Obracím se na Vás s prosbou doporučení vánoční destinace. Hledám letenky pro 5 lidí termín odlet 8 - 12.12. s návratem do Prahy nejpozději 24.12. kolem poledne (Přátelé mají malé děti, tak se chtějí na Vánoční den vrátit domů). K těmto letenkám je doplnění o 4 lidi, kteří zase nemohou dříve než 15.12. ale strávit vánoce a silvestr v zahraničí je pro ně bonusem. S návratem nejpozději do 7.1.Zatím co nás bouchlo do očí: Sv. Martin v termínech 9.12. - 23.12. za 12449 Kč a 17.12. - 31.12. za 12559 Kč už jsme měli rozkliknuté letenky, ale nakonec kvůli Irmě jsme to zrušili.Druhá možnost byl Singapur 8.12. - 23.12. za cca 14000 Kč a 16.12. - 31.12. za 12000 Kč s programem v Singapuru a následným přejezdem na Bintan Island a okolí, ale po prostudování počasí nás zase odradila monzunová sezóny v Indonésii.Je to naše každoroční tradice, už se nám moc nechce do Thajska, které máme skrz na skrz procestované. Velmi nás láká Langkawi a GeorgeTown, ale letenky do Kualy jsou v těchto termínech za raketu a přelet Singapur - Langkawi není z nejlevnějších ani s AirAsia, ještě nás napadlo přejet do Johor Bahru a letět na Langkawi, ale stále žádný zázrak. Samozřejmě víme, že hlavně v termínu druhé skupiny musíme počítat s vyšší cenou, ale zatím každý rok jsme se trefili do těch cca 14tisíc Kč. Pravda letos už lehce začínáme panikařit jelikož se nám blíží půlka září a zatím nic nemáme. Přemýšlíme i o Sri Lance, ale nechceme s FlyDubai, nemáme s nimi nejlepší zkušenosti. Nicméně jsme otevřeni jakýmkoliv návrhům, nejsme nároční cestovatelé. První skupina jsou spíše plážoví povaleči a druhá zase klasičtí baťůžkuři co se spokojí s čistou postelí a objevováním okolí. Nebráníme se ani MultiCity letence, naopak by mohla býti bonusem. .

Doporučení vánoční destinace

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

8 reakcí

Obracím se na Vás s prosbou doporučení vánoční destinace. Hledám letenky pro 5 lidí termín odlet 8 - 12.12. s návratem do Prahy nejpozději 24.12. kolem poledne (Přátelé mají malé děti, tak se chtějí na Vánoční den vrátit domů). K těmto letenkám je doplnění o 4 lidi, kteří zase nemohou dříve než 15.12. ale strávit vánoce a silvestr v zahraničí je pro ně bonusem. S návratem nejpozději do 7.1.

Zatím co nás bouchlo do očí: Sv. Martin v termínech 9.12. - 23.12. za 12449 Kč a 17.12. - 31.12. za 12559 Kč už jsme měli rozkliknuté letenky, ale nakonec kvůli Irmě jsme to zrušili.

Druhá možnost byl Singapur 8.12. - 23.12. za cca 14000 Kč a 16.12. - 31.12. za 12000 Kč s programem v Singapuru a následným přejezdem na Bintan Island a okolí, ale po prostudování počasí nás zase odradila monzunová sezóny v Indonésii.

Je to naše každoroční tradice, už se nám moc nechce do Thajska, které máme skrz na skrz procestované. Velmi nás láká Langkawi a GeorgeTown, ale letenky do Kualy jsou v těchto termínech za raketu a přelet Singapur - Langkawi není z nejlevnějších ani s AirAsia, ještě nás napadlo přejet do Johor Bahru a letět na Langkawi, ale stále žádný zázrak. Samozřejmě víme, že hlavně v termínu druhé skupiny musíme počítat s vyšší cenou, ale zatím každý rok jsme se trefili do těch cca 14tisíc Kč. Pravda letos už lehce začínáme panikařit jelikož se nám blíží půlka září a zatím nic nemáme. Přemýšlíme i o Sri Lance, ale nechceme s FlyDubai, nemáme s nimi nejlepší zkušenosti. Nicméně jsme otevřeni jakýmkoliv návrhům, nejsme nároční cestovatelé. První skupina jsou spíše plážoví povaleči a druhá zase klasičtí baťůžkuři co se spokojí s čistou postelí a objevováním okolí. Nebráníme se ani MultiCity letence, naopak by mohla býti bonusem.

0

Ahoj, kam (letos) na Vánoční trhy/atmosféru? Mám změnu na letence od Lufthansy a tak bych toho rád využil na celodenni stopover někde. Nabízí se tedy Mnichov, Zurich, Vídeň, Frankfurt, Brusel a případně někde poblíž dostupné vlakem (do 2 hodin od letiště).

*děkuji za zažehnutí nápadu akcí do Švýcarska 

0 Citovat

Brusel a pak Bruggy

0 Citovat

Viden je super, ale asi zbytecne tahnout se tam letadlem na stopover, z Prahy do davam sviznou jizdou za 3h :)

Frankfurt & Zurich za me ztrata casu..

0 Citovat

Adventní Curych je fajn. Poklidný jako vždycky. Díky kompaktnosti centra se hlavní trhy (třeba ve směru HB - Niederdorf - Opera - Münsterhof - Bahnhofstrasse) dají obejít za 2-3 hoďky. Plus navečer bývají volně přístupné koncerty ve foyer Opery. Singing Christmas Tree na Werdmühleplatzu taky může být příjemná záležitost. Heisse maroni a Glühwein na každém rohu. Vůně (?) raclettu taky. :)

0 Citovat

A Mexiko vás neláká? Zatím se nikdy kvůli covidu neuzavřelo a každý si zde najde své (pláže, koloniální města, džungle, hory). Léta tam celkem hodně spojů, tak by neměl být problém najít vhodné letenky pro vaše termíny. 

0 Citovat

@landqvist: Reaguješ na 4 roky starý příspěvek.

0 Citovat

@kickass1 Vídeň by byla fakt nouzovka, to by bylo skoro vyhození letenky. Z ekonomického pohledu se mi nejvíc chce do toho Švýcarska, ale jestli to za to nestojí. Ikdyz mxp říká, že fajn. 

Brusel má nevýhodu odletu v 6:50 😁

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

@landqvist: Reaguješ na 4 roky starý příspěvek.

😳😳

0
8 reakcí