Ahoj, poohlížím se po levné/rozumně drahé letence na podzim 2016 do Thajska. Rád bych letěl z Prahy. S kupováním letenek nemám dlouhodobé zkušenosti - budu vděčný za praktické postřehy z minulých let. - Kdy je dobré začít je shánět? Ideálně bych s tím začal v červnu. Respektive jak byste odhadli vývoj cen? Už půjdou rychle nahoru, nebo ještě dva tři měsíce pod 20.000? - Chtěl bych letět z důvěryhodnými aerolinkami s kvalitním servisem. Emirates, Quatar, Ethiad, Turkish, China Eastern (tady mě láká stopover v Šanghaji) - je nějaká šance, že od těchto zmíněných aerolinek bude ještě nějaká akce na podzimní lety? Naposledy jsem letěl s Emirates a byl to veeelmi příjemný let. - Ideální cena mezi 12.000 až 14.000. Teď jsem viděl akci s ukrajinskými aerolinkami, ale nemusím mít vše. - Pak mě láká multicity kombinace Bangkok/Phuket, ale (kratkým) hledáním jsem nic zajímavého nenašel. Snad jen Ethiad. Dík .

Praha - Bangkok (podzim 2016)

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

11 reakcí

Ahoj,

poohlížím se po levné/rozumně drahé letence na podzim 2016 do Thajska. Rád bych letěl z Prahy.

S kupováním letenek nemám dlouhodobé zkušenosti - budu vděčný za praktické postřehy z minulých let.

- Kdy je dobré začít je shánět? Ideálně bych s tím začal v červnu. Respektive jak byste odhadli vývoj cen? Už půjdou rychle nahoru, nebo ještě dva tři měsíce pod 20.000?
- Chtěl bych letět z důvěryhodnými aerolinkami s kvalitním servisem. Emirates, Quatar, Ethiad, Turkish, China Eastern (tady mě láká stopover v Šanghaji) - je nějaká šance, že od těchto zmíněných aerolinek bude ještě nějaká akce na podzimní lety? Naposledy jsem letěl s Emirates a byl to veeelmi příjemný let.
- Ideální cena mezi 12.000 až 14.000. Teď jsem viděl akci s ukrajinskými aerolinkami, ale nemusím mít vše.
- Pak mě láká multicity kombinace Bangkok/Phuket, ale (kratkým) hledáním jsem nic zajímavého nenašel. Snad jen Ethiad.

Dík

0

do Thajska sa urcite nieco objavi s to cenou do 14000 CZK

0 Citovat

miesta malo, ale daju dezert smiley smiley

0 Citovat

Pojem "důvěryhodný" je trochu zavádějící, nevím, jestli bych řekl že výše zmíněné jsou důvěryhodné a jiné ne smiley.

Je taky třeba definovat, co znamená "kvalitní servis" - respektive, co potřebuješ za servis využívat. Nechci rozporovat kvalitu, letěl jsem osobně s Emirates, Etihad a Qatar (vše v economy class) z výše zmíněných a úroveň je dobrá. Ale například čínský Hainan mi nepřišel o nic horší... Např. Emirates má opravdu levný onboard wifi internet, to třeba u Qataru neplatí. Kvalitního jídla je dost všude, osobně nejhůř v tomto směru hodnotím Qatar a nejlíp Etihad, ale to je subjektivní. Etihad měl např. klimatizaci asi na 19°C a celý let jsme měli na sobě deky, což mě osobně nepřišlo moc pohodlné...

Zkrátka chci tím říct, že si musíš předně ujasnit, co za "kvalitní servis" požaduješ, co je pro tebe důležité a podle toho pak řešit, jestli tebou jmenované aerolinky jsou opravdu to jediné, o čem má smysl uvažovat.

0 Citovat

tak ono vela ludi ma zafixovane Emirates ako top (najma ked videli tie Suites na A380kach na fotkach smiley) a ked im povies, ze radsej s Turkish, tak sa cuduju ze co mi sibe smiley Mne pride, ze po Europe je uz uplne jedno s kym clovek leti, vsak uz pomaly vsetky "legacy" aerolinky obmedzili servis na palube a spoplatnili bagaz a na long-mid haul mi to tiez uz pomaly pride jedno...vsetci uz lietaju v (radost ked sa objavi a330 alebo 767 s 2-4-2 seatingom ) sardinkarnach tam skor ma zaujima pomer cena a kratke prestupy, alebo zaujimavy routing.

0 Citovat

Kvalitní servis:
- rozumná míra bagáže, nezpoplatněný kufr
- když je problém, ať se s nimi dá komunikovat
- rozumné místo a podmínky v Economy (i ta televize a s filmy bodne na dlouhé cestě)
- jídlo a pití na palubě v ceně letenky (alkohol nepotřebuji)

Jinak na krátké lety po Evropě mi je to jedno.

Důvěryhodné aerolinky:
- dobře udržovaná letadla. Např. u ukrajinských aerolinek všem okolo nebudu vysvětlovat, že jsou bezpečné. Navíc kyjevské letiště netoužím navštívit.
- Air France bych asi taky nebral. Při mé smůle by zrovna stávkovali a zrušili by let. Navíc trochu zajíďka letět do Paříže a pak zpátky.

Samozřejmě netrvám jen na výše uvedených, ale zatím vychází plus mínus nejlíp. A ty ceny, samozřejmě, v závislosti na datu, jsou téměř identické.

Další věci co potěší - stopover ve městě, kde jsem nebyl, krátká doba letu (Emiráty i Istanbul jsou skoro v přímce po cestě do Bangkoku).

0 Citovat

no ukrajinske aerolinky keby si nevolali ukrajinske, tak by asi mali vacsi uspech. a kyjevske letisko je celkom fajn, kompaktne a rychle tranzity...a ceny alkoholu v duty free ako v raji smiley
ja myslim ze ked sa objavi nejaka dobra cena blizkovychodnych aeroliniek alebo Turkish, tak to mozes kludne brat.

0 Citovat

China Eastern a kvalitní servis? To se chci zeptat jako vážně a nebo ne?


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Unown: to asi ne. V závorce taky mám, že zrovna u ní mě láká stopover v Šanghaji,kde když to dlouho neletí, platí i hotel. Ale přiznávám, napsal jsem to trochu nejasně.

0 Citovat

To, co popisuješ jako kvalitní servis splní asi většina aerolinek... Např. letěli jsme s AirBerlin s jejich A330 (bylo to v codeshare s Etihadem) a naprosto bezproblémové, vše výše zmíněné naplněno, včetně alkoholu a obrazovek. Myslím, že většina evropských aerolinek to bude mít stejně. Uznávám že vůči UIA a Aeroflotu mám taky předsudky a nepreferoval bych je smiley.

Co se týče té "přímky" a času letu, zvaž ještě Finnair přes Helsinki, je to taky krátký routing. U těch arabských společností je nevýhoda (ne vždy, ale často) že jejich promo akční tarify obvykle směřují na ne úplně optimálně navazující lety - stává se nám pravidelně, že přílet do DXB / AUH / DOH je okolo 23:00-01:00 a odlet až mezi 5 a 8 ranní, tzn. nocování na letišti bez možnosti něco vidět při stopoveru... ale to je o štěstí a o plánování.

0 Citovat

Minulej rok byla chyba a letenky do asie na podzim byly za nějaký 4000kč a co vím, tak plno lidí si je koupilo a nakonec jim to uznali a lidi takto levně letěli. smiley já jsem zaváhal a koupil pak později už za 9300,- kč smiley

0 Citovat

Jen pro info k tem emirates - ted jsem letel z tokia do dubaje - jiz predem jsem mel rezervaci dvojky v zadni casti letadla - obe sedacky nedrzely v prime poloze - ani jedna el. zasuvka u dvousedacky nefungovala a jedna obrazovka v sedacce nesla zacvaknout a porad byla vyklopena - opravdu prijemny 10. hodinovy let- nechapu proc to nemuzou dat do poradku

0
11 reakcí