Ahoj, letíme poprvé s přítelkyní pouze s baťohy do exotické země (předtím všude po Evrope s cestovkou). Letíme do Thajska, konkrétně do Bangkoku na 14 dní. Co bychom si neměli nechat ujít a kam v Thajsku cestovat? Na co si dát pozor atd.? Jak naplánovat tento trip ? Každé poznatky a rady jsou vítány.Děkuji za rady! ;)  .

Dovolená - Thajsko

Založil ve fóru Hledám letenku

Ahoj, letíme poprvé s přítelkyní pouze s baťohy do exotické země (předtím všude po Evrope s cestovkou). Letíme do Thajska, konkrétně do Bangkoku na 14 dní. Co bychom si neměli nechat ujít a kam v Thajsku cestovat? Na co si dát pozor atd.? Jak naplánovat tento trip ? Každé poznatky a rady jsou vítány.


Děkuji za rady! ;) 

0

Pozri si nejaké videá od tohto kanadského chalana. V Bangkoku študoval niekoľko mesiacov a má tam kopec zaujímavých tipov. https://www.youtube.com/channel/UCt_NLJ4McJlCyYM-dSPRo7Q

Na novších videách má skôr také luxusnejšie cestovanie, pre budget videá choď cca o rok späť. Okrem Thajska tam je aj kopec ďalších destinácií, mňa celkom namotal na Kambodžu.

0 Citovat

Děkuji, každopádně t máš nějaký tip jak procestovat Thajsko a hledat ubytování přes booking nebo přes airbnb?

0 Citovat

Na ubytování bych doporučil agodu.

0 Citovat

Thajsko a hlavne Bangkok je raj lacného ubytovania, ja by som neváhal a minimálne na pobyt v Bangkoku si vybral niektorý z 4-5 hviezd. hotelov ktoré sa dajú zohnať aj za menej ako 50$/deň, čo je cena vs. výkon jeden z TOP pomerov na svete (keďže tie hotely sú aj reálne veľmi kvalitné, nie ako 5* v Egypte). V západnej EU za to ledva zoženieš zastrčenú dieru bez okna. Ušetriť 20$ oproti budget hotelu alebo airbnb sa podľa mňa až tak neoplatí.

Inak na ubytko všeobecná kombinácia - HotelsCombined, Trivago, Agoda, Booking + ja celkom rád používam goSeek (vyhľadáva ceny priamo s uplatnením kupónov) a keď sú hotely drahé kľudne aj airbnb, prečo nie. Vždy treba samozrejme mrknúť či nie sú dostupné nejaké kupóny (napr. Cheaptickets.com - pobočka Expedie má nonstop 16% kupón a častokrát vychádza najlacnejšie). Booking má zas napr. 5% cashback na WizzAir. Je to totálne individuálne a zakaždým nájdeš dobrý deal inde.

0 Citovat

Asi tak... Nesouhlasím tedy s tím nejlepším poměrem cena/výkon, ale dá se sehnat kvalitní ubytování za relativně málo peněz. A cheaptickets také doporučuji, pokud tam občas něco koupíte, dostanete i s vysokou pravděpodobností CheapCash, což je 30 USD voucher na další nákupy. Chce to ale jak správně píše nade mnou hledat, hledat, hledat.

0 Citovat

Děkuji za odpovědi, chceme zůstat v Bangkoku max. 2 dni, kam potom vyrazit? Máme cestovat po thajsku letecky, vlakem, či autobusy?

0 Citovat

Záleží na preferencích. Pokud stihnout toho co nejvíc a co nejrychlejší přesuny, tak letecky, busy, pokud zvolíte VIP jsou pohodlné a spolehlivé, vlak je nejpomalejší a nejméně spolehlivý, ale zase někdo říká, že pro něj je zážitek (já teda to tak nevnímal).
Za mě osobně letadlo a pokud nemáš obavy, tak si půjčit auto nebo aspoň skůtr/motorku na místě.

0 Citovat

Cau.
Takřka stejnou věc jsem řešil ma přelomu roku, jeli jsme poprvé s batohem do Thajska.

Jelikož STÁLE nejde základní věc fóra a to osobní zprávy (Dave!!!!!!!!!!), klidně mi napiš na stafhaf@seznam.cz, zkusím odpovědět a pomoct s tím, co vím a zažil jsem.

Ve zkratce, čím jsem se řídil já:

1) raději mám naplánováno předem, proto jsem na booking rezervoval vše napřed, než to někde shánět na místě.

2) za 14 dnů nestihneš mnoho věcí, je proto lepší si pořádně užít pobyt na dvou, třech místech, než se honit z lokality do lokality a ve výsledku být stejně 50% procent času na únavných cestách

0 Citovat

Děkuji, na kolik mě cca vyjde den v Thajsku? ( ubytování, jídlo, vstupy, služby atd.)

0 Citovat
jindrichfaktor napsal(a):

Děkuji, na kolik mě cca vyjde den v Thajsku? ( ubytování, jídlo, vstupy, služby atd.)

No tak to bude asi velmi individuální...

0 Citovat

Já před cestou počítal s útratou 1000 THB na osobu a den, pozor ale bez ubytování. Vyšlo mi to skoro přesně. V té sumě jsou transfery (taxi, trajekty), výlety, jídlo, vstupy, půjčení motorky, atd. Prostě veškeré výdaje. Co se týče jídla nebo výletů my se rozhodně nijak neomezovali.

Ale souhlas, tohle bude určitě hodně individuální. Pro někoho to může být málo, pro jiné zbytečně hodně.

0 Citovat

Tak je to určitě dle programu dne a nejde tam zahrnovat vstupy, atd. To jsou položky nárazové a ne na každý den.
V klidu jsem třeba na ostrově fungoval několik dní následovně:
snídaně na hotelu gratis, cestou na pláž jogurtek za 10 Bht, pití za 12 Bht, nějaké ovoce 40 Bht. Z pláže oběd za 120 Bht. Zpet na pláž koupil pití opět za 12 Bht. Večer ovoce 40 Bht, nějaké maso s rýží opět okolo 120 Bht. To je dohromady 354 Bht.
Když k tomu připočtu masáž za 300 Bht a vyměním standartní večeři za "lepší" jídlo s pivem za 300 Bht jsem na 834 Bht.
Takže pro představu snad stačí.
Na pláži v restauraci s přítelkyní si samozřejmě můžete dopřád večerní romantiku, tam klidně necháš litr, ani nemrkneš.

0 Citovat

V Thajsku jsem byl v listopadu na podobnou dobu a i když se nedá zdaleka stihnout vše, tak i tak to byla pecka.

Přistáli jsme v Bangkoku, druhý den jsme brzo ráno měli let přes Chiang Mai do Mao Hong Son. Je to kousek od Barmských hranic v horách. Člověk si tam půjčí motorku a jezdí po okolí. Třeba taková čínská vesnice stojí za návštěvu.

Potom jsme se busem přesunuli do Pai. Které bylo na můj vkus dost plné turistů. Okolí Pai úplně svádí k půjčení motorky a objevování. Hrozně se mi líbil Pai kaňon. Zde doporučuji být tak dvě hodiny před západem slunce, stihnete si to před ním oběhnout a pak se na něj mrknete. Západ slunce byl parádní.

V Chiang Mai jsme byli dva dny, město je to fajn, ale moc jsem z něj neviděl. Vůbec nevím, co jsme tam dělali. Pak nám ruplo v bedně a koupili jsme si letenku 50 min před odletem zpět do Bangkoku. Tam jsme se hned přesunuli na bus do Pattayi, kde jsme omrkli místní sex-průmysl. Tolik staříků o holi a v sandálech, kteří slintají na mladé holky, jsem nikdy neviděl. Jestli budete mít jeden volný večer, tak je to zajímavé. Jestli ne, tak tam nejezděte.

Před koncem jsme se vydali na ostrov Koh Chang. Nemám moc ležení na pláži, ale tady to nemělo chybu. Především pláž Lonely Beach je nádherná. Minimálně v listopadu to byl takový mix mezi úplně prázdnou pláží a pláží, kde se něco děje. Plavat v moři při západu slunce a koukat na zvučící prales byla pecka.

Výhodou ostrova Koh Chang je to, že přes den máte co dělat. Můžete objet ostrov na motorce, vykoupat se ve vodopádech anebo si dát trek v džungli. Potom večer si skočíte na pláž. Byli jsme tu 5 dnů a mohu jenom doporučit.

Na závěr jsme si dali Bangkok. O Bangkoku se asi dočteš úplně všude, tak se nebudu rozepisovat. Možná bych jen doporučil hřbitov letadel. Člověk zaplatí rodině 200 BHT a ona ho pustí na louku, kde žije mezi vraky rozpadajících se letadel. Koukat na Jumbo mezi paneláky daleko od letiště je dost bizarní zážitek. Mrkni na odkaz: https://www.cestolet.cz/bangkok/ V mapě je hřbitov označen černou ikonou letadla.

Jinak v Thajsku se nemáte čeho bát. Je to velmi snadná země na cestování. Je tu levno, mají tu dobré jídlo a je tu bezpečno. Motorku si tu půjčíte levněji, než co dáte za pivo v místním baru.

Kdyby něco, tak se klidně ptej a jinak si to tam užij!

Honza

0 Citovat

Děkuji za Vaše tipy a rady, ještě se zeptám ubytování (postel, WC, sprcha) popř. na ostrově nějaký luxusnější hotel se dá najít v jakém cenovém rozpětí? Má cenu rezervovat ubytování již teď?

0 Citovat

Doporučuješ tedy především Koh Chang? :-)

0 Citovat

Ještě mě napadla taková otázka, mám představu, že bych si půjčil na ostrovech (ne v Bangkoku) motorku, ale nemám řidičák na motorku. Mám tuto myšlenku opustit?

0 Citovat

aje se zeptám na tip ubytování ko phangan a ko samui, popřípadě v okolí krabi... díky moc

0 Citovat
jindrichfaktor napsal(a):

Ještě mě napadla taková otázka, mám představu, že bych si půjčil na ostrovech (ne v Bangkoku) motorku, ale nemám řidičák na motorku. Mám tuto myšlenku opustit?

Myslíš, že v Česku by sis někde půjčil v půjčovně motorku bez řidičáku? Asi těžko, že jo? A pokud jo a něco by se stalo, máš velkej problém. Představ si, že v Thajsku to funguje stejně, není to žádná "banánová republika" ale poměrně vyspělá země, mají tam dokonce policii a podobný věci jako tady. Takže sis odpověděl sám v poslední větě.
Moc nechápu, co lidi jsou schopni vymyslet v cizině za věci, který by si doma vůbec nedovolili. Přitom když se něco stane, tak v zahraničí je to vždycky daleko větší problém.

0 Citovat

Samozřejmě, že si v Thajsku půjčíš motorku bez papírů. Úplně v pohodě. Ale následky, kdyby se něco stalo, si domysli sám. Já to raději neriskoval. Potkal jsem cca 15 lidí, kteří mi nezávisle na sobě potvrdili, že ridičák v půjčovně ani vidět nechtěli!

0 Citovat

Nutno dodat, že pokud si půjčíš běžný skútr do 125 ccm, tak na to se ti vztahuje běžný řidičák B. Určitě ale nezapomeň na mezinárodní řidičák.

0 Citovat

Děkuji za odpověď :-) , která část Thajska tedy dle Vás nejvíce stojí za procestování? Ko Chang?

0 Citovat

Thajsko je obrovská země, Ko Chang je jeden ostrov. Za mě za procestování stojí celé, záleží na preferencích. Napoprvé ale asi klasika Bangkok, Chiang Mai a dolů na ostrovy, ať už Thajský záliv nebo z druhé strany Andamanské moře, například.

0 Citovat

Zkus se podívat do těchto dvou témat. Je tam spousta informací odkud jsem čerpal inspiraci taky:

https://www.cestujlevne.com/diskuze/58-kde-prespat-a-co-videt/4721-thajsko/strana-4#prispevek-41760
https://www.cestujlevne.com/diskuze/58-kde-prespat-a-co-videt/4539-poprve-mimo-evropu-karibik-thajsko/strana-3#prispevek-35303

0 Citovat

Motorku Ti půjčí i bez řidičáku. Když ne v jedné půjčovně, tak v druhé za rohem.
Naučíš se na ní za 10 minut někde mimo hlavní provoz.

V každém případě helmu na hlavu, hlídat si provoz okolo sebe a především mít pojistku.

0