Ahoj lidi,již 2 měsíce řeším zrušený a následně zpožděný let se společností ryanair.Po pročtení fóra jsme se rozhodli využít služeb od vašenároky které tu často pozitivně doporučujete.Bohužel po 2 měsících ze dne na den nám napsala spolupracující advokátní kancelář, že společnost ryanair reagovala na předžalobní výzvu negativně a protože náš let byl z Milána odmítají se dále naším případem zabývat. Musím přiznat, že jsem docela naštvaný a možná reaguji podrážděně. Přijde mi, že vašenároky pouze napsali společnosti ryanair zprávu, následně podali předžalobní výzvu a když to nevyšlo tak případ zahodili. Každopádně máte zkušenosti s nějakou jinou společností, která by mohla být ochotna se případem zabývat, i přesto že byl odlet z Milána? Děkuji za všechny tipy i rady. ;) .

Společnosti na vymáhání odškodného za zpožděný let

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj lidi,

již 2 měsíce řeším zrušený a následně zpožděný let se společností ryanair.

Po pročtení fóra jsme se rozhodli využít služeb od vašenároky které tu často pozitivně doporučujete.

Bohužel po 2 měsících ze dne na den nám napsala spolupracující advokátní kancelář, že společnost ryanair reagovala na předžalobní výzvu negativně a protože náš let byl z Milána odmítají se dále naším případem zabývat.

Musím přiznat, že jsem docela naštvaný a možná reaguji podrážděně. Přijde mi, že vašenároky pouze napsali společnosti ryanair zprávu, následně podali předžalobní výzvu a když to nevyšlo tak případ zahodili.

Každopádně máte zkušenosti s nějakou jinou společností, která by mohla být ochotna se případem zabývat, i přesto že byl odlet z Milána? Děkuji za všechny tipy i rady. ;)

0

Přiznám se, že nemám zkušenosti s více firmama, ale s Vašenároky řeším již 10měsíců jeden případ.

Komunikace fajn, reagují na maily, jednou za 2 měsíce pošlou nějakou aktualizaci stavu, ale celkem nikde se to nedostalo i když všichni víme, že jsme v pravdě. Myslím, že tam není ten tlak nebo něco takového z jejich strany.

Ale jinak jsem s nima celkem spokojený, ale zajíce spočítame až po honu, žejo ;)

0 Citovat

Firma na prd, pošlou aerolinkám pouze žádost o odškodnění a když to začne zavánět soudním sporem, z celé akce trapně vycouvali s výmluvami na kde co. Teď to řeším s německou advokátní kanceláří a zatím spokojenost. A bez odměny, tu si vysoudí navíc.

0 Citovat

Vašenároky jsem taky využil a celá spolupráce byla na nic. Po více než roce napsali, že se toho vzdávají. Jejich hlavní problém je, že pokud to není let z ČR nebo ČSA/Smartwings/Travel Service, tak nejsou schopni nic zařídit. Nemají totiž žádné zastoupení v zahraničí a tedy se zmůžou maximálně na předžalobní výzvu. Podobně to bylo na mém případu letu z KTW a Lufthansou, kde prostě bylo potřeba podat žalobu v Německu nebo Polsku. To oni ovšem nejsou schopni.

0 Citovat

Je to přesně tak, v podstatě při podání nároku v zahraničí udělají to samé, co můžeš udělat ty... Samozřejmě to občas vyjde, ale to by vyšlo zřejmě i tobě samotnému.

Takže buď nějakou italskou nebo silnou mezinárodní agenturu, nic jiného asi nezbývá.

0 Citovat

Kontaktujte Úřad pro civilní letectví příslušné země, ve Vašem případě Itálie. U mě to bylo to jediné, co zabralo, a to poměrně rychle.

0 Citovat

Je to přesně tak jak říkáte, podat nárok jsem mohl sám. Zkusili to, nevyšlo to tak nás poslali k vodě.

Pokusím se tedy najít nějakou mezinárodní nebo nejlépe Italskou agenturu. Pokud by měl někdo konkretní tip na nějakou. Určitě by to bodlo.

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Kontaktujte Úřad pro civilní letectví příslušné země, ve Vašem případě Itálie. U mě to bylo to jediné, co zabralo, a to poměrně rychle.

Co po úřadu civilního letectví (v našem případě v Itálii) máme konkrétněji žádat? Nevydává úřad pro civilní letectví pouze informace ohledně letu?

0 Citovat

Úřad pro civilní letectví má dohlížet na dodržování pravidel daných aerolinek. Pokud selže všechno, jsou tyto úřad asi poslední instancí. Taky mě to pomohlo (v norském případě).

0 Citovat

V mém případě EasyJet, let z AMS.

0 Citovat

A teď mi poraďte, pokud společnost výše zmíněná řeší mé pohledávky již 10 měsíců a řešení už je v nějakém pokročilém stádiu, prý už ve stavu vyhrané žaloby a podané exekučné řízení k vymáhání (směrem k ALITALIA). Počkat co se z toho vyvrbí ?

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Úřad pro civilní letectví má dohlížet na dodržování pravidel daných aerolinek. Pokud selže všechno, jsou tyto úřad asi poslední instancí. Taky mě to pomohlo (v norském případě).

To je pravda, ale oni postupují primárně vůči dopravci, tedy řeší jeho pochybení, ale neřeší jeho spor s konečným zákazníkem. Možná to je individuální, ale mě třeba LBA v Německu absolutně v ničem nepomohl a ve finále poslali to, co píšu na začátku. Mohu postnout...

0 Citovat

Podruhe za dobu co litam s Ryanairem se mi stalo, ze byl let opozden o tak velkou dobu , ze jsme nestihli nasledny let rovnez Ryanair

Prvni let byl opozden o 2 hodiny a 45 minut ., dalsi let jsme nestihli , dostali jsme zdarma letneku na dalsi let ale prilet do cilove destinace byl oproti puvodnimu planu zpozden o 3 hodiny a 45 minut

U prvniho letu se jednalo o technickou zavadu , potvrzeni z prvniho letiste bylo ovsem vydano jen na 2 hodiny ,avsak skutecny odlet byl az po 2 hodinach a 50 miutach

Protoze Londyn Standsted ma nove garantovany prestup ,domnivam se , ze byly splneny podminky pro kompenzaci ,maximalne by mohly byt snizeny na 50 % protoze jsem obdrzeli letenku na dalsi let

Mozna se pletu , protoze neni splnena podminka zpozdeni u prvniho letu 3 a vice hodin

Ale chci zkusit jak to funguje agenturam moc neverim ,ta to zkusim s

0 Citovat

Pokud jsi mel letenky v ramci jedne rezervace na kterou se vztahovala garance prestupu, tak narok mas,rozhodujici je cas priletu do cilove destinace.

Pokud jsi mel dve separatni rezervace,tak mas smulu, 2:45 je malo,potrebujes vic nez 3 hodiny.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Pokud jsi mel letenky v ramci jedne rezervace na kterou se vztahovala garance prestupu, tak narok mas,rozhodujici je cas priletu do cilove destinace.

Pokud jsi mel dve separatni rezervace,tak mas smulu, 2:45 je malo,potrebujes vic nez 3 hodiny.

Ak by mal dve samostatné letenky tak ho Ryanair akurát tak vyfakuje a nedá mu novú letenku zdarma ;)

Rozhodujúci je práve ten čas príletu do cieľovej destinácie letenky, meškanie po ceste nehrá rolu. Tak napíš kedy, odkiaľ a kam si mal priletieť a kedy si priletel a podľa toho ti vieme povedať. Záleží tiež či to spadá do short haul (< 1500km) alebo medium haul (1500km - 3000km) - 250€ alebo 400€, vždy to musí byť > 3 hodiny v cieľovej destinácii.

A obdržaním letenky na ďalší let, akýmkoľvek ubytovaním, občerstvením, dopravou etc. sa žiadny nárok neznižuje, je to ich povinnosť (a niekedy aj dobrá vôľa, ale to zrejme nie pri Ryane).

0 Citovat

Ahoj, mám za sebou celkem dost letů, ale pořád si v některých věcech nejsem jistá a tak bych chtěla poprosit Vás, zkušenější o radu. V únoru poletím s Lufthansou přes Mnichov do Singapuru a pak na road trip po Malajsii (lety už nejsou v jednom bookingu) a pak Zéland. Všimla jsem si, že lety LH1695 (20:15-21:05) Air Dolomiti z Prahy do Mnichova mají téměř pokaždé opožděný odlet, což mne dost znervózňuje, protože let LH790 do Singapuru (odlet 22.30) často není možné stihnout. V Singapuru mám samozřejmě na další lety do Malajsie rezervu, konkrétně 18 hodin, ale ikdyby v případě nestihnutí letu LH790 mi byl nabídnut hotel, MOŽNÁ nějaká kompenzace a nejbližší let do Singapuru. Ale tady je ten kámen úrazu, Lufthansa lítá do Singapuru jen jednou denně a v tom případě by mi uletěly letadla v Malajsii. Teď se dostanu k mým otázkám a moc prosím, pokud by mi mohl někdo poradit. Je možné v rámci Star Alliance žádat o bližší let,  třeba SQ327 nebo je to nereálný? V jakém cenovém rozmezí se případně pohybuje kompenzace za nenavazující let a 24 hodinové čekání vinou opoždeného letu Air Dolomiti (v rámci jednoho bookingu samozřejmě) a jak těžké je u Lufthansy na kompenzaci dosáhnout a reálně za jak dlouho? 

Moc děkuji těm, kteří dočetli až do konce a pokud budete mít nějaké zkušenosti s podobnou situací, budu moc vděčná, když mi pomůžete. 

Anna

0 Citovat

Ahoj, aerolinky, zvlášť ty velké, často v případě zpoždění posílají i jinými lety než přímo vlastními, klidně i s přestupem. Nicméně jistotu, kdy doletíte, nemáte - vše závisí na aktuálně volných dostupných místech v daných spojích. Případná kompenzace při zpoždění nad 4 hodiny činí 600 € na osobu a Lufthansa problémy s vyplácením nedělá, pokud je skutečně nárok. Nicméně počítat vždy musíte minimálně se 14 dny, obvykle spíše déle. 

0 Citovat

A kam máš ten 1. let do Malajsie? Pokud to není na Borneo, můžeš road trip když tak začít v Singapuru.

0 Citovat

Kryštofe moc děkuju za zprávu, která mne uklidnila :).

Libore, letím do Kualy, což je pravdaže trasa sjízdná i busem, tudíž by tohle mohlo být řešení. A teprve pak mám další lety a potom Borneo.

0 Citovat

SIN-KUL musí lítat co 2 hodiny ne? 

0 Citovat

Kdyz uz tu je vlakno o spolecnostech, ktere vymahaji  odskodneni doporucim Claim Cloud , byla to rychlovka , berou si  25 %  ale maji  21% DPH

0 Citovat

Ahoj Majk. Prečítaj si naše skúsenosti - možno inšpiruje. 

Ide to aj inak ...

 https://marushka.sk/zruseny-let-...ostupovat/

0 Citovat

Ale ano Ado , precetl jsem si ,  neslo jednak o let mimo Evropu  a byl tam hacek, ze slo  o stavku , dve kompenzace za jinych okolnosti  jsem si vymohl  po mesici bez jakychkoliv problemu sam ,  v tomto pripade  nereagovali  3 a pul mesice ,  tak jsem se na to vykaslal a hodil  to claimcloudu a pocital s temi  25 % kdyz to vymuzou ,hlavne se me libilo ze to bylo rychle vyrizeno a ze mi 250 euro pristalo ne ucte v plne vyssi . ze jsem jim pak musel poslat   tech 25 % me ani tak nebolelo ,. jen me zamrzelo tech  21 % DPH  ale za to nejspis nemuze  Claimcloud ....porad jsem na tom vydelal ..

0 Citovat

Akoze si im platil 25% odmenu, tj. 62.5€ a k tomu este 21% DPH, cize cosi cez 75€ (asi 30%) proviziu? 

0 Citovat

Ano faktura prisla na celkem 79 euro z tech 250 cistych co mi prisly na  ucet ,ale za DPH muze stat  a ne firma , jenze to trvalo asi jen neco pres 14 dnu nez  prisly penize  , prakticky do trech dnu chteli  plnou moc   za dalsi tyden  to meli vyrizene  a pak me jen napsali zda chci poslat  cislo uctu letecke spolecnosti sam  , nebo to maji zaridit oni , me mezitim prislo potvrzeni od  letecke spolecnosti, ze ma zadost o kompenzaci byla schvalena  a za dalsich 5 pracovnich dnu poslala letecka spolecnost penize , kdyz  predtim  3 a pul mesice  nebyla zadna odezva  tak  me to uz prestalo bavit

Je to totez , jako  kdyz si  dovcu zaridim   sam, nebo  bych to koupil  u cestovky ,taky  me to s cestovkou bude stat o 1/3 vic 

Vim  ze  se to da poslat jinam .kde se za to neplati  ,ale nevim jestli by to slo tak rychle

0