Ahoj všichni,právě mě dohnala dlouhodobá touha toho koupit si letenku, vzít batoh, dát výpověď v práci a odletět. Rozhodl jsem se, že svoji cestovatelskou pouť započnu v Jižní Americe - nejlépe Kolumbii a své kroky budu směřovat směrem na jih do Ekvádoru, Peru, Bolívie... a dále kam mě osud zavede. :) Sice je to v tenhle moment trošku neurčitá otázka, protože nevím KDE budu začínat, jak dlouho budu cestovat (možná 2 měsíce, možná půl roku) , tak i přesto se ptám - Jaký je podle Vás nejlepší způsob nákupu letenky pro tento účel? Je lepší si koupit OW letenku a potom OW zase zpátky (Mám tušení, že OW letenky z JA jsou extrémně předražené na naše poměry) , nebo si koupit zpáteční a zpáteční segment letenky případně nevyužít?Jde mi prakticky jen o to se dostat z Evropy do Jižní Ameriky a zpět, nepotřebuji přílet do PRG, nebo VIE a okolí... Tuším, že Norwegian začne lítat od února z LGW do EZY. Víte o dalších nízkonákladkách, pomocí kterých se dostat do Evropy z jížní oblasti Jižní Ameriky (Santiaga, Buenos Aires, Monteviedea... Na konkrétním místě odletu mi tak úplně nezáleží, přizpůsobil bych mu svůj harmonogram.Díky za jakékoliv odpovědi, určitě ocením i názory a zkušenosti těch, co třeba něco podobného absolvovali. :) Ps. Omlouvám se za lehce chaoticky podaný dotaz, sám nemám jasno v mém harmonogramu, ale letenky jsou základ přípravy. :D  .

Baťůžkování po Jižní Americe z hlediska letenek

Založil ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Ahoj všichni,

právě mě dohnala dlouhodobá touha toho koupit si letenku, vzít batoh, dát výpověď v práci a odletět. Rozhodl jsem se, že svoji cestovatelskou pouť započnu v Jižní Americe - nejlépe Kolumbii a své kroky budu směřovat směrem na jih do Ekvádoru, Peru, Bolívie... a dále kam mě osud zavede. :)

Sice je to v tenhle moment trošku neurčitá otázka, protože nevím KDE budu začínat, jak dlouho budu cestovat (možná 2 měsíce, možná půl roku) , tak i přesto se ptám - Jaký je podle Vás nejlepší způsob nákupu letenky pro tento účel? Je lepší si koupit OW letenku a potom OW zase zpátky (Mám tušení, že OW letenky z JA jsou extrémně předražené na naše poměry) , nebo si koupit zpáteční a zpáteční segment letenky případně nevyužít?

Jde mi prakticky jen o to se dostat z Evropy do Jižní Ameriky a zpět, nepotřebuji přílet do PRG, nebo VIE a okolí... Tuším, že Norwegian začne lítat od února z LGW do EZY. Víte o dalších nízkonákladkách, pomocí kterých se dostat do Evropy z jížní oblasti Jižní Ameriky (Santiaga, Buenos Aires, Monteviedea... Na konkrétním místě odletu mi tak úplně nezáleží, přizpůsobil bych mu svůj harmonogram.

Díky za jakékoliv odpovědi, určitě ocením i názory a zkušenosti těch, co třeba něco podobného absolvovali. :)

Ps. Omlouvám se za lehce chaoticky podaný dotaz, sám nemám jasno v mém harmonogramu, ale letenky jsou základ přípravy. :D

0

Letos měla pákrát dobré ceny z Buenos Aires do Madridu začínající nízkonákladová odnož Iberie, jen si teď nevzpomenu na její jméno. Cenově to vycházelo pod 8.000 Kč za zpáteční, ale byl to ultra low cost - žádné IFE, žádný kufr, žádné jídlo, žádné pití. Jednosměrný se dal asi koupit, ale neuvízl mi v paměti.

0 Citovat

Ahoj, pokud nesezenes vhodnou nizkonakladovou, muzes si koupit zpatecni (spise multicity) a odlet pripadne posunout, coz by melo stat kolem 4000 Kc. Kup si s pozdejsim odletem, nez ted uvazujes, protoze se ti tam nejspis bude libit.

S OW nebo navratem za dlouho by mohl byt problem pred odletem, tak radeji mej pripravenou nejakou fake letenku z 1. zeme, kam priletis. Me nechteli pustit zamestnanci TAMu ve Frankfurtu pred odletem do Brazilie, nez jsem si koupil letenku, kterou jsem nevyuzil.

Plan mas dobry, ale doporucuju i Patagonii, kde jsem z 13 mesicu v J. Americe stravil dva. Abys tam neprijel v zime, bylo by lepsi zacit na jihu, treba po priletu do Buenos Aires.

0 Citovat

kopecky:

No jo, máš pravdu, na Level jsem úplně zapomněl. :) Co se koukám na ceny, tak se to pohybuje kolem 420€-500€ za OW z EZE do BCN. Věřím, že by mohla být nějaká ta akce v dohledné době. Případně ten Norwegian, co se koukám, tak lítá za 370€ OW, což by se zkousnout dalo. Jinak, k tomu ultra low costu. Vzhledem k tomu, jak low budgetově plánuji přežívat v Jižní Americe, tak mě žádnej low cost nerozhodí. :D

Libor_S:

Děkuji za tipy. Nad tím přesunem data pouvažuji. Kéžby se tak dalo posunout i místo. :D O tom, že se mi tam bude líbit nepochybuju. Jen je otázka, jak se tam bude líbit mému shoe string budgetu.

To jsem netušil, že by s tím mohl být problém i jinde, než v post sovětských a komunistických zemích, určitě to vezmu v potaz.

Patagonie vím, že je must see. Harmonogram teprve vymýšlím, na cestu se vydám "až" za 5 měsíců. Každopádně, mám převážně v plánu cestovat hlavně po severu a středu Jižní Ameriky - mimo to, že tyto země jsem levnější než Argentina/Chile, tak také z důvodu, že se ve všech zemích mluví Španělsky, kterou se mám chci naučit.

Máš nějáký blog, či tak něco z tvých 13 měsíců v JA? Určitě bych si rád přečetl. :)

0 Citovat

Konec brezna a zacatek dubna je na Patagonii dobry cas. V Chile a Argentine je draz, ale zase tam pri lowcost cestovani spis v hostelech a varis si na rozdil od vlastnich pokoju a restauraci v levnejsich zemich. Muzes chodit na treky a spat ve stanu v prirode, nekdy i na zahrade hostelu. Muzes cestovat stopem a pak to vyjde asi i levneji nez v severnejsich zemich, kde stop moc vhodny neni. Nedavno vysel na Hedvabne stezce clanek, jak holky projely stopem Patagonii, i kdyz to neni v nekterych castech uplne snadne. Spanelsky se tam mluvi take, i kdyz je fakt, ze anglicky se tam obvykle domluvis.

Blog nemam, jen fotky z male casti mych cest, ale zrovna Patagonie ano:

https://www.zonerama.com/liborstein/123337

Zazitky a postrehy z casti cesty po JA mam v pdf, coz bych mohl koncem rijna poslat mailem.

Ta kontrola letenek ze zeme je bezna i v JV Asii nebo pri letu na NZ. Nacestoval jsem toho za posledni rok na OW letenky dost.

0
4 reakce