Ahoj, koupil jsem dvě letenky do Manily z Prahy s China Southern přes letusku.cz na letošní listopad. Potřebuji změnit jméno jednoho cestujícího a na dotaz mi bylo jen stroze odpovězeno, že letenka je doklad nepřenosný. Měl jsem za to, že za poplatek to možné je. (I za 10-15tis by to mělo pořád smysl, potřebuji stejný let kvůli malému dítěti) Na to navazoval druhý dotaz, na který jsem odpověď nedostal vůbec. Když mám 2 letenky pro dospělé a dítě by v době návratu bylo mladší 24měs. tak může cestovat bez nahlášení předem (tedy bez letenky a nároku na sedadlo)? Díky za moc radu. .

Změna jména na letence (letuska.cz)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj, koupil jsem dvě letenky do Manily z Prahy s China Southern přes letusku.cz na letošní listopad. Potřebuji změnit jméno jednoho cestujícího a na dotaz mi bylo jen stroze odpovězeno, že letenka je doklad nepřenosný. Měl jsem za to, že za poplatek to možné je. (I za 10-15tis by to mělo pořád smysl, potřebuji stejný let kvůli malému dítěti) Na to navazoval druhý dotaz, na který jsem odpověď nedostal vůbec. Když mám 2 letenky pro dospělé a dítě by v době návratu bylo mladší 24měs. tak může cestovat bez nahlášení předem (tedy bez letenky a nároku na sedadlo)? Díky za moc radu.

0

Tak jasně, že za peníze jde všechno... Ale také nemusí, záleží jakou máš letenku, tedy tarif/booking class. Pokud máš tu nejlevnější, jisto jistě změnu neumožňuje. Podívej se na fare rules, třeba možná změna je, ale pokud ti řekli, že ne, tak věřím, že ne.

Aerolinku musíš vždy informovat, že budeš mít na palubě dítě pod 24 měsíců a některé to mají i zpoplatněné, byť dítě nemá svojí sedačku. Myslím, že CZ zrovna také. Tedy není to tak, že automaticky přijdeš se 2 letenkami a dítětem v náručí a postarejte se. ..

0 Citovat

Změna jména jde jen u low–cost aerolinek, ale pokud máš vystaveno skrze GDS, tak jméno nezměníš – nikdy.

Letenka pro dítě do 2 let se také kupuje vždy! I když není nárok na sedadlo. Je to pasažér a musí být uveden v seznamu cestujících.

0 Citovat

Ok, děkuji za odpovědi

0
3 reakce