Ahoj, hledám nejlepší způsob dopravy v poměru cena/pohodlnost z Prahy a okolí na Ko Samui na zhruba 14 dní v období od 30.6. nejdýl do 31.7. Zatím jsem našel letenky z Mnichova do Bangkoku za 13600 s Etihadem. Zajímá mě, jestli je lepší využít dopravu na Samui rovnou z Bangkoku nebo přeletět do Suvar Thani a dopravit se trajektem. Budu rád za jakkoukoliv radu, díky moc. .

Praha - Ko Samui

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Ahoj, hledám nejlepší způsob dopravy v poměru cena/pohodlnost z Prahy a okolí na Ko Samui na zhruba 14 dní v období od 30.6. nejdýl do 31.7. Zatím jsem našel letenky z Mnichova do Bangkoku za 13600 s Etihadem. Zajímá mě, jestli je lepší využít dopravu na Samui rovnou z Bangkoku nebo přeletět do Suvar Thani a dopravit se trajektem. Budu rád za jakkoukoliv radu, díky moc.

0

Ahoj. Hledej určitě letenky do Bangkoku a následně dopravu na místě, vyjde to pravděpodobně levněji než letenky z Evropy přímo na Koh Samui. A na místě to asi záleží na té míře pohodlí a ceně. Vzhledem k cenám letenek na místě (Nok Air, Air Asia, Bangkok Airways) nevidím moc důvod létat do Surat Thani a pak jet po zemi, leda by to bylo ve výhodné kombinaci "Fly'n'Ferry" (nabízí Nok Air i Air asia v určitém režimu na spoustu ostrovů), kdy se o tebe postarají, tzn. máš v ceně letenky i transfer do přístavu a lodní lístek s garancí návaznosti... zkus tohle prozkoumat. Někdo se zkušenostmi ti jistě poradí, my takhle letěli Bangkok-Phkuet-Phi Phi a v pohodě....

0 Citovat

Super, díky za tu radu o fly'n'ferry. smiley Já hledal už předtím na AirAsia, ale zadával jsem "ko samui" a oni tam mají Samui označené jen jako "Samui", tak mi to nic nenašlo. Ale teď jsem si tam našel zpáteční spoj pro dva lidi za cca 5500 THB, což je podle mě super. Teď už jen najít nějaký levnější let do Bangkoku než za 13K.

0 Citovat

V pohodě, není zač. 5500 THB pro dva je fajn cena za zpátečku. Na červenec by nějaká ta akcička být mohla, to není tak exponované období jako třeba vánoce smiley sleduj web a doufej. Aktuálně jsem na matrixu našel let Mnichov-Doha-Bangkok odlet 30.6 a návrat 17.7 za 12.291 Kč (na Kayak.com za 526$) s Qatar airways (5* aerolinka) a to včetně letu Airbusem A380, pěkné přestupy... není to až taková pecka, ale jde to

0 Citovat

Minulej rok jsem to udelal tak ze jsem letel s Emirates do Bangkoku na letiste BKK, kde jsem nasedl na shuttle bus, který jede na mensi starsi letiste DMK, cca 20 min pesky od letiste jsme si nasli ubytko na jednu noc pomoci AirBnB a na další den hned rano jsme leteli kolem 11 s AirAsia do Surat Thani a odtamtud busem do Donsak Pier a pak trajektem na Koh Samui.
Na koh samui jsme byli asi 4-5 nocí poté jsme pokracovali trajektem zpet na pevninu a odtamtud busem do Krabi. V krabi dalších 4 noci a pak z KVB do DMK zase s AirAsia smiley u letiste DMK jsme prespali a hned další den rano Bangkok a potom pomocí AirPort Express na letiste, kdy nam letadlo odletalo kolem 1 rano.

0 Citovat

vsak boli 4 noci na jednom miesta a 4 noci na druhom...tak myslim, ze fajn:)
Ja som do Argentiny a na Filipiny letel na 5 dni a tiez mi to moc nevadilo:)

0 Citovat

Podle mě tohle konkrétně není fajn. Místo transferu k mueangu a sleepu někde v dupě bych zůstal večer v BKK a hned ráno vyrazil a docestoval do cíle. To stejné na konci (pokud nebyl přelet vyloženě v noci)-

A hlavně mi příjde nesmysl kombinovat samui a Krabi. Když mám jen 8 dní tak projedu phangan a tao a nebo letím přímo na krabi/lantu/ao nang...

trajekt+bus při přesunu mi příjde prostě šdoda, TA KOMBINACE.

Říkám jen svůj názor, aby si podle toho lidé neskládali itinerář.

Dle mě rozumný je Surat thani >chumphon >ko tao > phangan > samui a pak thani a zpět. rychlost a logistika super a tři krásné ostrovY projety.

A nebo jen západní pobřeží.

0 Citovat

jasne, len tak to vyznelo, ze ako keby najlepsie bolo ist na 14 dni do Burgasu smiley

0
7 reakcí