Dobrý den, mohla bych se zeptat na radu? Letecká společnost Eurowings nám zrušila v srpnu plánovaný let z Německa do USA, který se měl uskutečnit v říjnu. Dala nám možnost volby vrácení peněz které jsme využili ale peníze doposud nevrátila. Zkoušeli jsme se dovolat na kontaktní linku, tu však nikdo nezvedá a na e-maily neodpovídají. Neví někdo na koho se můžeme obrátit o pomoc? Děkuju za případnou pomoc. .

Zrušení letu - vrácení peněz

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

Dobrý den,

mohla bych se zeptat na radu? Letecká společnost Eurowings nám zrušila v srpnu plánovaný let z Německa do USA, který se měl uskutečnit v říjnu. Dala nám možnost volby vrácení peněz které jsme využili ale peníze doposud nevrátila. Zkoušeli jsme se dovolat na kontaktní linku, tu však nikdo nezvedá a na e-maily neodpovídají.
Neví někdo na koho se můžeme obrátit o pomoc?

Děkuju za případnou pomoc.

0

na banku a reklamovat platbu, ale este skusit im tam zavolat, lebo neverim, ze tam naozaj nikto nezdviha telefony +44 330 365 1918

0 Citovat

Dobrý den, easyjet nám zrušil let 10.9. Gatwick - Praha. Nejdřív zpoždění z 18:25 na 20:00, pak prohlášení, že posádka nemůže letět a shání novou, pak, že nic nebude a zrušeno. Jasně mi z toho vyplývá kompenzace dle evropské směrnice a náhrada nových nákladů. Hotel byl nám zajištěn, dopravu do něj jsme si museli platit sami s tím, že nám zase pracovníci easyjetu řekli, že berte si od všeho účty a dostanete to zaplaceno. Nyní jsem od nich dostala zprávu, že se prý jednalo o ATC restrictions a kompenzace nebude. Přijde mi to, že zkouší, co vydržíme, ale jak teď postupovat?

0 Citovat

umad: jedině žádat o prokázání tvrzení, že zrušení bylo v důsledku rozhodnutí řízení letového provozu (tj ATC restrictions). Protože pokud ano, pak nárok na kompenzaci nevzniká, viz článek 15 Preambule Nařízení, který zní: (15) Za vznik mimořádných okolností by se měl považovat případ, kdy dopad rozhodnutí řízení letového provozu, které se vztahuje k jednotlivému letadlu v určitý den, vyvolá velké zpoždění, zpoždění do dalšího dne nebo zrušení jednoho nebo více letů uvedeného letadla, i když byla dotčeným leteckým dopravcem přijata všechna přiměřená opatření, aby zabránil zpoždění nebo zrušení.

0 Citovat

Ještě bych měla jeden dotaz, kdyby někdo věděl. Podala jsem dvě žádosti u easyjetu, každá dostala svoje jednací číslo. Na žádost o 250euro na osobu kompenzaci a potom o zaplacení nákladů, které jsme s tím měli. Náklady mi uznali, na kompenzaci mi napsali, že teda ATC. Což řeším. Chci se zeptat, mám nárok na obojí nebo se pletu?

0 Citovat

Lukáš asi odpoví lépe, ale pokud to bude ATC, tak kompenzace nebude, resp. není na ní nárok. Pokud se prokáže, že to bylo z důvodů dle nařízení EU č.261/2004, pak je šance to z nich dostat.

0 Citovat

A nemáš nárok na obojí, kompenzace je právě z důvodu úhrady nákladů s tím spojených.

Kromě samozřejmě ubytování a nové letenky, to samozřejmě ano, postarat se o Tebe musí, pokud Vám to nezajišťovali oni a platili jste si sami.

0 Citovat

Mám ke své situaci další dotaz. V prvním emailu na moji žádost o kompenzaci mi easyjet napsal, že se jednalo o ATC restriction. Protože jsme se pak točili v kruhu napsali mi ať vyplním formulář žádosti (ten na který celou dobu odpovídají, ale budiž). Učinila jsem tak. Po týdnu přišla odpověď, že se jednalo o ATC strike. Což je pokud vím stávka a pokud vím žádná se nekonala. Taky mi tam teda napsali, že už se se mnou nebudou bavit, což mi teda přijde dost sprostý. Někdo nápad jak postupovat dál?

0 Citovat

Já bych možná zkusila claimair. Ti se zabývají kompenzací za zrušené/zpožděné lety. Sice jim dáte provizi (v případě, že Vám to vyhrají), ale přijde mi to pořád lepší než přijít o celou částku.

0 Citovat

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na radu - Wizzair nám zrušil minulý týden let na trase Neapol - Praha, chci vyplnit jejich formulář na podání stížnosti a řešit s nimi kompenzaci letenek: https://wizzair.com/cs-cz/inform...BEnosti/#/ - formulář vyplním, ale když dám odeslat tak se nic nestane, pořád vidím jen vyplněný formulář, ale žádnou informaci o tom, že by to bylo odesláno - volali jsme 3x na tu jejich bezva linku, kde mi řekli, že mají bezchybný systémy a že formulář je určitě v pořádku, po třetím telefonu se milostivě koukli do systému a prý nevidí, že bych jim něco posílala, zkoušeli jsme to asi na čtyřech PC, i v mobilu - prostě nic. Neřešil prosím někdo něco podobného? Děkuji za odpověď.

0 Citovat

Vera: Řešil jsem identickou situaci, je nutné stránku přepnout do angličtiny, pak se formulář odešle bez problémů. Mimochodem – Wizz Air mi už na stížnost odpověděl, bylo mi řečeno, že let byl zrušen z důvodu špatné viditelnosti a na žádnou kompenzaci tudíž nemám nárok. Vrátí jen cenu letenky.

0 Citovat

Jáchym: Moc děkuji za odpověď - konečně se povedlo! :) Nemáme nárok? achjo a co ty letenky, co jsme si museli koupit? - který nám ještě sami doporučili, ať si koupíme nebo ať počkáme 5 dní na další let :D a to nemluvím o tom, že ten papír co nám dali na letišti s těmi telefony kam zavolat ohledně kompenzace, tak že to číslo neexistuje a jejich placená linka mě stála stovku...škoda se rozčilovat. Každopádně děkuji ještě jednou za pomoc :)

0 Citovat

Stroj, se kterým jste měli letět zpět do Prahy, divertoval na BRI. Vypadá to, že u Wizzu mají výjimečně pravdu, tedy na kompenzaci nárok není.

https://www.flightradar24.com/da...wa#f3b9d2d

0
12 reakcí