Ahoj, jsme skupinka 4 lidí, kteří si při nedávné akci koupili letenku z Heathrow(28.6-10.6) do Langkawi s mezipřistáním v Kuala Lumpur za 7000,- . Jelikož necestujeme vyloženě často a obzvlášť ne takové dálkové lety, tak se na vás obracím s prosbou mi osvětlit pár mých dotazů. 3) Máte někdo zkušenosti se změnou čísla pasu u Malaysian Airlines? Je možnost změnit číslo pasu až při check-inu? 3 ze 4 cestujících totiž v současnosti nemají platný(resp. žádný) pas, tak čekají na vyhotovení, které by mělo být 10 dní před odletem max. Už jsem psal na Malaysian Airlines, ale zatím jsem nedostal žádnou odpověď (od včera). Děkuji za jakékoliv odpovědi  .

Malajsie s Malaysian Airlines - Dotazy

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

9 reakcí

Ahoj,

jsme skupinka 4 lidí, kteří si při nedávné akci koupili letenku z Heathrow(28.6-10.6) do Langkawi s mezipřistáním v Kuala Lumpur za 7000,- . Jelikož necestujeme vyloženě často a obzvlášť ne takové dálkové lety, tak se na vás obracím s prosbou mi osvětlit pár mých dotazů. smiley


1) Vím, že už tu něco obdobného bylo ale - Je možné vystoupit v Kuala Lumpur a do Langkawi se dopravit svépomoci (za těch 10 dní) a odtud zase letět zpátky do Londýna přes Kuala Lumpur?

2) Kdy nám dojdou letenky? Po zabookování letenek se mi strhly peníze a došel mi potvrzovací e-mail s číslama letů, časy a podobně. Každopádně, letenky zatím nikde. Rádi bysme si naplánovali přípoj do Londýna, ale jelikož zatím nemáme letenky, tak nechceme riskovat smiley

3) Máte někdo zkušenosti se změnou čísla pasu u Malaysian Airlines? Je možnost změnit číslo pasu až při check-inu? 3 ze 4 cestujících totiž v současnosti nemají platný(resp. žádný) pas, tak čekají na vyhotovení, které by mělo být 10 dní před odletem max. Už jsem psal na Malaysian Airlines, ale zatím jsem nedostal žádnou odpověď (od včera).

Děkuji za jakékoliv odpovědi smiley

0

ad 1) ne. No show na některém segmentu invaliduje následující segmenty.

0 Citovat

A zase to iste dokola...

0 Citovat

Nechápu, co čekáš za jinou odpověď, když na ty pasy už ses ptal a bylo ti odpovězeno a na zbytek dotazů najdeš odpověď prostřednictvím políčka hledej za cca 5 minut, i když jsi nadprůměrně neschopný.
Já osobně bych už opravdu vyzval k bokjotu odpovědí na dotazy typu můžu vynechat segment nebo kdy kupovat navzující lety, protože dokud na to bude pořád dokola někdo odpovídat, tak se pořád dokola na to bude někdo ptát. V neposlední řadě bych znovu apeloval na adminy aby někde viditelně na úvodní stranu umístili opravu několik základních bodů, aby se stále dokola tady neptal někdo na stejný kraviny. Mám pocit, že počet přínosných příspěvků a dotazů a tím pádem i odpovědí se tu poslední dobou limitně blíží k nule a odrazuje to ty návštěvníky fóra, kteří mají co poskytnout.

0 Citovat

inak super, ze si pisala na Malaysian, to je vzdy dobry napad na seba upozornit pri roznych chybnych tarifoch smiley
a letenku cakas doporucene, ci kurierom? smiley ved cisla letov mas, rezervacne cislo (5-6 miestne) by tam malo byt tak isto tak skus na strankach malaysian to dohladat tu https://bookings.malaysiaairlines.com/M ... nSearch.do
A s tymi cislami pasu sa vobec netrap, to vyriesis na letisku pri checkine. To uz len ludia su zlbnuti s Ryanairov, Wizzairov, online checkinov, ze uz ani nevedia ako sa da cestovat aj iba "offline" smiley

0 Citovat

ak si to kupoval cez Malaysian priamo, tak kartu zober, ak cez nejakeho ineho predajcu tak tam by to nemalo byt treba.
Na checkin ti staci prist s pasom, nepotrebujes nic ine, ale staci mat vytlacene rezervacne cislo a harmonogram, ale to skor pre svoju potrebu.

0 Citovat

Jakou kopii průkazové fotky? Tam se přece jasně píše že máš mít:
- platební kartu kterou bylo placeno nebo alespoň její fotokopii
- osobní doklad s fotkou (občanka, pas apod.) osoby, která je držitelem zmíněné karty, nebo alespoň kopii takového dokladu

Pokud jsi platil ty vlastní kartou tak tu kartu vezmi sebou, doklady mít budeš. Pokud to byla karta někoho kdo necestuje, tak si udělej nejlépe kopii té karty + pasu té soby a vezmi to sebou.
Je škoda, že jste si ty letenky koupili oběma směry na Langkawi. Ono to totiž skoro jistě šlo naklikat i tak, že by jeden směr začínal/končil v KL.

0 Citovat

Langkawi jednoznačně za opičákama do T-Staru smiley

0 Citovat

Hanzz:

Přesně takhle to máme vymyšlené. Po příletu na Langwaki si 2-3 dny projdeme ostrov a poté, už máme koupené zpáteční letenky asi za 1000 Kč v přepočtu s AirAsia na 3 dny do KL. Na poslední dny máme v plánu se zajet podívat na jih Thajska.
Každopádně, já jsem si v tom zápalu ani nevšiml, že je tam ta dlouhej step-over. Nevíte, jestli MA poskytuje zdarma hotel při delších přestupech? Na internetu nacházím samé neurčité informace. Případně, jak si o něj zažádat?

Dave:

Věř, nebo ne, ale máme v plánu ty opičáky otestovat - na tvoje doporučení. smiley

0 Citovat

Naposledy byli pěkně agresivní, neboj se vzít do ruky koště a jednu jim vpálit! smiley

0
9 reakcí