Zdravím, chystáme se s přítelkyní do Mexika a rádi bychom tam zůstali delší dobu, takže máme jen jednosměrné letenky. Imigrační úředníci prý ale často při vstupu do země chtějí vidět zpáteční letenky, resp. jakoukoliv letenku nebo jízdenku, jako důkaz, že jejich zemi zase opustíme. Nemáte někdo tip, jak si něco takového co nejlevnějši opatřit? Fake letenky si vystavovat nechceme. Četl jsem, že nejlevnější bývají lety z Cancunu na Havanu nebo do Miami, ale zatím jsem nic přijatelného nenašel. Díky moc. Petr .

Co ukázat v Mexiku místo zpáteční letenky

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

10 reakcí

Zdravím,

chystáme se s přítelkyní do Mexika a rádi bychom tam zůstali delší dobu, takže máme jen jednosměrné letenky. Imigrační úředníci prý ale často při vstupu do země chtějí vidět zpáteční letenky, resp. jakoukoliv letenku nebo jízdenku, jako důkaz, že jejich zemi zase opustíme. Nemáte někdo tip, jak si něco takového co nejlevnějši opatřit? Fake letenky si vystavovat nechceme. Četl jsem, že nejlevnější bývají lety z Cancunu na Havanu nebo do Miami, ale zatím jsem nic přijatelného nenašel.

Díky moc.

Petr

0

Nevím sice co si představit pod pojmem "přijatelné", ale jednosměrné jízdenky na Greyhound.com Monterrey, Mexiko - San Antonio, TX stojí kolem 17-18 USD pokud se koupí v předstihu 3-4 týdnů..
Je tam samozřejmě háček, že (ve vašem případě hypotetický) vstup do USA na ESTA vyžaduje letenku pryč z USA. Pokud bude imigrační úředník v Mexiku jen trochu důvtipný bude chtít vidět vízum do USA nebo letenku pryč z USA.
Nedokážu posoudit nakolik je ten požadavek na zpáteční letenku v Mexiku jen formalita nebo jestli se opravdu striktně uplatňuje.

0 Citovat

Petře, díky za tip na ten Greyhound. Problém ale ještě v tom, že ten lístek (letenku) potřebujeme sehnat na co možná nejpozdjěší termín (ideálně ke konci vypršení 180-denního víza), protože jinak prý na imigračním rádi udělují povolení k pobytu výrazně kratší.

0 Citovat

Už teď lze koupit jízdenky na prosinec 2017.

0 Citovat

Nebo mit nejakou flexi letenku, kde se da datum odletu zmenit podle potreby. smiley

0 Citovat

presne, napr. z Cancunu, Mexico City a inych miest lieta do USA Southwest, kupis fully refundable v tarife Business alebo Anytime a potom ju zrusis. Odskusane. Ked medzitym stupne kurz dolara, este mozno aj zarobis smiley

0 Citovat

Díky za tipy, nakonec jsme zjistili, že přes českou letušku.cz je možné si nechat udělat rezervaci na letenku, která vypadá úplně stejně jako samotná letenka, takže se dá vytisknout a rezervace se pak sama zruší.

0 Citovat

Myslím, že 100 USD by mělo stačit

0 Citovat

Myslím, že tu nejednoukrát někdo radil, že si má člověk koupit nějakou drahou zpáteční letenku, která jde zrušit a po ukázání na imigračním to tak ihned udělat. Pokud potřebujete pouze něco ukázat a neřešíte opravdovou zpáteční letenku, tak bych to udělala takto.

0 Citovat

no ono se ale taky může stát, že Vás s jednosměrnou letenkou zastaví už v Praze (Evropě) na letišti, když to bude aktivní člověk, co dbá podmínek. Já bych asi koupila měnitelnou letenku, a pak změnila, přijde mi, že to vyjde levněji, než kupovat 2x jednosměrnou

0 Citovat

ved tak ukaze tu letenku napr. od Southwest ze pokracuje do USA. Pracovnik checkinu v Prahe sa bude riadit Timaticom a tam sa jasne pise:
Visa required.

The following are exempt from holding a visa:

Nationals of Czech Rep. with a normal passport for a maximum stay of 180 days.

Important:

Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.

Letenka do USA je povazovana za onward ticket

0
10 reakcí