https://www.novinky.cz/cestovani...ceska.html .

Přímá linka Praha - Bangkok s Air Asia?

Založil ve fóru Letecké společnosti

https://www.novinky.cz/cestovani...ceska.html

0

Jediný kdo mne napadá je Thai Airways, nikdo jiný snad ani nemá adekvátní hardware a/nebo do Evropy nemůže (One-Two-Go).

0 Citovat

Spíš bych tipoval Thai AirAsia X. Už dříve se objevila informace, že chtějí létat do střední Evropy. Mají A330.

0 Citovat

Co AirAsia X, už byly nějaké impulsy, že by létali z DMK někde do Evropy, na seznamu je i PRG

http://www.bangkokpost.com/news/...es-in-2018

0 Citovat

To není dobrá zpráva...

0 Citovat

Prečo by nebola?

0 Citovat

Není dobrá zpráva, že to nejspíš nebude TG, ale Air Asia X, která je co se (kultury) bezpečnosti týče trošku jiná (horší) liga.

0 Citovat

no spíše půjde o cenu,která těžko bude konkurovat nabídkám s přestupem viz přímé spojení ze Seoulem ..

0 Citovat

Ono půjde o mix společnosti, služeb na palubě, času odletů/příletů a ceny letenky. Do 15.000 Kč z Prahy s dobrým servisem může mít šanci. Ale za 20.000 Kč s mizerným servisem a ještě s odletem ve 3:00 to moc nadějně nevidím. Obzvlášť, když za nižší cenu mohu sehnat Emirates, Turkish nebo Qatar, kteří jsou se službami na palubě a vybavením letadel úplně jinde.

0 Citovat

AirAsia a 20 000 Kč? Co blázníte. Tam bych spíš čekal cenu o dost nižší než jakákoliv nynější kombinace. Samozřejmě se servisem čistýho low costu. Pokud takový ceny umí třeba Scoot z Athén do Singapuru nebo další low costy do USA, tak proč by to nemohlo být i do Thajska.

0 Citovat

Pokiaľ viem, ak chce AirAsia lietať do Európy tak bude musieť spĺňať také isté bezpečnostné pravidlá ako spĺňajú všetky ostatné "top" spoločnosti. Ale aj tak koľko lietadiel im padlo za posledných 20 rokov? :-)

K cenám súhlasím s matejom15. Keď dokážu v big sale predávať Austráliu za 100$, Irán za 75$ tak určite dokážu aj Európu do 150$ vďaka čomu nebude treba dumpovať :o)

0 Citovat

Tak o AirAsia žádná, ale nezdá se mi pravděpodobné, že by za ní loboval přímo thajský velvyslanec. Spíš to vidím na Thai Airways a u nich je už poznámka o cenách oprávněná.

0 Citovat

Tak zaprvé neloboval thajský velvyslanec, ale zprávu přinesl český velvyslanec v Thajsku. Zadruhé kdo to bude lítat, pokud je pravdou to, že má jít o thajskou aerolinku, jsou asi v podstatě reálně pouze Thai (podle mě velmi pravděpodobně vzhledem k té politické podpoře), Thai Air Asia X (je to možný, už se o lince do Prahy spekulovalo celkem nedávno) nebo NokScoot (s největší pravděpodobností nesmysl).

0 Citovat

@Petr76: Nikdo te nenuti s nima litat, pokud by to byla AirAsia. Ja jsem proletel letos s AirAsia 11 letu, z toho 3 pres noc (1 z nich s Thai AirAsiaX), a nemuzu si na nic stezovat (merim 184 cm). Naopak za ty nizke ceny, co jsem kupoval letenky v akcich, je to super. Jidlo at si kazdy koupi sam, aspon se tak neplytva a v noci by me to spis otravovalo. Navic je i levne. Vodu si obvykle naplnim do lahve z pitka po security. Filmy atd. nepotrebuju, snad jen ta mapa letu by me pres den zajimala. Horsi bezpecnost jiste neni a v hodnoceni si vedou dobre:

http://www.worldairlineawards.co...lines.html

0 Citovat

No nevím, podobná vyjádření bych bral trochu s rezervou. To, že někdo českému velvyslanci v Thajsku řekl, že má zájem o přímou linku Praha – Bangkok neznamená, že se skutečně nějak významně o ní jedná. Jsou to pořád jen politická vyjádření a asi nemůžeme čekat, že pokud na toto téma na diplomatické úrovni přijde řeč, thajská strana řekne českému velvyslance "Ne, o přímou linku zájem nemáme" :D

Zrovna do sítě Thai Airways mi Praha moc nezapadá. Je to přeci jen dost specifický low-yield trh a podíváme-li se na mapu jejich destinací, moc podobných linek tam není. Buď jen do opravdu velkých/bohatých aglomerací nebo aspoň hubů *A. Ani jedním Praha bohužel není.

0 Citovat

To, že někdo českému velvyslanci v Thajsku řekl, že má zájem o přímou linku Praha – Bangkok neznamená, že se skutečně nějak významně o ní jedná.

V současnosti jsou všichni velvyslanci zpátky v ČR na každoroční mytí hlav na Zamini (a nucené vyslechnutí Ovarových opileckých mouder), tak je možné že se jen chtěl velvyslanec v BKK snažil udělat zajímavým a ze zdvořilostní odpovědi udělal pomalu hotovou věc.

Horsi bezpecnost jiste neni a v hodnoceni si vedou dobre:

http://www.worldairlineawards.co...lines.html

Hodnocení Skytraxu nemá s bezpečností nic společného. Natož s věrohodností.

A jestli jsou pod jakousi kuratelou ICAO právě kvůli mizerným bezpečnostním standardům tak "horší bezpečnost" tam zřejmě bude téma dost zásadní.

0 Citovat

Nepsal jsem, ze hodnoceni se tyka bezpecnosti. Verohodnost jako proc? Ze by sebrali prachy a utekli?

Ten dohled ICAO se asi tyka celeho leteckeho odvetvi v Thajsku:

http://to70.com/red-flag-audit-h...on-safety/

Drive mela problemy indoneska AirAsia, ale ze by thajska, o tom nevim.

0 Citovat

Věrohodnosti Skytraxu.

0 Citovat

Navzdory tomu, že má letiště VIE už nějakou dobu dvě přímé linky do BKK s OS a BR, přibude od listopadu třetí se zde probíraným adeptem Thai Airways na přímou linku do Prahy. Tak nějak mi z toho vychází, že se na Prahu asi vybodnou!

http://www.thaiairways.com/de_AT...ates.page?

0 Citovat

Mívají Thai někdy akce? Za 11-12k by to i z tej Vídně bylo fajn

0 Citovat

Tak Vídeň je pro ně více logická, protože tam má aliančního partnera a možnost dalších přípojů.

0 Citovat

dawve napsal(a):

Mívají Thai někdy akce? Za 11-12k by to i z tej Vídně bylo fajn

Kromě errorů osobně žádnou pořádnou akci Thai bohužel nepamatuju :(

0 Citovat

no jedine keby urobili PRG-VIE-BKK s jednym strojom ako je PRG-BEG-PEK s Hainanom.. ale to asi nehrozi

0 Citovat

Po delší době, zase zvěsti o přímé lince do BKK: https://twitter.com/strakovka/st...5487551488

0 Citovat

No čekal jsem konkrétnější prohlášení.

0