Poprvé si na let budu brát i jiná než příruční zavazadla a nemám představu jak to probíhá. Poletím z PRG do Miami s jedním přestupem. 1) Zavazadlo odevzdám během checkinu? 2) Vyzvednu si jej až v Miami nebo se o něj budu muset starat i během přestupu? 3) Jak dlouho se čeká na vydání zavazadel? 4) Jak pravděpodobné je že se zavazadlo ztratí nebo bude poškozeno? .

Norwegian - přestup se zavazadly

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Poprvé si na let budu brát i jiná než příruční zavazadla a nemám představu jak to probíhá. Poletím z PRG do Miami s jedním přestupem.

1) Zavazadlo odevzdám během checkinu?
2) Vyzvednu si jej až v Miami nebo se o něj budu muset starat i během přestupu?
3) Jak dlouho se čeká na vydání zavazadel?
4) Jak pravděpodobné je že se zavazadlo ztratí nebo bude poškozeno?

0

1/ ano
2/ Miami
3/ od 0-do nekonecna:) ale zvycajne tak do 30 minut najviac
4/ vzdy je ta sanca, to ti nikto nepovie...zalezi od toho aky dlhy je prestup, ci nemeska tvoj spoj k transatlantickemu letu a pod.

0 Citovat

To uz su ake sofistikovane otazky, konkretne 4 smiley Dal som si tu namahu na vyhladanie, globalne je ta sanca straty cca 0,7 % (7 kufrov na 1000 cestujucich, zdroj: http://www.forbes.com/sites/benkepes/20 ... statistics). Teraz by ma zaujimalo, ako s touto informaciou nalozis smiley

0 Citovat

ono vlastne vacsia sanca je ze zmeskas lietadlo ako ze sa ti strati batozina:)

0 Citovat

K tomu bodu číslo 2) i když poletí s dvěma různými aerolinkami, tak mu kufr pošlou rovnou do Miami?


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Ked to ma na jednej letenka tak ano. Kedze OP sa pyta na norwegian a Miami (tak marktuju FLL), tak automaticky predpokladam ze celu cestu leti s Normi

0 Citovat

Také je možnost (i když málo pravděpodobná, to by se takto neptal), že sice letí celou cestu s Nory, ale koupil si zvlášť letenky do Osla a z Osla, což je levnější, ale rizikové v případě zpoždění. V každém případě je nejlepší se vždy při odbavení zavazadla na více návazných letů ptát, kam zavazadlo posílají.

0
6 reakcí