ahoj  .

PRG-LV-SF-PRG

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

13 reakcí

ahoj smiley
Nejsem nijak zběhlý v hledání letenek a tak se radši zeptám. Plánujeme poslední týden v srpnu vyrazit na 3 týdny do Ameriky s programem - letět do las vegas, potom projet dolů a celou californii a zpět domů ze SF. Nejsem omezený přesným datumem ale ±. vím že tady často bývají v létě akce na kalifornii ale vzhledem k tomu že se nevracíme ze stejného místa nevím jestli má cenu čekat na nějaké akce? Můžete mi prosím poradit jestli je lepší koupit co nejdříve anebo zkoušet čekat? Dokonce jsem uvažoval že pokud by cena byla příliš vysoká pojedeme jenom do los angeles a pak se vrátíme zpět do las vegas a poletíme zpět ze stejného místa.
Děkuji za rady

0

Na jaře se dají očekávat akce na podzimní termíny (od 2.poloviny srpna dále), alespoň vloni to tak bylo, tuším... včetně openjaw. Takže bych v klidu vyčkal.

0 Citovat

no jestli budete cestovat autem z půjčovny, tak teda silně nedoporučuji vracet auto na jiném místě, stojí to fakt raketu smiley to by vyšlo o dost líp jen přejet autem z SF do LV a letět odtud domu

0 Citovat

Vramci kalifornie sa zvycajne priplatok za oneway rental neplati, takze ak by sa takato ponuka neobjavila aj pre nevadu, trasoval by som LAX do Vegas a odtial uz smer do SFO lubovolnou cestou smiley

0 Citovat

No když teď kombinuji jak mohu dostávám se na cenu kolem 20 tisíce za jednoho... Vím právě že bylo spoustu akcí kolem 10 - 12 000, ale netušil jsem zda se to da kombinovat a na las vegas obecne jsem toho moc nevidel. Openjaw tedy znamena prave to kombinovani, jestli chapu ? smiley

No tak to je pro mě docela užitečná informace ohledně toho auta... Myslel jsem si že to zas takový problém není.

0 Citovat

no to len hypoteticky, ak by ste nenasli optimalny openjaw Vegas - San Francisco. Kedze zvycajne "akcie" boli skor take na Kalifornia open jaw (Europa-LAX, SFO-Europa a pod.) Prinajhorsom by ste prisli tak o 5 hodin casu (LA-LV), cestou naspat smerom do Kalifornie nie po I-15ke smerom LA, ale cez Udolie smrti a vnutrozemim cez tu mesacnu krajinu.
Ale ako zbezne pozeram, one way car rental Las Vegas - Kalifornia vyzera byt tiez bez priplatku.

0 Citovat

no treba zobrat mapu a nejak to popozerat. Este pozeram ze na leto ma fajn ceny Norwegian z Prahy, aj ked zase tam ta bagaz uz bude treba. Nelietaju z SFO, ale z Oaklandu, co je doslovne za rohom.

0 Citovat

Teoreticky nemusi, ale chceme to na 3 tydny a idealne pokud to nepresahne do rijna smiley
Oakland me vubec nenapadl, mrknu na to...
Na mapu koukam, ale jak jsem tam nikdy nebyl nedokazu si predstavit jet pres ty narodni parky atd, nevim zda je to vse dobre sjizdne smiley Kdyz se dam z LV primo sikmo k SF je to pres hory a parky, kde to cesty ukazuje, ale prijde mi to jako divocina, tak sem mel strach, abychom to nejeli tyden a nezabloudili nekde... ikdyz v tomto pripade by se dalo rict ze cesta je cil, protoze to asi bude hezke smiley!

Kde hledate letenky vy? Já většinou vyhledávám na skyscener aplikaci - tam to barevněji ukazuje levnější dny... Potom si vždy vyberu pelikana nebo primo dopravce ke koupi.

0 Citovat

Ahoj. My sme dali za 2 týždne trasu SF -> po Highway 101 do Los Angeles -> San Diego -> Joshua Tree NP -> Mojave NP -> Grand Canyon -> Las Vegas -> Death Valley -> Sequoia NP -> Yosemite NP -> SF. Bolo to trochu o hubu, ale vy ak idete na 3 týždne plus sa nebudete musieť vracať do miesta príletu, tak zachádzka z Los Angeles do Las Vegas nestojí za reč. Takže kľudne pozeraj aj kombinacie PRG -> LAX, SF -> PRG. Z LV sa dá ísť cez Death Valley, ktoré podľa mňa stojí za návštevu a potom máte možnosť ísť popod Sequoia NP alebo cez Yosemite.

Inak v auguste bude na skoro všetkých miestach mega teplo. My sme boli v marci a v Joshua Tree a Death Valley sme umierali horkom (ak chcete chodiť na treky tak fakt skoro ráno). Ale ak s tým nemôžete veľmi hýbať tak aspoň odporúčam posunúť to na september, pretože bývajú lacnejšie letenky. Ďalší nedostatok vidím v tom open jaw - na jednej strane je super, že nemusíte strácať čas vracaním sa do pôvodnej destinácie, na strane druhej neviem ako by ste to mohli rozplánovať tak, aby ste si pozreli aj NP aj Highway 101 (samozrejme, neviem či vás vôbec niečo z toho zaujíma). Ďalšia vec je ten poplatok za vrátenie auta v inom meste. My sme požičiavali aj vracali v SF, takže netuším či v CA ten poplatok existuje alebo nie ako tu niekto písal. Skús napísať do 2-3 požičovní a spýtať sa, či ho majú a koľko to je. Pomôže ti to rozhodnúť sa.

Čo sa týka leteniek, ja by som ešte počkala. Pozri si históriu príspevkov na CL do Kalifornie. To ti dá predstavu kedy, na aké obdobie a kam presne sa akcie objavujú (aj keď ono je to často lotéria). GL smiley

0 Citovat

Ahoj,
v červnu letíme na západní pobřeží také na 3týdenní trip a pro tvoji lepší představu já v září koupil open jaw letenky v akci u AirBerlin na trasu Krakow - New York a LA - Praha za 9.900Kč.
Co se týče půjčení auta jak už tu psali někteří cestovatelé vrácení v jiném místě bývá v rámci kalifornie a okolních států zdarma. Já se konkrétně díval na LA - San Francisco nebo Las Vegas - LA a bylo to zdarma.

0 Citovat

Ahoj,

omlouvam se za odmlku - prace...
tak jsem prozkoumal ty norwegian a z oaklandu letaji za dobre penize... Nicmene porad jsem na 18tis za osobu PRG -LV , OAE-PRG ... Tam bychom leteli 28.8. a zpet 19.9.
Porad vaham zda koupit nebo cekat, mam strach ze to bude spise stoupat a openjaw se nemusim dockat. Pokud bychom volil na ceste tam let do LAX misto LV tak je to sice levnejsi ale ne nejak zavratne ( asi o 2tis )... zvysi se naklady na auto a mozna nekde hotel a jsme na stejnych penezich

Oni se ty jednosmerne letenky asi moc dolu nehybaji pokud neni akce ze?
jinak diky za tipy

0 Citovat

na strane druhej neviem ako by ste to mohli rozplánovať tak, aby ste si pozreli aj NP aj Highway 101 (samozrejme, neviem či vás vôbec niečo z toho zaujíma).


Upne tomu nerozumim - Mojave NP je prece pod Las vegas cestou do LAX a highway 101 je podel pobrezi cestou z LAX - SF nebo se pletu?

0 Citovat

Nevím proč to chcete řešit přes Norwegian. Kupte spáteční do San Francisca a následně jeden přelet do LV. Z Prahy to máte s jedním přestupem s BA nebo Katowice jeden přestup s LH. Plný servis a zavazadla v ceně.

0 Citovat

Pokud poletíte o den později, tak 15500Kč z KTW. Přelet v USA cca 1000-1500Kč. A to pelikán není nejlevnější.

0
13 reakcí