezdům přes území Republiky Bělarus na uvedenou dobu, nejvýše však na 1 rok a platí po dobu 2 dní ode dne vstupu cizího státního občana do Republiky Bělarus):

vízum země, do níž cizinec cestuje přes území Běloruské republiky (kopie víza se přikládá k pasu a žádosti o vízum);
není-li vízum pro průjezd do třetí země vyžadováno, jiné doklady prokazující nutnost získání tranzitního víza, včetně jízdenek (letenek) pro železniční, leteckou, silniční přepravu nebo potvrzení o jejich rezervaci.

UPOZORNĚNÍ: při cestování cizích státních občanů do třetího státu tranzitem přes území Běloruské republiky leteckou dopravou s přestupem na Národním letišti “Minsk“ není požadováno tranzitní vízum při dodržení následujících podmínek:

Cizinec má v platném pase povolení pro vstup do země určení (vízum);
Cizinec má letenky s uvedeným datem odletu z přestupního letiště;
Doba pobytu cizince na území Běloruské republiky nebude přesahovat 24 hodin;
Cizinec se při čekání na přestup může nacházet výhradně v tranzitní zóně Národního letiště “Minsk“.

0 Citovat

tak jedine mat teda dalsiu letenku z odletom z Minsku do 24 hodin po prilete z IST a bez moznosti opustenia tranzitu. Co v pripade ak ma clovek nejaku bagaz, to moze byt zaujimave smiley To uz radsej obetovat 20 euro za traniztne viza, ktore nikdy nevyuzijem smiley ako pozeram anjlacnejsia moznost ako odletiet one-way z MSQ je asi Vilnius s Belaviouza cca 50 USD.

0 Citovat

Ideální variantou by bylo vzít běloruské vízum, projít se po Minsku a pak sednout na přímý vlak do Česka smiley Pro nás Ostraváky ideální. smiley

Mě u téhle double open-jaw letenky ale odradila cena přeletů v USA. Zajímala mě varianta NYC-SFO a tam ta cena byla vyšší než cena za tu zámořskou letenku smiley

0 Citovat

Ovšem cena vlakové jízdenky z Minsku do Ostravy také žádná láce...

0 Citovat

V Bielorusku bolo super, za pár dní navyše to tam fakt stojí smiley

Inak čo sa spojenia týka, tak asi najlepšie Ecolines/Lux Express do Rigy/Kaunasu a odtiaľ lowcostom (pre Bratislavčanov super naväzujúce Riga-Berlín-Bratislava, väčšinou aj za super ceny) smiley

0 Citovat

To je fakt,měli by je zase zdražit,ať s tím pak nemá někdo problém smiley

0 Citovat

eremi smiley smiley smiley

0
22 reakcí