Ahoj, blíží se nám odlet na Bali a řešíme check in. Jestli jej budeme řešit až na letišní nebo online už doma a mám k tomu jeden dotaz. Přečet jsem si http://cestujlevne.com/rady-tipy/odbaveni-na-letisti/ a tam se píše že na letišní máme najít našeho dopravce, ale jak to je když máme zpateční letenky Praha - CDG - PVG - DPS a let praha DPS a zpet je přes Air France a zbtek trasy je přes China eastern? To pak máme jit k jaké přepážce? Kupovali jsme zde přes vyhledávač. A ještě jedna mimo. Ty palubní vstupenky dostanem v praze jen na cestu smerem na Bali a zpáteční palubky až zase v DPS že? Moc díky .

Odbavení / Check-in

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Ahoj, blíží se nám odlet na Bali a řešíme check in. Jestli jej budeme řešit až na letišní nebo online už doma a mám k tomu jeden dotaz. Přečet jsem si http://cestujlevne.com/rady-tipy/odbaveni-na-letisti/ a tam se píše že na letišní máme najít našeho dopravce, ale jak to je když máme zpateční letenky Praha - CDG - PVG - DPS a let praha DPS a zpet je přes Air France a zbtek trasy je přes China eastern? To pak máme jit k jaké přepážce?
Kupovali jsme zde přes vyhledávač.

A ještě jedna mimo. Ty palubní vstupenky dostanem v praze jen na cestu smerem na Bali a zpáteční palubky až zase v DPS že?

Moc díky

0

Na letišti v odletové hale bude na tabulích v seznamu odletu uveden váš let, poznáte ho podle čísla letu. U letu bude zároveň uvedeno, které přepážky jej odbavují (příp. i z které gate to odlétá).
Boardingpassy jednoznačně dostanete pouze pro let tam, pro let zpátky se znovu odbavíte na Bali. Dokonce by se za určitých okolností mohlo stát, že ani neobdržíte boardingpassy ma celou cestu a budete někde muset k tranzitní přepážce (pokud je vše ale koupené na jedné letence tak je to docela nepravděpodobné).

Odbavení z domova by mělo smysl pouze v případě, že poletíte bez odbavovaných zavazadel (nemusíte se zbytečně na letišti zdržovat) příp. může mít smysl pokud si při něm budete moci s předstihem zvolit sedadla. I to ale není žádná jistota, že vám vybraná sedadla opravdu zůstanou. Já jsem se např. na let BUD-DOH-KUL odbavili doma, měl jsem v ruce vystavené boardingpassy. U odbavení v BUD (kvůli zavazadel) mi stejně vytiskli oba dva nové, na let BUD-DOH s jinými sedadly. Potom při nástupu do letadla v DOH mi přímo na GATE tiskli zase nový boardingpass, protože za těch cca 12 hodin (cesta BUD-DOH + čekání v DOH) s těmi místy zase cvičili a zase mi je změnili...

0 Citovat

Super, dík za vyčerpavající odpoved. V Praze mi teda nacvakaji sedadla i na další lety ale to se jeste možná zmeni a přetisknout to. Taky mame dlouhe prestupy tak se uvidí.

Moc díky.

0 Citovat

Jen bych doplnil, že je nutné hledat váš let ne do Denpasaru, ale první úsek cesty - tzn. s Air France do Paříže smiley

0 Citovat

Je dost pravdepodobne, ze dostanete palubni listek opravdu jen na let do Parize a tam budete muset jit na tranzitni prepazku, jak uvedl vyse "rsaf" smiley

0 Citovat

Jo to mi doslo ze mame hledat let praha francie a pak se uvidi kolik palubnich vstupenek nam daji.

tak nastesti na CDG mame dost casu na prestup tak to snad bude OK i kdyz tam budem poprve. Pry uz to tam je i prelednejsi. Ta tranzitni prepazka byva s secure zone?

0 Citovat

Tranzitní přepážka bývá poblíž východů z letadla, sledujte šipky "transfer desk" a nemůžete zabloudit. CDG je tedy skoro nejhorší letiště v Evropě, co se týká přehlednosti, ale pokud máte čas, tak to problém nebude.

0 Citovat

Odbavení si nechte až na letiště. Je to jednodušší. Pokud máte zavazadla, dají se odbavit až na místo určení. Ohledně palubenek - záleží na dohodě leteckých společností, zda je vydají na všechny úseky letu. Takže může se opravdu stát, že budete mít jen jednu a pak v tranzitu vyhledáte přepážku své letecké společnosti a tam vystaví další úsek. Samozřejmě na cestu zpět bude vše vystaveno až před zpátečním odletem. Dopředu palubenky vám opravdu nedají.

0 Citovat

díky za dalsi odpovedi. Hlavne jak poleti bagly až na místo at to nemusíme řešit a my už si palubky nejak obstarame. Cas na CDG nastesti mame a pak už to je china eastern až do denpasaru tak to snad daji obe palubky už v CDG. Tranzit vizum nemusime vubec resit v Pudongu kdyz tam mame 2 hodiny na prestup že?

Jeste by tam mohlo prestat prset smiley

0
8 reakcí