Zdravím. Letadlem jsem nikdy neletěla. Chtěla jsem letět se synem do Londýna z Brna (bohužel super akci Ryanairu jsem těsně prošvihla). Jsem ale překvapená, že dítě platí stejnou cenu jako dospělý, ačkoliv nemá nárok na zavazadlo (jen na kočárek). Je to tak? U Wizz air - cena do 2 let stejná jako od 2. U Ryanairu - cena do 2 let vyšší! než u dospělého (píše to dospívající - nemají tam chybu?), cena od 2 let stejná jako u dospělého. Připadá mi hloupé,že batole má platit dokonce víc než dospělý a přitom nemá nárok ani na sedadlo a má být na klíně. To mi připadá lepší nahlásit ho jako dítě od 2let výš a sedadlo mít (možná i zavazadlo?). Jde to? Jaké máte zkušenosti s cestováním dětí? Na požádání mají nějakou sedačku, ale pás musíte mít svůj, to fakt nemám a vypadá, že je to za další příplatek? Jako by nestačila ta cena letenky Je nějaká šance, že bude ještě podobná akce tento rok? Díky za případné odpovědi  .

S dítětem do 2 let do Londýna (Wizz air a Ryanair) - dražší

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Zdravím. Letadlem jsem nikdy neletěla. Chtěla jsem letět se synem do Londýna z Brna (bohužel super akci Ryanairu jsem těsně prošvihla). Jsem ale překvapená, že dítě platí stejnou cenu jako dospělý, ačkoliv nemá nárok na zavazadlo (jen na kočárek). Je to tak?

U Wizz air - cena do 2 let stejná jako od 2.
U Ryanairu - cena do 2 let vyšší! než u dospělého (píše to dospívající - nemají tam chybu?), cena od 2 let stejná jako u dospělého.

Připadá mi hloupé,že batole má platit dokonce víc než dospělý a přitom nemá nárok ani na sedadlo a má být na klíně. To mi připadá lepší nahlásit ho jako dítě od 2let výš a sedadlo mít (možná i zavazadlo?). Jde to?

Jaké máte zkušenosti s cestováním dětí? Na požádání mají nějakou sedačku, ale pás musíte mít svůj, to fakt nemám a vypadá, že je to za další příplatek? Jako by nestačila ta cena letenky smiley

Škoda, škoda, kdybych tušila, že i batole platí plnou pálku, skočím po té akci Ryanairu (265Kč) bez váhání smiley

Je nějaká šance, že bude ještě podobná akce tento rok?

Díky za případné odpovědi smiley

0

Podobnou akci nečekej, tohle byl extrém.

Klidně kup pro batole letenku jako dospělému - je to jedno. Spíš naopak, ušetříš a budeš mít i více prostoru pro sebe.

Co se týče cest, batole musí sedět na klíně a pás pro připoutání ti samozřejmě půjčí bez poplatku. Sedačky při takto krátkých letech nemá smysl vůbec řešit smiley a na dálkových jsou pak zdarma dostupné.

0 Citovat

To fakt jde? Koupit dítěti letenku pro dospělého? To bych pak mohla mít 2 příruční zavazadla, ne? To by dost vyřešilo můj problém jak a do čeho nás s malým pobalit. Ale je otázka, jestli by mi pak ještě uznali nárok na bezplatný kočárek. To je fakt škoda s tou akcí, ale došla jsem, až když už to bylo značně rozebrané.

0 Citovat

Nemusíte přímo kupovat jako dospělého, ale jako dítě od 2 let. Tak či onak, nikdo to na letišti řešit nebude - 2 zavazadla budete mít a kočárek se nikam nepíše, automaticky se přepravuje zdarma.

0 Citovat

tiež sme takto leteli s Ryanairom a nikto to neriešil, dokonca okrem kočiara si môžete zobrať aj autosedačku zadarmo, len kto by to vláčil smiley

You can carry 2 items of baby equipment free of charge per child - 1 pushchair plus one of the following items: car seat or booster seat or travelcot.
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... hould-know

0 Citovat

Dobrý den,

v letošním roce chce jet na dovolenou s malým dítětem ve stáří 1,5 roku. Můžete mi prosím někdo napsat,zda mohu mít do letadla dětskou stravu,popř v jakém balení je povoleno vnášet do letadla? Děkuji za odpověď

Petr

0 Citovat

internet je mocna vec :)

http://www.prg.aero/cs/odbaveni-...vazadlech/

Tekutiny a gely, které můžete mít v kabinovém zavazadle BEZ OMEZENÍ objemu jednotlivého balení

dětské, kojenecké jídlo na dobu cesty

léky a dietní jídlo na dobu cesty (Doporučuje se mít lékařský předpis nebo potvrzení)

neporušená bezpečnostní balení z letištních obchodů (tzv. STEB)

1
6 reakcí