Dobrý den, ráda bych vás požádala o radu, kdy je nejvhodnější termín pro nákup letenky a zda je možné se v tomto termínu dostat na rozumnou cenu. Mám omezení. Cestovat bude pouze čerstvě plnoletá osůbka bez cestovatelských zkušeností, hýčkaná vždy CK. Proto jsem limitována počtem a délkou přestupů, které by sama zvládla a samozřejmě její bezpečností. Děkuji za každý dobrý tip. .

Sydney v lednu 2018

Založila ve fóru Tipy na levné letenky

5 reakcí

Dobrý den,
ráda bych vás požádala o radu, kdy je nejvhodnější termín pro nákup letenky a zda je možné se v tomto termínu dostat na rozumnou cenu.
Mám omezení. Cestovat bude pouze čerstvě plnoletá osůbka bez cestovatelských zkušeností, hýčkaná vždy CK. Proto jsem limitována počtem a délkou přestupů, které by sama zvládla a samozřejmě její bezpečností.
Děkuji za každý dobrý tip.

0

Leden 2018, takže za 2 měsíce a rok ?
Mraky času. Určitě budou nějaké akce. Nedávnao z MUC s Etihadem za 15,5k. S jedním přestupem.
Můžu doporučit BA přes Londýn s mezipřistáním v SIN, nebo samozřejmě Emiráty.
Levněji se dá s číňany z Prahy.
Letenky budou k dostání nejdříve v únoru 2017, protože se neprodávají dřívem než rok dopředu. Důležité je taky, jestli zpáteční, nebo jednosměrné.
Běžná cena z Prahy je přes 25k, zpáteční, ale dá se sehnat levněji v nějaké akci. Emiráti moc akcí nemají. Pokud by příští rok začala létat Air Asia, mohlo by to přinést zajímavé ceny. Každopádně máte spoustu času.

0 Citovat

Pokud nemáte na den přesně dané termíny tak je většinou v podstatě jedno, jestli koupíš letenky 8 nebo 3 měsíce dopředu, potom s blížícím se odletem cena spíše stoupá. Nejpohodlnější letenka bude s jedním přestupem někde na blízkém východě nebo někde v JV Asii (příp. v Číně), všechny tyto přestupy jsou asi bezpečné (pokud se vyhnete Rusku, Turecku apod. kde je to sice asi úplně stejně bezpečné ale psychicky to působí hůř). U takové letenky je ale potřeba počítat s tím, že se její cena lehce vyšplhá k 30tis Kč. Doporučil bych letenky pravidelně sledovat a pokud by se objevil optimální za cenu řekněme pod 25tis Kč, koupil bych ji.
Pokud ze svých požadavků slevíš (budeš akceptovat 2 přestupy a delší čekání na letišti), pak je docela velká šance, že se objeví nějaká chybka nebo akce. Že by se objevila chyba/akce na něco s dobrými přestupy je poměrně malá.

Pak taky záleží na délce pobytu - běžné tarify mívají často omezení např. na 30 dní (delší pobyty jsou pak za více peněz), pokud by se jednalo např. o půlroční pobyt tak je to spíše na jednosměrnou letenku nebo nějakou drahou flexibilní...

0 Citovat

Dobré odpoledne, děkuji za rady.
Já potřebovala vědět, zda mám koupit co nejdříve nebo čekat. Sleduji ceny v těchto dnech na leden 2017 a vidím vše přes 30 tis.

0 Citovat

Čekat na výhodnou cenu. Teď sama víte, že je standard 30 tis. Takže při 25 tis. se dá už vyndavat kreditka.

0 Citovat

Ještě bych doporučil Korean Air, jsou boží smiley při cestě nazpět je v ceně letenky 5* hotel. Při cestě tam by díky registraci do jejich teamu (sbírání milí) měla mít nárok na vip lounge - kterej mají opravdu Luxusni smiley


Sent from my iPhone using Tapatalk

0
5 reakcí